رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: ما باید بصورت جدی بازسازی عملی از نظام اداری مبتنی بر عدالت، رشد و رضایت مردم داشته باشیم که به نظر میرسد در این سه زمینه شرایط مطلوبی نداریم.
وی گفت: ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تعداد کارکنان دولت ۵۲۰ هزار نفر بود که اکنون به دو و نیم تا سه میلیون نفر رسیده است که البته بخشی از افزایش تعداد، طبیعی است چرا که نیازها و خدمات فراوانی در عصر حاضر ایجاد شده که در گذشته نبوده است.
لطیفی با بیان اینکه نظام اداری ما از مشکلات جدی رنج میبرد گفت: ۱۳۰۱ هجری شمسی آغاز تشکیل نظام اداری در کشور بود و تاکنون نیز به نظر میرسد بخش قابل توجهی از مشکلات نظام اداری برطرف نشده است و باید به گذشته برگردیم و ببینیم آیا صرفا با تشکیل شوراها و کمیسیونها معضلات شورا و نظام اداری برطرف شده است یا خیر.
معاون رئیس جمهور با یادآوری کتاب خاطرات تاس مک لئود یکی از نویسندگان غربی در سال ۱۳۴۰ در ایران گفت: این فرد در کتابش نوشته است که مشکل نظام اداری در ایران این است که اگر معضلی پیدا میشود برای آن شورا، کمیسیونی تشکیل میدهند، اما این بی نتیجه است.
لطیفی ادامه داد: ما باید بصورت جدی بازسازی عملی از نظام اداری مبتنی بر عدالت، رشد و رضایت مردم داشته باشیم که به نظر میرسد در این سه زمینه شرایط مطلوبی نداریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش اشارهای به هزینههای دولت کرد و گفت: دولت ماهانه ۷۰ هزار میلیارد تومان هزینه میکند که ۵۰ هزار میلیارد تومان آن مربوط به حقوقهای جاری است و تعداد دریافت کنندگان حقوق از دولت اعم از کارکنان و مستمری بگیران به ۶ میلیون نفر میرسد.
لطیفی افزود: در ایران ۲۰۰ هزار مدیر دولتی در قالب ۴۷۰۰ دستگاه اجرایی داریم که ۵۸۰۰ خدمت به مردم ارائه میدهند، اما به نظر میرسد که ما همچنان در رضایت عمومی و ارباب رجوع دچار مشکل هستیم.
رئیس سازمان امور استخدامی کشور گفت: اینکه عمده درآمد کشور از فروش نفت باشد، نه مطلوب امروز ما و نه مطلوب نسلهای آینده خواهد بود. اگرچه بخشی از درآمدها نیز از مالیات است، اما هم به صورت فراوان فرار مالیاتی و هم معافیت مالیاتی داریم که باید برای آن فکری کرد و موضوعات سیاست گذاری عمومی و حکمرانی اسلامی را از حوزه اندیشه که در آن پیشرفتهای خیره کنندهای داشته ایم در اجرا بست و عملیاتی کنیم.