معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران در جمع صیادان کیش اعلام کرد: برای حل مشکلات صیادان جنوب کشور به زودی طرح ساماندهی مجوزهای صیادی اجرایی میشود.
صید ماهی با تور در آبهای کیش و کاهش ذخایر ماهی، سوخت قایقها، صید ترال لنجهای استانهای همجوار در آبهای استان هرمزگان، مجوزهای صیادی، لایروبی اسکله صیادی کیش و عریض آن، افزایش قدرت موتورهای قایقهای صیادی و لنج ها، بیمه شناورهای صیادی و مسکن از مهمترین مشکلات صیادان کیش اعلام شد.
نماینده مردم غرب هرمزگان در خانه ملت با تشکر از خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش به دلیل پیگیری مسایل و مشکلات ساکنان جزیره به ویژه جامعه صیادان گفت: افزایش قدرت موتور شناورهای صیادی در استان بوشهر اتفاق افتاده است، ولی در هرمزگان خبری از این طرح نیست و این یک تبعیض آشکار است.
احمد جباری در خصوص وجود صید ترال در آبهای هرمزگان هم بیان کرد: این موضوع در شورای تأمین استان بررسی میشود اگرچه با اطلاع صیادان بلافاصله توسط نیروهای دریابانی و سپاه توقیف میشوند.
وی بیان کرد: برای حل مشکلات اسکله صیادی رایزنیهایی با سازمان منطقه آزاد کیش انجام شده و بهسازی اسکله نیز شروع شده است.
نماینده مردم غرب هرمزگان در مجلس شورای اسلامی موضوع اعطای مجوز به صیادان دارای قایق در کیش را هم قابل پیگیری دانست و افزود: در کارگروهی ویژه این موضوع بررسی خواهد شد.
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران نیز با بیان اینکه صدور مجوزهای صیادی با اجرای طرح ساماندهی مجوزهای صیادی حل میشود، اضافه کرد: استان هرمزگان دارای سه هزار و ۲۰۰ شناور دارای مجوز است و بیش از ۱۲ هزار شناور بدون مجوز نیز صیادی میکنند و باید ساماندهی شوند.
محبی گفت: در جزیره کیش ۵۸ صیاد بدون مجوز رسمی تنها با مجوز موقت سازمان منطقه آزاد کیش فعالیت میکنند و همین موضوع موجب ایجاد مشکل تامین سوخت برای آنان شده است.
وی گفت: در کوتاه مدت ده تا بیست مجوز با شناسایی افراد واجد صلاحیت در کیش و هندورابی اعطا خواهد شد.
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران گفت: برای پیگیری سوخت شناورها در کیش نیاز است تا مسئول توزیع فرآوردههای سوختی در کیش همکاری کند چرا که این قایقها حتما باید مجوز رسمی شیلات داشته باشند و با مجوز موقت سازمان منطقه آزاد نمیتوانند سوخت دریافت کنند.
محبی در خصوص نحوه صید ماهیگیران کیش نیز با تشکر از رعایت صید با قلاب، افزود: از این پس صیادان کیش میتوانند با رعایت اصول زیست محیطی از تورهای گوشه گیر سطح استفاده کنند منوط به جلوگیری از تخریب مرجان ها، اما تور محاصرهای ممنوع است.