بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) که اغلب با ترش کردن معده اشتباه گرفته میشود یکی از اختلالات شایع گوارشی است.
علائم ابتلا به این ناراحتی گیر کردن غذا در مری، التهاب توام با سوزش، حالت تهوع، سرفههای مزمن، خس خس سینه، علائم شبه آسم و پوسیدگی و فرسایش میانی دندانها هستند. این مسئله همچنین احتمال ابتلا به سرطان مری را در شما افزایش میدهد. در درمان این بیماری یافتن منشا اصلی بروز آن، مهمترین گام محسوب میشود. افراد دارای اضافه وزن و مسن به دلیل داشتن چربی شکمیِ بیشتر که عملکرد مری و اسفنکتر مری را دچار اختلال میکند، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند. این چربیهای شکمی عملکرد دریچه اسفنکتر را که از بازگشت اسید معده به مری جلوگیری میکند مختل میسازد. بسیاری عوامل نظیر مصرف الکل، نیکوتین، مصرف خوراکیهای حاوی کافئین و غذاهای پرچرب و پرادویه سبب شل شدن عضلات اسفنکتر میشوند. اما ناامید نشوید.
در این گزارش به نقل از سایت اینترنتی «مادر نیچر نتوورک» به ۱۳ روش موثر، طبیعی و خانگی برای درمان رفلاکس معده به مری اشاره شده که به شرح زیر است:
کاهش وزن
نتایج مطالعات نشان میدهد تنها ۱۰ درصد کاهش وزن میتواند علائم رفلاکس معده به مری را کاهش دهد.
رژیم غذایی ضدرفلاکس
با حذف مواد خوراکی که در بالا ذکر شد میتوانید علائم رفلاکس را کاهش دهید، اما خیلی ذوق زده نشوید، زیرا این رژیم تنها در حدود ۳۰ درصد افراد اثربخش است. علاوه بر این از مشکلات رژیم گرفتن این است که خیلی از مردم ترجیح میدهند بمیرند، اما به این رژیمها تن در ندهند.
خوردن بادام خام
بادام خام با تولید «آلکالین» میتواند PH (وضعیت اسیدیته) معده را تنظیم کند، زیرا بادام منبع کلسیم است.
آلوئه ورا
با خوردن روزانه ۶۰ میلی لیتر شربت غیرفرآوری شده آلوئه ورا علائم رفلاکس کاهش مییابد.
آب گرم و آبلیموی تازه
صبح خود را با یک فنجان آب گرم و آبلیموی تازه شروع کنید. با نوشیدن این محلول با معده خالی و ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قبل از خوردن صبحانه، بدن میتواند به طور طبیعی اسید معده را متعادل کند. این محلول برای همه بیخطر است.
جوش شیرین
یک قاشق جوش شیرین را در نصف فنجان آب حل کنید و بنوشید، اگرچه این محلول بدمزه است، اما موثر است.
سرکه سیب
روزی یک تا دو قاشق چایخوری سرکه سیب بخورید. مخلوط سرکه سیب و عسل بسیار مفید و خوشمزه است. حتی میتوان به جای لیمو، سرکه سیب در چای ریخت. بسیاری از مردم به اشتباه تصور میکنند سوء هاضمه و رفلاکس بر اثر تولید زیاد اسید معده ایجاد میشود. اما آخرین مطالعات نشان میدهد که بر خلاف باور مردم، این عارضه به دلیل کمبود اسیدهای لازم برای هضم کامل غذا بروز میکند. همچنین خوردن ترشی، ترشی کلم و سایر غذاهای ترش و اسیدی به کنترل اسید معده کمک میکند.
سیب سرخ
بعد از صرف غذاهای مشکلساز یک عدد سیب سرخ خوشمزه بخورید تا اثر معجزه آسای آن را در بهبود رفلاکس ببینید.
مصرف مکمل «ساکارومیس بولاردی»
مکمل «ساکارومیس بولاردی» یک مخمر پروبیوتیک و به ویژه برای روده کوچک مفید است. این مکمل جذب ویتامینهای مفید برای سلامت دستگاه گوارش را بهبود میدهد.
کپسول گیاهی نارون آمریکایی
مصرف مکمل گیاهی نارون آمریکایی که به صورتهای کپسول، پودر یا قرص مکیدنی موجود است، التهابات بافت دستگاه گوارش را تسکین میدهد.
چایها و دمنوشها
نوشیدن چای و دمنوش بابونه، نعناع یا شنبلیله به کاهش علائم رفلاکس اسیدی کمک میکند.
آدامس
بعد از هر وعده غذایی آدامس بجوید تا ترشح بزاق افزایش یابد. نتایج تحقیقات نشان میدهد که افزایش ترشح بزاق سبب کاهش اسید در مری میشود.
خوابیدن به پهلوی چپ
نتایج مطالعات نشان میدهد خوابیدن روی شکم یا به پهلوی راست سبب افزایش فشار به معده و در نتیجه افزایش علائم GERD میشود، اما افرادی که به پهلوی چپ میخوابند این علائم در آنها رفع میشود.