به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی خسروی در گفتگوی ویژه اخبار قرآنی سیماگفت : مسابقات قرآن کریم در واقع مصداق بزرگی از ظاهر زیبای قرآن است و خوشنویسی ها و خدماتی که در این مسابقات انجام می شود همه به ظاهر قرآن بر می گردد.
وی افزود: باطن قرآن به مفاهیم و تفاسیر آن معطوف می شود که تاکنون صدها و هزاران جلد کتاب در این باره تالیف شده است .
خسروی به برگزاری بزرگترین مسابقه قرآنی در اسفند امسال اشاره کرد و افزود: این آزمون اختصاص به قشر ، سن و دارنده مدرک تحصیلی خاصی ندارد و عموم مردم در هر رده سنی و هر موقعیتی می توانند در این آزمون شرکت کنند .
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر تربیت ده میلیون حافظ قرآن در کشور گفت : تعداد حافظان قرآن در کشور ما زیاد نیست ولی همین آزمون های قرآنی می تواند ایجاد انگیزه کند که ما هر چه بیشتر به تربیت حافظان قرآن نزدیک شویم .
وی خاطرنشان کرد : تاکنون 15 دوره از این نوع مسابقات در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد برگزار شده است و ما باید به سمتی برویم که از برگزاری مسابقات موازی قرآنی در سازمان ها و نهادها جلوگیری کرده و به هدف اصلی قرآن که اتحاد و وحدت است بیشتر نزدیک شویم .
خسروی ادامه داد : با تعامل خوبی که با وزارت ارشاد ، سازمان اوقاف و آموزش و پرورش انجام شده آزمون های قرآنی از این پس به صورت هماهنگ و سراسری برگزار خواهد شد .
وی از کمبود حافظ قرآن در کشورمان انتقاد کرد و افزود : درکشورهایی مثل سودان تعداد حافظان قرآن به میلیونها نفر می رسد و ما در کشورمان برای تربیت حافظان قرآن کم کاری داشته ایم .
وی خاطرنشان کرد : یکی از مسائل بسیار مهم و تاثیرگذار توجه به مفاهیم قرآن در کشور است و ما در این آزمون بزرگ قرآنی نیز سه منبع قرآنی را معرفی کردیم که اول کتاب فهم زبان قرآن ، دوم کتاب واژه های آسمانی و سوم کتاب آموزش مفاهیم قرآن کریم است و برای سه هزار برگزیده این آزمون نیز جوائز نفیسی در نظر گرفته شده است .
رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این گفتگوی خبری گفت : در آزمون های تخصصی قرآن که در کشور برگزار می شود فقط بخش خاصی از مخاطبان می توانند در این آزمون شرکت کنند ولی در این آزمون همه افراد در هر سنی توانایی شرکت در آزمون را خواهند داشت .
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی حسینی افزود : برای شرکت کنندگان در این آزمون قرآنی 26 رشته در نظر گرفته شده که در بخش حفظ از حفظ یک جزء تا حفظ کل را داریم و در بخش ترجمه و مفاهیم قرآنی هم منابع این آزمون در پایگاه اینترنتی quranedu.ir قرار گرفته است .
وی تاکید کرد : بخشی از این آزمون قرآنی به معارف اهل بیت اختصاص دارد که شامل آزمون نهج البلاغه و صحیفه سجادیه است و در کنار این دو بخش آزمون الکترونیکی انس با قرآن برای نخستین بار نیز برگزار می شود .
حسینی گفت : آزمون های قرائت ، حفظ و معارف اهل بیت به صورت کتبی و در دهم اسفند برگزار می شود و آزمون الکترونیکی انس با قرآن 12 اسفند برگزار خواهد شد .
این مدیر قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد : آزمون قرآنی دانش آموزان مقطع ابتدایی به صورت شفاهی و آزمون ویژه حافظان کل به صورت کتبی و شفاهی خواهد بود که از 12 تا 17 اسفند برگزار خواهد شد .
حسینی تصریح کرد : تاکنون 126 هزار نفر برای شرکت در این آزمون ثبت نام کردند که 55 درصد شرکت کنندگان از موسسات قرآنی و بقیه از بقاع متبرکه ، مساجد و سایر مکانها معرفی شده اند.
وی خاطر نشان کرد : ثبت نام شرکت در آزمون بزرگ قرآنی تا 6 بهمن ادامه خواهد داشت و به برگزیدگان علاوه بر جوائز نفیس ، لوح تقدیر و گواهینامه قرآنی اهدا خواهد شد .
وی گفت : سازمان اوقاف و امور خیریه در تلاش است حداقل یک میلیون حافظ قرآن را تربیت کند و از سال 91 نیز ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم در سازمان اوقاف راه اندازی شده است که این ستاد تاکنون در 4 بخش فعالیت خود را ادامه داده است .
رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت : در 5 سال گذشته سازمان اوقاف بخشی از فعالیت های خود را تربیت مربیانی اختصاص داده است و تاکنون ده هزار مربی قرآن تربیت شده اند و در بحث آموزش مجازی قرآن نیز هم اکنون 16 مرکز مجازی در استانهای مختلف کشور راه اندازی شده است .
وی به فعالیت مراکز شبانه روزی حفظ قرآن اشاره کرد و گفت : تاکنون ده مرکز شبانه روزی آموزش قرآن نیز فعالیت خود را با همکاری موسسه بیت الاحزان آغاز کرده اند .
حسینی یادآور شد : از 160 هزار نفر ثبت نامی در آزمون بزرگ قرآنی استانهای اصفهان ، فارس ، تهران ، کرمانشاه ، خراسان رضوی ، قم ، یزد ، البرز و آذربایجان شرقی از نظر تعداد شرکت کننده در صدر قرار دارند.