سنجد تلخ ، پرخاصیت نا آشنا
برگ و گل سنجد تلخ در درمان آرتریت، زخم گوارشی، نقرس و راشهای پوستی ناشی از بیماریهای عفونی مثل سرخک استفاده میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، داروساز و مسوول فنی تولید داروهای گیاهی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گفت : چای برگ سنجد تلخ منبع آنتی اکسیدان، آمینو اسید، اسید چرب و مواد معدنی است و دانه آن جلوگیری کننده از عفونت، بهبود دید و کاهش سرعت پیری است. همچنین برگهای آن برای کاهش فشار خون و کلسترول، کنترل بیماریهای قلبی و عروقی و ضد پیری استفاده شده و روغن دانه آن بعنوان اکسپکتورانت عمل کرده و در آسم، آنژین قلبی و کلسترول بالا نقش درمانی دارد.
دکتر حورا آموزگار افزود: از دیگر خواص روغن سنجد میتوان به خاصیت آنتی اکسیدانی آن و کند کنندگی سرعت زوال عقل در پیری، کاهنده احتمال بروز سرطان و عوارض ناشی از داروهای شیمی درمانی، تقویت کننده سیستم ایمنی، درمان زخم معده، روده و رفلاکس معده به مری اشاره کرد و مصرف خوراکی آن سبب کاهش خشکی چشم و شب کوری میشود.
وی گفت : سنجد تلخ منبع غنی از ویتامین C، A، E، بتاکاروتن، مواد معدنی، آمینواسید و اسید چرب است که به صورت موضعی در درمان زخمهای پوستی، زخم بستر، آفتاب سوختگی، اگزما، خشکی پوست و آکنه و در مصارف غذایی در ساخت ژله، آب میوه و سسها و در مصارف آرایشی در محصولات ضد پیری کاربرد دارد.