جزئیات مسابقههای سراسری قرآن کریم در گفتگوی ویژه اخبار قرآنی اعلام شد.
وی با بیان اینکه این مسابقات امسال هم مانند سالهای قبل از مرحله شهرستانی آغاز شده و در ۱۴۰ شهرستان برگزار شد و منتخبین وارد مرحله استانی شدند و یک مرحله نیمه نهایی بصورت غیرحضوری برگزار شد تا حدود ۲۲۰ نفر مرحله نهایی انتخاب شدند.
قرهشیخلو گفت: دوشنبه ۲۹ آذر مراسم افتتاحیه خواهد بود و در مدت چهار روز خواهران از ساعت ۹ تا ۱۲ و برادران از ساعت ۱۸ تا ۲۳ در مسابقات شرکت میکنند.
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: این مسابقهها هر شب به صورت زنده از شبکه قرآن سیما و رادیو قرآن پخش میشود.
وی گفت: شرکتکنندگان در رشتههای قرائت، ترتیل خوانی، حفظ کل، حفظ بیست جزء، مدیحه خوانی، تفسیر قرآن و اذان رقابت میکنند که البته در بخش خواهران بخشهای اذان و مدیحهسرایی وجود ندارد.
قره شیخلو افزود: مسابقات از ۲۹ آذر آغاز میشود و تا دوم و سوم دی که اعلام برگزیدگان است ادامه خواهد داشت.
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: اهمیت این مسابقات قرآنی از آن جهت است که برگزیدگان آن، نمایندگان جمهوری اسلامی ایران هستند و به مسابقات بین المللی جهان اسلام راه پیدا میکنند.
وی افزود: هرساله ۲۰ مسابقه جهانی برای قرآن کریم برگزار میشود و امسال هم مسابقات کویت در بخشهای حفظ و قرائت در پیش است.
قره شیخلو گفت: عصاره قرآنی کشور ما در این مسابقات خود را نشان میدهد و این مسابقات کمک میکند تا چهرههای قرآنی شناسایی شوند و ما از حضور آنها در آموزش هم استفاده کنیم.
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: مسابقهها حضوری است، ولی ما اصراری به حضور همه نداریم و در سالنی که برای این منظور در نظر گرفتهایم شیوه نامههای بهداشتی رعایت میشود.
وی گفت: مسابقهها پخش زنده دارند و ما یک سوال خاص هم برای بینندگان در نظر گرفتهایم که میتوانند در این بخش حضور پیدا کنند و در پیش بینی نتایج مشارکت داشته باشند.
قره شیخلو در خصوص شیوه پخش برنامهها از رسانه ملی گفت: ترتیب و چینش برنامهها بسیار متنوع است تا مخاطبان دچار یکنواختی نشوند.
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: میزان جوایز مسابقهها افزایش قابل توجهی دارد، ولی ما از مردم هم درخواست داریم تا با وقف در حوزه قرآن کریم از این فعالیتها حمایت کنند.
وی با اشاره به همکاری نهادهای دیگر در برگزاری مسابقات قرآنی گفت: ما در این دوره از همکاری سازمان زیباسازی شهر تهران، فضای مجازی و تبلیغات شهری در مترو و اتوبوسرانی بهره بردیم. این مسابقهها در نهایت فرصتی برای شناسایی ظرفیتهای قرآنی کشور است.