دادستان کل کشور گفت: تا پایان سال تلاش خواهیم کرد ۸۰ درصد خودروهایی که بابت پروندههای مواد مخدر توقیف شده است، تعیین تکلیف کنیم.
وی گفت: همه مقدمات کار فراهم است و امیدواریم با همکاری هرچه بیشتر مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی حدود ۸۰ درصد ۱۵ هزار خودرویی که از این بابت توقیف شده است تا پایان سال تعیین تکلیف شود و قطعا تعداد اندکی از این خودروها مسترد خواهد شد و تعدادی تحویل کاشف میشود و تعدادی هم به مزایده گذاشته خواهد شد.
دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا تعدادی از این خودروها پس از یک دهه همچنان تعیین تکلیف نشده است، افزود: در این پروندهها با پیچیدگیهای بانکی مواجهیم و برخی موارد عناصر اصلی به سختی شناسایی میشود و گاهی نیز در فرآیند دادرسی نیاز است به دیوان عالی کشور برود که شاید همینها زمان رسیدگی را طولانی کند، اما با دستور موکدی که رئیس قوه قضائیه صادر کرد ما همه عوامل قضایی را در دادسراهای کشور بسیج میکنیم و در خواستمان این است به صورت جهادگونه عمل کنند.
منتظری گفت: تاخیر در نتایج استعلامات، طولانی شدن فرآیند دادرسی و مبهم بودن برخی نکات حقوقی در پروندهها موجب اطاله دادرسی شده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مزایده گذاشتن خودروهای چندمیلیاردی قاچاقچیان به نوعی موجب ریشه کنی بنیان این قاچاقچیان نمیشود؟ افزود:در ریشه کنی بنیان قاچاقچیان وظیفه اصلی بر دوش دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی است و بخشی به قوه قضائیه بر میگردد و قطعا کارهای اصولی و اطلاعاتی را باید بقیه انجام دهند و ضربه به بنیان اقتصادی قاچاقچیان مواد مخدر بیشتر صبغه اطلاعاتی و امنیتی دارد.
دادستان کل کشور گفت: متاسفانه دسترسی به ریشههای اصلی سخت است و گاهی خارج از کشور هستند و با پوششهای مختلف اقدام میکنند و اساس کار ما باید این باشد که عناصر اصلی و کسانی را که پشت پرده کار میکنند هدف قرار دهیم تا شاهد ریشه کنی این معضل اجتماعی و فرهنگی باشیم.
در این پارکینگ تعدادی از خودروهای توقیفی از قاچاقچیان مواد مخدر که در میان آنها خودروهای چندین میلیاردی هم یافت میشود در سولههایی به طرز مناسبی نگهداری میشود که در بیرون از این سولهها هم در محوطهای تعدادی کامیون، کشنده و اتوبوس در فضای باز نگهداری میکنند.