پخش زنده
امروز: -
نهایت بهره وری از آبهای شیرین مورد استفاده با روشهای نوین آبزی پروری از رویکردهای جدید شیلات خوزستان در برنامه هفتم توسعه کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان،مدیرکل شیلات خوزستان گفت: امسال تولیدات انواع محصولات شیلاتی استان ۱۴۱ هزار تن بوده است.
فتح اله ابوعلی استان خوزستان، را بوم نقاشی شیلات کشور خواند و تنوع گونههای پرورشی را به لحاظ شرایط اقلیمی مناسب از شمالیترین تا جنوبیترین نقطه استان و در ۲۲۰ کیلومتر سواحل بی نظیر دانست و تاکید کرد: پرورش ماهیان گرمابی، دریایی، سردابی، خاویاری، ماهیان زینتی، پرورش ماهی در قفس و سایر آبزیان (زالو، آرتمیا، جلبک، صدف و خیار دریایی) در خوزستان قابلیت رشد و توسعه در سطح کلان اقتصادی دارند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر از رتبه نخست آبزی پروری و رتبه چهارم صید آبزیان از دریا و رتبه دوم تولید از آبهای داخلی کشور و رتبه پنجم پرورش زالو برخوردار هستیم؛ اما این جایگاه با توجه به حجم بزرگ پتانسیلهای استان قابل قبول نیست و روز به روز باید به ظرفیتهای واقعی نزدیکتر شویم.
ابوعلی ادامه داد: عمده تولیدات آبزی پروری در حوزه پرورش ماهیان گرمابی با حدود ۷۲ هزار تن و ۱۴۰۰ تن ماهیان سردابی و همچنین امسال با تولید ۸۰۰ تن میگو شاهد جهش بیش از ۳ برابری تولیدات میگو در استان بوده ایم.
وی، با اشاره به اهمیت بازسازی ذخایر آبزیان اظهار داشت: هر ساله تکثیر و رهاسازی ۵ گونه بومی در دستور کار است و در سال گذشته با بیش از ۱۵ هزار و ۴۰۰ تن تولیدات مواجه شدیم.
مدیر کل شیلات خوزستان پرورش ماهی در قفس را یکی از ظرفیتهای مغفول استان نام برد و اذعان داشت: با سالها تلاش و پیگیریهای مستمر، برای نخستین بار، پروانه تاسیس پرورش ۵۰۰ تن ماهی دریایی در قفس اخذ شد و در همین راستا متقاضیان دیگری نیز مراجعه مینمایند.
ابوعلی افزود: اولین مزایده پرورش ماهی در قفس در سد مارون برگزار شد و مزایده دوم نیز با همکاری سازمان آب و برق استان به زودی برگزار میشود؛ همچنین پرورش ماهی دریایی در قفس در خوریات بندر امام خمینی (ره) نیز در حال مطالعه و بررسی است.
وی تامین۳۰ الی ۴۰ درصد باقیمانده آب شیرین مورد استفاده در آبزی پروری استان را با وجود تشدید خشکسالیها و تنشهای آبی در آینده بسیار سخت پیش بینی کرد.
ابوعلی در ادامه رویکردهای جدید شیلات خوزستان را در برنامه هفتم توسعه کشور حداقل استفاده از آب شیرین و هدفگذاری بر روی استفاده از آبهای شور و نامتعارف از جمله زه آبهای کشاورزی برای پرورش ماهیان دریایی و آرتمیا، نهایت بهره وری از آبهای شیرین مورد استفاده با روشهای نوین آبزی پروری، توجه ویژه به تولید محصولات صادرات محور، تولیدات دریا محور، بکارگیری روشهای نوین پرورش متراکم ماهیان، راه اندازی استخرهای دو منظوره کشاورزی و پرورش ماهی در شهرستانها برشمرد.
بیشتر بخوانید:خوزستان قطب و پایتخت پرورش و تولید انواع آبزیان
وی در ادامه با دفاع همه جانبه از طرح تولید یک میلیون تن از آبزیان در خوزستان در بازه زمانی ۵-۷ ساله گفت: این طرح توسط کارشناسان زبده و تخصصی تحلیل و بررسی شده و در آینده نزدیک به سازمان شیلات کشور و استانداری خوزستان ارائه میشود.