نخست وزیر لیبی در حالی از شرایط واگذاری انتقال قدرت در کشورش سخن گفت که هم زمان این کشور با افزایش شکاف های داخلی و خارجی نگران کننده ای روبروست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شرایط نخست وزیر لیبی برای واگذاری قدرت به طرف پیروز در انتخابات پیش رو، نگرانیهایی را در این کشور به دنبال داشته است.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، اظهارات عبدالحمید الدبیبه، درباره شرایطش برای واگذاری قدرت در پس از برگزاری انتخابات، و هم زمان افزایش شکافهای داخلی و منطقهای در برخی پروندهها از جمله پرونده حضور مزدوران و قانون انتخابات لیبی، نگرانیهایی را درباره آینده انتخابات این کشور ایجاد کرده است.
با آنکه ثبت نام از نامزدهای انتخاباتی در لیبی آغاز شد و شهروندان هم در حال ارزیابی از روند انتخابات و مشارکت در آن هستند، این نگرانی وجود دارد که ممکن است اختلافات داخلی و خارجی در برخی از پرونده ها، بر روند برگزاری انتخابات در کشور اثر بگذارد. کنفرانس پاریس که با مشارکت گسترده بین المللی برگزار شده بود بخشی از اختلافات موجود درباره لیبی را آشکار ساخت.
عبدالحمید الدبیبه نخست وزیر لیبی که حاضر نشد به سئوالی درباره تمایلش برای مشارکت در انتخابات پاسخ دهد، در سخنانی خواستار تغییر ماده دوازدهم قانون انتخابات شد که در آن آمده است هر مقامی که قصد مشارکت در فعالیتهای انتخاباتی را دارد سه هفته قبل از انتخابات باید استعفا کند.
اظهار نظر دیگر الدبیبه که نگرانیهایی را درباره روند واگذاری قدرت در پس از انتخابات ایجاد کرد تاکید او بر این نکته است که دولت در صورتی قدرت را واگذار میکند که انتخابات در کشور، شفاف و توافقی برگزار شود، اما به شرایطش درباره شفافیت و توافقی بودن انتخابات اشارهای نکرد.
کارشناسان میگویند طرفهای مختلف در لیبی حامیان و پشتیبانانی منطقهای دارند ضمن اینکه غالبا هواداران نامزدها، مسلح هستند، در نتیجه چالش اساسی این است که طرف بازنده در انتخابات، از پذیرش نتیجه امتناع کند و نتیجه اعلام شده را به رسمیت نشناسد.
برتراند بدیع، کارشناس روابط بین الملل در مرکز مطالعات سیاسی پاریس، میگوید، شرط اساسی انتخابات، جامعه با ثبات و آرام است، اگر غیر از این باشد این امکان وجود دارد که طرف بازنده، نتیجه انتخابات را نپذیرد.
اختلافات منطقهای بر سر پروندههای مرتبط به لیبی کاملا عیان است، این اختلافات در میان نمایندگان کشورهایی که بازیگران اساسی پرونده لیبی محسوب میشوند کاملا علنی شده است، ضعف مشارکت ترکیه در نشستهای مرتبط به لیبی و اختلاف نظر درباره پرونده مزدوران و نیروهای خارجی بخشی از اختلافات بازیگران عرصه لیبی است ضمن اینکه در موازات این اختلافات، اختلافات داخلی نیز مشهود است، به همین منظور برخی پیش بینی میکنند انتخابات لیبی ممکن است راه را برای درگیریهای بیشتر در این کشور باز کند، البته برخی هم پیش بینی میکنند انتخابات میتواند پایانی بر اختلافات داخلی در این کشور باشد.
انتخابات لیبی قرار است ماه دسامبر برگزار شود.