آبگوشت ماهی یا در زبان محلی «لنجو» در منطقه زابل محبوبیت دارد و یکی از سالمترین و لذیذترین غذاهای بومی منطقه به شمار میرود.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، شهرهای مختلف ایران با انواع غذاهای سنتی و متنوعی مشهور هستند، غذاهای سنتی که بسیار خوشمزه و لذیذ هستند. غذاهای رنگارنگی که با زیبایی ظاهری شان همه را به سوی خود جلب میکنند، در این میان طعمشان نیز منحصر به فرد است و مورد توجه خیلیها قرار میگیرد تا در هنگام سفرشان غذاهای محلی مقصدشان را امتحان کنند. در اين نوشتار به یکی از خوشمزهترین غذاهای سنتی استان سیستان و بلوچستان می پردازيم، غذایی به نام آبگوشت ماهی یا در زبان محلی «لنجو». این غذا که در منطقه زابل محبوبیت داشته، یکی از سالمترین و لذیذترین غذاهای بومی منطقه به شمار میرود. رود هامون منبع انواع ماهی هاست که اهالی این منطقه ماهی را به ۴ روش طبخ میکنند؛ ماهی تنوری (ماهی کباب)، ماهی سرخ کردنی، لنجو با آب و لنجو با دوغ. اگر طرفدار این نوع غذا هستید در ادامه با طرز تهیه آبگوشت ماهی لنجو سیستان همراه ما باشید.
فواید ماهی
همان طور که روزانه شاهد آن هستیم، خیلی از افراد جامعه به خاطر سکته قلبی جان خود را از دست میدهند که یکی از اصلیترین دلایل این بیماری تغذیه نادرست است، اما استفاده از ماهی در وعدههای غذایی مطمئنا در مقابل بسیاری از بیماریها بدنمان را ایمن میکند. آبگوشت ماهی لنجو دقیقا یکی از همین غذاهایی است که حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، فیبر، فسفر، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، ید و اسیدچرب امگا ۳ است.
ارزش غذایی آبگوشت ماهی
آبگوشت ماهی لنجو سرشار از فسفر و امگا ۳ است که همینها موجب بهبود عملکرد دستگاه عصبی و تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر می شود؛ همچنین کلسیم، منیزیم، سلنیوم و ویتامین D موجود در این غذا نیز باعث رشد و استحکام استخوانها و پیشگیری از آرتروز و پوکی استخوان میشود. آبگوشت ماهی در افزایش ضریب هوشی مخصوصا در کودکان بسیار تاثیر دارد. طراوت و جوان سازی پوست و مو نیز از خاصیتهای دیگر آبگوشت ماهی لنجو است. علاوه بر موارد گفته شده در تقویت بینایی و رفع کم خونی نیز کاربرد دارد. در نهایت میتوان چنین نتیجه گرفت که آبگوشت ماهی در تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن کمک میکند.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت ماهی: (برای ۴ الی ۵ نفر)
طرز تهیه آبگوشت ماهی لنجو
نکات طلایی در تهیه آبگوشت ماهی
توجه داشته باشید که در حین پخت این غذا نباید بیش از حد هم بزنید و نباید اجازه دهید زیاد بجوشد، زیرا باعث له شدن ماهی میشود.
زمان آماده سازی مایحتاج و مواد اولیه حدودا ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن نیز حدودا ۳۰ دقیقه است.
لنجو را میتوانید در وعدههای نهار و شام میل نمایید.
آچار زابلی چیست؟
آچار زابلی نوعی چاشنی پر ادویه و تند در هند است که با مقداری شکر، شیره و شهد شیرین میشود و داخل آن روغن کنجد یا روغن بادام یا روغن خردل اضافه میکنند که کمی چرب میشود و به آن آچار میگویند.