انار دارای خواص آنتیاکسیدانی، ضد ویروسی و ضدتوموری است و گفته میشود منبع خوبی از ویتامینها به ویژه ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E و همچنین اسیدفولیک است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، به گفته محققان میوههای پاییزی جزو آن دسته مواد غذایی هستند که بهتر است در فصل پاییز همواره به طور منظم و روزانه استفاده شوند، اما یک میوه پاییزی منحصر به فرد وجود دارد که دهها خاصیت دارد.
محققان طب قرآنی بر این عقیدهاند که انار به عنوان یک میوه بهشتی از این جهت در فصل پاییز به بار مینشیند که فصل پاییز، فصل خزان درختان و گرفتگی آسمان است و دانههای انار برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی، بسیار مفیدند و سبب شادابی میشوند.
انار حاوی دو ترکیب – پونیکالاژین و پونیکیک اسید است و آنتیاکسیدانهای موجود در انار تقریباً سه برابر بیشتر از چای سبز است. خوردن روزانه انار یا نوشیدن آب آن میتواند کمک بسیار خوبی برای ایمنی بدن باشد و برای مقابله با دیابت نوع دو، فشارخون، هضم غذاها و درخشانی پوست مفید است.
پژوهشهای جدید نشان میدهد آب انار خاصیت ضد سرطانی دارد. طبق تحقیقات سازمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا انار منبع خوبی از آنتی اکسیدانها، پتاسیم و ویتامین C است پژوهشگران آکادمی علوم آمریکا دریافتهاند که مصرف آب انار از ابتلا بـه سرطان پروستات جلوگیری میکند.
با کشف جدید راه دستیابی بـه خواص ضدسرطانی و نحوه معالجه سرطان با آب انار هموارتر شده است. متخصصان تغذیه مصرف آب انار را صبح و پیش از صبحانه توصیه میکنند.
الهام امیری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه انار از ما در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند، گفت: انار سرشار از آنتیاکسیدان است و بنابراین بدن ما را در برابر رادیکالهای آزاد که مسئول پیری زودرس هستند، محافظت میکند، رادیکالهای آزاد در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب و در اثر سموم مضر در محیط ایجاد میشوند.
وی با اشاره به اینکه انار خون را رقیق میکند، افزود: آنتیاکسیدانهای موجود در انار به عنوان رقیقکننده خون عمل میکنند، دانههای انار از تشکیل لخته و انعقاد پلاکتهای خون جلوگیری میکند، دو نوع لخته خون وجود دارد، یکی خوب است که باعث بهبودی در حین بریدگی یا آسیب میشود و دوم زمانی که هر گونه لخته داخلی وجود دارد مانند قلب، عروق یا هر جای دیگر داخل بدن، این نوع لختهها خوب نیست و میتواند کشنده باشد.
امیری با اشاره به خاصیت انار در پیشگیری از تصلب شرایین بیان کرد: با افزایش سن و نوع شیوه زندگی، دیواره عروق ما به دلیل کلسترول سختتر میشود و گاهی اوقات انسداد ایجاد میشود، خاصیت آنتیاکسیدانی انار از اکسید شدن کلسترول بد جلوگیری میکند، بنابراین، خوردن انار چربی اضافی را از بین میبرد و از سخت شدن دیواره شریانها جلوگیری میکند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه انار مانند ماسک اکسیژن عمل میکند، عنوان کرد: انار به پمپاژ سطح اکسیژن در خون ما کمک میکند، به دلیل آنتیاکسیدانهای موجود در انار با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند، کلسترول را کاهش میدهد و از لخته شدن خون جلوگیری میکند، همه اینها در نهایت به جریان آزاد خون و در نتیجه بهبود سطح اکسیژن در بدن شما کمک میکند.
وی با بیان اینکه انار از آرتروز جلوگیری میکند، ادامه داد: انار با مبارزه با آنزیمی که این کار را میکند میتواند آسیب غضروف را کاهش دهد، انار توانایی کاهش التهاب را دارد.
امیری با تأکید بر اینکه انار فشارخون را پایین میآورد، گفت: اسید پونیکیک یکی از اجزای اصلی انار است که به کاهش کلسترول، تری گلیسیرید و کاهش فشار خون کمک میکند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه انار ایمنی را افزایش میدهد، اضافه کرد: انار که سرشار از ترکیبات ضدالتهابی است، برای افرادی که از اختلالات مرتبط با ایمنی مانند آرتریت روماتوئید و استروآرتریت رنج میبرند، بسیار مفید است، انار سرشار از ویتامین C است که تولید آنتی بادی را افزایش میدهد و به ایجاد ایمنی کمک میکند، انار میتواند به شما در حفظ سیستم ایمنی سالم و جلوگیری از بیماریها و عفونتهای شایع کمک کند.
همچنین آب انار خواص آنتیاکسیدانی قوی داشته و در پیشگیری از بیماریهای قلبی، سکته و حمله قلبی نقش مؤثری دارد، یک لیوان آب انار حدود ۴۰ درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه شما را تأمین میکند و منبع خوبی از ویتامینهای A، E و اسیدفولیک است.
مقدار آنتی اکسیدان موجود در آب انار حتی ۳ برابر چای سبز است. در واقع آب انار یکی از غنیترین منابع پلیفنولهاست که گروهی از آنتیاکسیدانهای قوی هستند. نقش آنتیاکسیدانها، کند کردن یا جلوگیری از صدمه سلولی است که توسط علل مختلف استرسزا حادث میشوند، مانند مصرف سیگار و دخانیات، آلودگی هوا، استرسهای روحی.
همچنین رب انار حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، آهن، منیزیم، منگنز، اسید فولیک، پلی فنول، اسید اولایژیک، قند، ویتامین A، گروه ویتامین B، B ۱، B ۲، B ۳، B ۶، C، E است.
رب انار برای افرادی که فشارخون بالا دارند، بسیار مفید است و این افراد برای کنترل فشار خون باید از رب انار ترش استفاده کنند. این رب به دلیل وجود پلیفنول و اسید اولایژیک سبب کاهش کلسترول بد خون شده و از رسوب چربی در عروق جلوگیری میکند.
یک پژوهشگر طب سنتی درباره رب انار گفت: رب انار به علت داشتن ویتامین A، B، C سبب افزایش سوخت و ساز بدن شده در نتیجه کاهش وزن و لاغری را به همراه دارد. به علت داشتن ویتامین B ۳ نیاسین برای عملکرد بهتر مغز مفید است و حافظه را تقویت و از آلزایمر جلوگیری میکند. برای زنان باردار و جنین مفید است البته زنان باردار نباید در خوردن آن زیادهروی کنند.
بیشتر بخوانید: پوکی استخوان چه علائمی دارد؟
وی درباره موارد منع مصرف رب انار عنوان کرد: برای افرادی که زخم معده، یبوست مزمن، گلو درد، مشکلات ریوی مثل آسم شدید دارند، مصرف زیاد آن مضر است و به مقدار خیلی کم، همراه غذا استفاده کنند و میتوانند برای مصرف با پزشک خود مشورت کنند.