با خواص بی نظیر برگ به لیمو برای سلامت بدن بیشتر آشنا شوید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ خواص برگ به لیمو و فواید مصرف آن رفع تپش قلب، درمان سردرد میگرنی، سرگیجه، بهبود حالات عصبی و خستگی های روحی، ایجاد آرامش، درمان بی خوابی و تقویت معده از خواص برگ به لیمو است.
برگ به لیمو چیست؟ خواص چای برگ به لیمو خواص گیاهی برگ به لیمو فواید برگ به لیمو به لیمو گیاهى است درختچه اى به ارتفاع ۶ – ۳ متر با برگ هاى ساده سرنیزه اى به طول ۱۰ – ۷ سانتى متر، نوکدار، در قاعده گره اى و عموماً به صورت دسته هاى سه تایى در هر گره، برگ هاى له شده این گیاه بوى خوشایند لیمو را دارد. برگ این گیاه در رفع تپش قلب، سردردهای یک طرفه، سرگیجه، حالات عصبی و خستگیهای روحی بسیار مفید است. به لیمو یک گیاه شگفت انگیز و گیاهی است که برای مزایای درمانی و سلامتی اش بسیار ارزشمند است همچنین دارای عطر لیمو فوق العاده و عطر و طعم طراوت است. استفادههای معمول از به لیمو به عنوان چای گیاهی همراه با طعم لیمو، خوشمزه است. به لیمو قرن هاست که استفاده میشود و سابقه بسیار طولانی در استفاده در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی، تب، اضطراب، سوء هاضمه، اسپاسم و بی خوابی دارد همچنین به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و کمکی طبیعی برای کاهش وزن مشهور است. برگهای گیاه به لیمو بویی شبیه لیمو و طعمی تلخ و تند دارند و بخش دارویی گیاه را تشکیل میدهند. برگ به لیمو در طب سنتی طبیعتی گرم دارد.
برخی از مهمترین خواص برگ به لیمو عبارتند از:
مهمترین خاصیت درمانی برگهای به لیمو خاصیت آرام بخش، تسکین دهنده اعصاب، درمان بی خوابی و ایجاد احساس نشاط است.
دمنوش تهیه شده از برگ به لیمو برای درمان سرماخوردگی مفید است.
یکی از مهمترین خواص برگ به لیمو تقویت معده است و مصرف آن برای درمان نفخ مفید است. به طور کلی مصرف دمنوش به لیمو بعد از غذا به هضم بهتر غذا کمک میکند. همچنین مصرف روزانه دمنوش برگ به لیمو برای درمان روده تحریک پذیر بسیار مفید میباشد.
مصرف برگ به لیو به صورت چای و دمنوش به تسکین سر درد، میگرن و رفع سرگیجه کمک میکند.
تنظیم متابولیسم و کمک به کاهش وزن از دیگر خواص برگ به لیمو است. دمنوش تهیه شده از برگهای به لیمو تنها ۲ کالری در هر وعده به بدن میدهد و ترکیب غنی از مواد ارگانیک آن روی بدن تاثیرات خوبی میگذارد که باعث میشود ریزه خوریها که یکی از عوامل مهم چاقی است، کاهش یابد.
در طب سنتی از خواص برگ به لیمو برای تقویت حافظه استفاده میشده است.
استفاده از خواص آرمبخش برگ به لیمو به طور مستقیم با کاهش درد مفاصل و تسکین آن در ارتباط است، همچنین زمان بازسازی برای مفاصل آسیب دیده را سریعتر میکند که در درجه اول به علت عملکرد آنتی اکسیدانی قابل توجه برگهای این گیاه است.
دمنوش تهیه شده با برگهای به لیمو برای درمان و بهبود علایم آسم موثر است.
مصرف دمنوش به لیمو برای رفع تپش قلب بسیار مفید است.
برگ به لیمو موثر در خلط آوری: بهلیمو خاصیت خلط آوری نیز دارد. مصرف دمنوش باعث رفع گرفتگیهای دستگاه تنفسی میشود.
طبع به لیمو: به لیمو سرد است یا گرم؟
به لیمو یکی از گیاهان پرخاصیت است که معمولا آن را به عنوان دمنوش مصرف میکنند. در این مقاله میخواهیم شما را با طبع به لیمو و مصلحات آن آشنا نماییم.
طریقه مصرف برگ به لیمو (دمنوش به لیمو)
برای تهیه دمنوش برگ به لیمو ۳ تا ۱۰ گرم از برگهای خشک شده این گیاه را در نیم لیتر آبجوش دم کرده و روزانه چند استکان از آن را مصرف کنید. بهترین زمان مصرف چای به لیمو یک تا دو ساعت قبل از خواب است که باعث حس آرامش و ایجاد خواب آرام و راحت میگردد. از برگ گیاه به لیمو علاوه بر مصارف دارویی، به عنوان نوعی ادویه خانگی در آشپزی و به منظور افزودن عطر و طعم لیمو به غذاهای درست شده با مرغ و ماهی، ترشیجات و سبزیجات، سُسهای سالاد، مرباها، پودینگ، ماست یونانی و نوشیدنیها استفاده میشود. همچنین به منظور درست کردن چایهای گیاهی، یا همراه با اضافه کردن آن به چای معمولی و تهیه شربت کاربرد دارد. اسانس به لیمو دارای خواص باکتری کش و حشرهکش بوده، همچنین در عطرسازی از آن استفاده میشود.
چگونه از برگ به لیمو استفاده کنیم؟
به لیمو یک گیاه معطر و به صورت درختچهای به ارتفاع نیم تا یک و نیم متر است. این درختچه دارای برگهای کوچک و نوک تیز میباشد و در تابستان شکوفههایی به رنگ ارغوانی و سفید تولید میکند. برگهای به لیمو بسیار زیبا و معطر هستند و یک گیاه بسیار عالی برای ایجاد یک باغ معطر میباشد، همچنین برگها خواص دارویی زیادی دارند که در تابستان جمع آوری و سپس آنها را خشک کرده و به صورت دمنوش یا طعم دهنده مورد استفاده قرار میگیرد.
در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران آبستنی و شیردهی باید از مصرف زیاد بهلیمو اجتناب کرد. استفاده موضعی بهلیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود.برگ و اسانس بهلیمو را باید دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداری کرد. از فراوردههای موجود در بازار آن میتوان به چای ورون اشاره کرد.نوشیدن دم کردهٔ گیاه بهلیمو به صورت چای طرفداران زیادی دارد.
خواص درمانی دم نوش بهلیمودمنوش بهلیمو فوقالعاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. اسانس این گیاه در صنایع غذایی و در تهیهٔ انواع عطر و ادکلن بسیار کاربرد دارد. برای تقویت حافظه میتوان از عرق بهلیمو استفاده کرد. بهلیمو برای تقویت معده در ردیف بهترین داروها قرار میگیرد که برای این منظور بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود. این دمنوش به رفع تپش قلب کمک میکند. این دمنوش آرام بخش است، استرس و خستگیهای روحی را کاهش داده و برای درمان بی خوابی مناسب است. مناسب برای درمان سرماخوردگی و سرفه است. بهلیمو یکی از بهترین داروها جهت تقویت معده میباشد و همچنین خاصیت ضد نفخ دارد. این دمنوش جهت التیام سر درد و میگرن مناسب میباشد. پژوهشگران ایرانی در مطالعهای بر روی عصارهی بهلیمو دریافتند که عصاره این گیاه میتواند به درمان دردهای عصبی یا نوروپاتیک کمک کند.