پخش زنده
امروز: -
در حال حاضر بحران لیبی و دلیل طولانی شدن جنگ داخلی در این کشور تنها اختلاف نظر گروه های داخلی نیست، بلکه ناشی از تمایل قدرت های متوسط و بزرگ برای پیدا کردن جای پایی در این کشور بحران زده و بی ثبات و منابع نفتی آن است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما:در پی اعلام استعفای نخست وزیران دولت به رسمیت شناخته شده لیبی در طرابلس و "دولت انتقالی" در بنغازی "خلیفه حفتر"، فرمانده نظامیان شرق لیبی اعلام کرده، به انسداد هشتماهه صادرات نفت لیبی پایان میدهد.
حامیان حفتر در ماه ژانویه (دی) گذشته بنادر نفتی را مسدود کرده و جلوی صادرات نفت را گرفتند تا از این طریق به دولت"فائز السراج" رئیس دولت "وفاق ملی" که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده فشار بیاورند. این انسداد به کشور بحران زده لیبی ضررهای میلیاردی وارد کرد. اقتصاد این کشور وابسته به صادرات نفت است.
گفته می شود این تصمیم به علت اقتصاد نابسامان و مشکلات معیشتی مردم لیبی گرفته شده است. ژنرال حفتر اعلام کرده، شرط ازسرگیری صادرات نفت تقسیم عادلانه درآمدهای نفتی است. در حال حاضر کنترل مهمترین ذخایر نفتی کشور همچنان در دست متحدان حفتر قرار دارد.
اما شواهد و قرائن نشان از کاهش فزاینده نفوذ او در شرق لیبی دارد. دولت سراج در غرب لیبی حاکم است و این دولت از طرف سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته میشود.
ترکیه و قطر از این دولت حمایت مالی و نظامی میکنند. اما بخشهای بزرگی از جنوب و شرق لیبی نیز در کنترل نیروهای خلیفه حفتر قرار دارد. مصر، امارات متحده عربی و روسیه در کنار ژنرال حفتر قرار گرفتهاند.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر:علی ظریف