کدام غذاهای مفید را باید در زمستان خورد؟
هوای سرد میتواند باعث تغییر در اشتها شود. پس باید غذاهای گرم و دلچسبتری را جایگزین سالادهای سرد و سبک و غذاهای کبابی تابستانی کنید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، حقیقت این است که عادات غذایی ناسالم بهطور کلی برای هیچ آب و هوایی تناسب ندارند. همانطور که در روزهای داغ تابستانی نباید در مصرف بستنی زیادهروی کنید، در زمستان نیز نباید در مصرف یک برنامه غذایی ثابت، مانند شکلات داغ و کلوچههای گرم، افراط کنید.
اگر غذاهای مفیدی که باید در زمستان بخورید، به برنامه غذایی خود اضافه کنید، بهتر میتوانید از روزهای سرد زمستانی لذت ببرید.
هوای سرد میتواند باعث تغییر در اشتها شود. پس باید غذاهای گرم و دلچسبتری را جایگزین سالادهای سرد و سبک و غذاهای کبابی تابستانی کنید؛ غذاهایی که شما را سیر میکند و در طول روزهای سرد زمستان شما را گرم نگه میدارد. با این ۳ دستور، آغاز کنید تا غذاهای دلچسب و خوشمزهای را تهیه کنید.
خوراک لوبیا سفید با رزماری و اسفناج
این خوراک گیاهی دلچسب چیزهای زیادی برای ارائه دارد، از جمله فیبر، آهن، پتاسیم، ویتامینهای A، C و K. همچنین میتوانید آن را تنها در ۳۰ دقیقه بپزید.
در یک قابلمه بزرگ، ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید. ۱ عدد پیاز زرد خرد شده را اضافه کنید و ۵ تا ۶ دقیقه تفت دهید و مرتباً هم بزنید تا شروع به نرم شدن کند. ۲ حبه سیر خرد شده، ۴ عدد هویج ۱ سانتی خرد شده و ۳ ساقه کرفس خرده شده را اضافه کنید و ۶ دقیقه دیگر به پختن ادامه دهید و هر از گاهی هم بزنید طوری که کمی ترد باقی بماند. سعی کنید مواد در این مرحله زیاد نپزند.
یک پیمانه لوبیا سفید پخته را با ۲ فنجان آب به اضافه، ۲ قاشق چایخوری رزماری تازه خرد شده، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. حرارت را به حد متوسط کاهش دهید و بدون درب به مدت ۱۲-۱۵ دقیقه بجوشانید تا سبزیجات نرم شوند.
۴ فنجان برگ اسفناج تازه را در ظرفی به همراه مقدار کمی آب روی حرارت بگذارید و اسفناج را هم بزنید تا در عرض ۵ دقیقه نرم شود. بین کاسهها تقسیم کرده و سرو کنید.
سوپ لذیذ لوبیا قرمز و کلم با گندم
کلم، هویج، پیاز، گوجهفرنگی و لوبیا قرمز یک سوپ کلاسیک عالی را تشکیل میدهند. گندم، این غلات باستانی نیز به سوپ طعمی بینظیر میبخشد. این سوپ حاوی مقدار زیادی مواد مقوی و کاهش دهنده کلسترول است.
۱ پیاز زرد بزرگ و ۲ حبه سیر را خرد کنید. ۴ ساقه کرفس را از طول نصف کنید، سپس به صورت ساطوری به قطعات کوچک برش دهید. همین کار را با هویج انجام دهید.
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید. پیاز را اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه مرتباً هم بزنید تا نرم شود. سیر، کرفس و هویج را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه بپزید و مرتباً هم بزنید تا شروع به نرم شدن کنند.
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و بگذارید ۱ دقیقه بپزد. سپس ۲ عدد گوجه فرنگی کامل را (در حین پخت با قاشق له کنید)، ۶ لیوان آب، آویشن، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز و ½ فنجان گندم پخته شده را اضافه کنید. بگذارید به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید سوپ حدود ۳۰ دقیقه بجوشد.
کلم را از وسط نصف کرده و مرکز آن را جدا کنید. سپس نیمی از کلم را به صورت نواری برش دهید. کلم و یک لیوان لوبیا قرمز پخته شده را به سوپ اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه بجوشانید تا کلم نرم شود. با ¼ فنجان برگ جعفری تازه خرد شده را هم اضافه کرده و با پارمزان رنده شده تزئین و سرو کنید.
ماکارونی و پنیر با کدو حلوایی
«مکاند چیز» یا ماکارونی و پنیر یک غذای راحت کلاسیک برای ماههای سرد زمستان است، یک غذای گرم و خامهای که سیر کننده نیز است. این رسپی شامل کدو حلوایی به عنوان یک گزینه سالم در کنار ماکارونی و پنیر است.
فر را با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید.
۳ فنجان کدو حلوایی پوست کنده مکعبی، ¼ فنجان آب مرغ، ½ فنجان شیر و ۱ قاشق غذاخوری سیر خرد شده را در یک قابلمه متوسط مخلوط کنید. روی حرارت متوسط رو به بالا به جوش بیاورید. حرارت را تا حد متوسط کم کنید تا زمانی که کدوها به راحتی با چنگال سوراخ شوند (حدود ۲۵ دقیقه) بجوشانید. از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
مخلوط کدو حلوایی داغ را در مخلوط کن بریزید. نمک، فلفل و ۲ قاشق غذاخوری ماست یونانی را اضافه کنید. درب مخلوط کن را روی مخلوط کن ببندید و هم بزنید تا یکدست شود. مخلوط کدو حلوایی را در یک کاسه قرار دهید. یک چهارم فنجان پنیر گرویر رنده شده، ۱ فنجان پنیر پکورینو رومانو رنده شده و ۲ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده را هم اضافه کنید. هم بزنید تا ترکیب شوند.
ماکارونی را بر اساس دستور، بسته، بدون نمک و چربی بپزید. آبکش کنید سپس پاستا را به مخلوط کدو اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. مخلوط را به طور مساوی در یک ظرف پخت ۳۰ در ۲۰ سانتی که به خوبی چرب شده است، پخش کنید.
مقداری روغن را در یک تابه متوسط روی حرارت متوسط گرم کنید. ½ (فنجان آرد سوخاری ژاپنی پانکو) را اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه یا تا زمانی که طلایی شود بپزید. از روی حرارت بردارید؛ ۲ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده باقیمانده را هم اضافه کنید. به طور مساوی روی مخلوط پاستای داغ بپاشید.
در دمای ۳۷۵ درجه به مدت ۲۵ دقیقه یا تا زمانی که حباب شود، بپزید. با مقداری جعفری خرده شده، تزئین و داغ سرو کنید.
راز سالم ماندن در زمستان، استفاده از یک برنامه غذایی زمستانه است.