پخش زنده
امروز: -
صادرات محصول خاویار در یک سال گذشته، ۱۶ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی ، مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات در بازدید از مراکز پرورش ماهیان خاویاری شهرستان سبزوار در روستاهای صالح اباد و کهنه اب این شهرستان با اشاره به اینکه سه هزارو ۵۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری و ۱۲ تن خاویار در سال گذشته در کشور تولید شد گفت: از این میزان تولید علاوه بر صادرات بخشی ار خاویار یک هزار تن گوشت ماهیان خاویاری نیز یه صورت رسمی از طریق گمرگ و مسافری از کشور صادر شد.
ناصر کرمی راد با اشاره به ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تولید ماهیان خاویاری افزود : طبق آمارهای جهانی سازمان فائو، ایران در سال ۲۰۱۹ رتبه چهارم تولید گوشت ماهیان خاویاری را داشته که رسیدن به جایگاه دوم پس از کشور چین دور از انتظارنیست.
وی گفت: همچنین ایران در تولید خاویار گونه بلوگا یا فیل ماهی که ارزشمندترین گونه خاویار پرورشی است در سالهای اخیر رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات افزود: ظرفیت تولید خاویار از سال ۱۳۹۳ برای یک دوره ۱۰ ساله به میزان ۱۰ هزارتن گوشت و ۱۰۰ تن خاویار برنامه ریزی شده بود.
ناصر کرمی راد گفت : هم اکنون در ۲۲ استان کشور ظرفیت هفت هزار تن تولید گوشت و ۱۱۰ تن خاویار طبق پروانههای صادر شده وجود دارد که تا افق ۱۴۰۴ از میزان تعیین شده فراتر میرود.
وی با اشاره به جایگاه شهرستان سبزوار در تولید شیلات و توسعه پرورش ماهیان خاویاری در این منطقه بوسیله بخش خصوصی افزود: پرورش چهار ماهی خاویار دراین شهرستان در دو حوزه پروار ماهی و استحصال خاویار صورت گرفته است و طی یک سال اخیر ۴۵ کیلوگرم خاویار تولیدی این شهرستان به کشورهای منطقه صادر شده و نیز هشت هزار کیلوگرم گوشت ماهیان خاویاری تولید شده است.
مدیر شیلات خراسان رضوی هم در این بازدید گفت: شهرستان سبزوار با تولید سالیانه سه هزار و ۳۰۰ تن ماهی سردابی و گرمابی، حدود ۳۰ درصد تولید ماهی استان خراسان رضوی را در اختیار دارد و در سالیان اخیر همواره رتبه نخست تولید شیلات در خراسان رضوی را داشته است.
طاهر پور افزود : با توجه به ظرفیت سبزوار در تولید شیلات، عملیات احداث شهرک آبزیپروری و پرورش ماهیان خاویاری شهرستان با حمایتهای دولت و سرمایهگذاری بخش خصوصی در مساحت ۶ هکتار با استفاده از آب رودخانه کال شور، با ظرفیت اسمی تولید سالانه ۶۰ تن گوشت و ۱.۵ تن خاویار آغاز شده است و قرار است با سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی به بهره برداری برسد.