انبه یکی از میوههای منطقهی گرمسیر است که با طبع گرم و خواص درمانی متعدد مورد استفاده قرار میگیرد.
در طب سنتی انبه نقش دفع کنندهی مخاط، ضد بواسیر و خوش بو کنندهی دهان را در بدن ایفا میکند و برگ آن نیز برای درمان آسم مفید است.
انبه روند تکثیر انسولین در بدن را افزایش میدهد. این میوهی شگفت انگیز با تأمین گلوکز مورد نیاز بدن، قند خون را کنترل میکند.
مصرف چای انبه سیستم دفاعی بدن را در برابر حملات قلبی ارتقا میبخشد و از افزایش چربی در شریانهای مغزی، قلبی و کبد جلوگیری میکند.
بر اساس تحقیقات انجام شده عصارهی اتانولی میوهی انبه با خاصیت پلی فنل و ویتامین C ضعف حافظه را بهبود میبخشد و از مرگ سلولهای عصبی در هیپوکامپ جلوگیری میکند.
علاوه براین، چای انبه از آن جهت که حاوی مقادیر بسیار زیادی از تانن، فلاونوئید و ساپونین است، از تقویت کنندههای حافظه به شمار میآید.
پلی فنلهای موجود در انبه در روند بهبود زخم معده تأثیری مثبت دارد.
انبهی خشک دارای عناصر متیل گالت، اسید گالت، آستر گلین، فیستین، ایزوکوکریترین و کوئرستین است. این عناصر در مقابل تودههای سرطانی موجود در دستگاه گوارش مبارزه میکنند. علاوه بر این، ویتامین A موجود در انبهی خشک، منبع ضد عفونی کنندهی غشاهای مخاطی نظیر میکروب و ویروس محسوب میشود.
چای انبه درمان کنندهی سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا است که روند هضم غذا را تسریع میکند و سلامت قلب و عروق را بهبود میبخشد، تصفیه کننده خون است.
همچنین مصرف انبه موجب ارتقای سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول خون، حفظ سلامت چشم، جلوگیری از فشار خون بالا، درمان واریس، برطرف کنندهی عطش، چاق کننده، درمان سکسکه و انرژی زا میشود.