پخش زنده
امروز: -
نخستین همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی با هدف روزآمدی، بومی سازی و حکمی سازی علوم انسانی و هنر برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، معاون دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست خبری اولین همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی که در سالن همایشهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات برگزار شد گفت: افتتاحیه این همایش از ۹ آبان است و تا ۲۴ آبان ادامه دارد و ۲۶ آبان ۱۴۰۰ نیز اختتامیه این همایش برگزار میشود.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه افزود: روزآمدی، بومیسازی و حکمی سازی یعنی بهره مندی از مبانی حکمت اسلامی از جمله مهمترین اهداف نخستین همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی است.
وی تاکید کرد:استادان علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه پژوهش فعالیت دارند و این استادان ودیگر اساتید دانشکدههای علوم انسانی دانشگاههای سراسر کشور با استفاده از ظرفیت علمی میتواند در این همایش شرکت کنند
خسروپناه اضافه کرد:طرح اولین همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی بعد از تدوین، در هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی تصویب شد و پیشنهاد این طرح در پایگاه علوم اسلامی به جهان اسلام مجوز را دریافت کرد.
وی گفت: این همایش با همکاری دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه پیام نور، پژوهشکده فرهنگ موسسه آموزشی امام خمینی و دانشکده جامعه المصطفی برگزار میشود.
خسروپناه با اشاره به محورهای نخستین همایش علوم انسانی و علوم اسلامی افزود: محورها در حوزه حکمت اسلامی و تعالی روانشناسی، حکمت اسلامی و تعالی جامعه شناسی، حکمت اسلامی و تعالی تعلیم و تربیت، حکمت اسلامی و تعالی علوم سیاسی، حکومت اسلامی و تعالی علوم اقتصادی، مدیریت و فقه شهرسازی و معماری، حکمت و فرهنگ اسلامی، حکمت و فضای مجازی از جمله محورهای این همایش است.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه گفت: ۱۳ کمیسیون برای محورها و موضوعات این همایش تعیین شده که کمیسیونها برای تمرکز گرایی در سازمان بر روی هر یک از این موضوعات تمرکز دارند.
وی گفت: مقالات این همایش از دانشگاههای مختلف به دبیرخانه ارسال میشود. این همایش با سیاستگذاری سازمانها و واحدهای مختلف در حوزه علوم انسانی برگزار میشود وقرار است علاوه بر این همایش پیش همایشهایی در راستای فعالیت علوم انسانی و حکمت اسلامی نیز از تاریخ اول تا ۱۶ تیر ۱۴۰۰ برگزار شود.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه افزود: شخصیتهای برجسته علوم انسانی از کشورهای مختلف اروپایی، آمریکایی، هند، مالزی، اندونزی و محققانی در عرصههای مختلف حکمت و علوم انسانی آثار و نتایج تحقیقات خود را ارسال میکنند.
وی تاکید کرد:مقالات ارسال شده به دبیرخانه جشنواره بعد از داوری نتایج اولیه آن اعلام میشود.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه با بیان اینکه محدودیتی برای ارسال مقالات وجود ندارد تاکید کرد: مقالات به صورت پژوهشی به دبیرخانه جشنواره ارسال میشود و بیشترین هدف از برگزاری این همایش بررسی پارادایمهای علوم انسانی است که بتوانیم کارآیی پارادایمهای علوم انسانی و نظریه پردازی در حوزههای مختلف علوم انسانی را مطرح کنیم
وی در خصوص نحوه برگزاری همایش گفت: همایش به صورت مجازی برگزار میشود مگر اینکه با نظر و تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا به صورت حضوری برگزار شود.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه با بیان اینکه قرار است دانشکده علوم انسانی در زیر شاخههای مختلف این رشته در قم تاسیس شود گفت: دانشکدههای موضوعی فراوانی در معاونت علوم انسانی طراحی شده مثل دانشکده حکمرانی، دانشکده پدافند غیرعامل و قرار است با تصمیم شورای گسترش دانشگاه ازاد اسلامی، دانشکده علوم انسانی در قم تاسیس شود.