روش تهیه آش ماش؛ غذای سنتی اصفهان
کلم قمری، دارای کلسیم، آهن، ویتامین C و کربوهیدارت بوده و در آش ماش بهکار رفته است.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، کلم دارای انواع مختلف، مانند کلم پیچ و کلم بروکلی است و کلم قمری نیز از خانواده کلم بهشمار میرود که مزهای نسبتا تند و غلیظ دارد.
کلم قمری، دارای کلسیم، آهن، ویتامین C و کربوهیدارت بوده و در آش ماش بهکار رفته است. آش ماش و قمری، نمونهای از غذاهای سنتی اصفهان است.
مواد لازم برای ۴ تن
گوشت گوسفند، ۲۰۰ گرم
ماش، یک لیوان
سبزی، شامل، تره، جعفری، شنبلیله و مرزه، ۳۰۰ گرم
برنج، ۱/۲ استکان
پیاز، متوسط ۲ عدد، خلالی و سرخ شده
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
کلم قمری، ۲ عدد
روش تهیه آش ماش و قمری
مرحله نخست
ابتدا گوشت را که قبلا تمیز کرده و شستهاید، با مقدار مناسبی آب روی حرارت بگذارید تا نیمپز شود. ماشها را جداگانه بپزید.
مرحله دوم
وقتی گوشت نیمپز شد، کلم قمریهای رنده شده را اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه با یکدیگر پخته شوند.
مرحله سوم
سبزیها را که قبلا پاک کردهاید، همراه با برنج به مخلوط گوشت و قمری اضافه کنید و بگذارید که ۲۰ دقیقه بپزد.
مرحله چهارم
ماشهای پخته شده را اضافه کنید و اجازه دهید غذا جا افتد تا هنگامیکه آب آن تمام شود. سپس با گوشتکوب، آن را بکوبید.
مرحله پنجم
ماش و قمری آماده شده را در ظرف مورد نظر بکشید و با پیاز داغ، تزئین و همراه با نان تازه و ترشی، میل کنید.
نکات مهم
۱- در صورتی که از کلم قمری خرد شده استفاده میکنید، باید همزمان با گوشت، پخته شود.
۲- سبزی ماش و قمری، نیازی به ریز شدن ندارد. فقط کافی است که ساقه جعفری و شنبلیله، گرفته و در صورت نیاز، تره ۲ قسمت شود.