پخش زنده
امروز: -
هلیکوباکتری میکروبی است که برای رشد و نمو در معده انسان به عنوان یک محیط اسیدی تطابق پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، یک فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد در خصوص منشا، علایم، عوارض و درمان هلیکوباکتری یا میکروب معده توضیحاتی ارایه کرد.
دکتر پژمان علوی نژاد افزود: این میکروب با ورود به معده از راه حفره دهانی، شروع به رشد و نمو میکند و در بسیاری از افراد عارضه خاصی ایجاد نمیکند، اما گاهی منجر به التهاب معده، تغییرات بافتی منجر به تخریب، زخم معده و حتی بدخیمی معده میشود.
علوی نژاد ادامه داد: این میکروب معمولا در مراحل اولیه علامت خاصی ندارد و سوءهاضمه در بیشتر مواقع به دلیل وجود میکروب هلیکوباکتر است.
این فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد گفت: در کشورهای در حال توسعه افراد از سنین کودکی مبتلا میشوند که ازدحام جمعیت، حضور در مکانهای شلوغ و استفاده از لوازم مشترک منجر به انتقال میکروب در بین افراد خواهد شد در نتیجه رعایت بهداشت فردی اهمیت دارد.
وی توضیح داد: برخی افراد در سنین کودکی مبتلا به هلیکوباکتری شده، اما علایم در بزرگسالی بروز میکند که از سوء هاضمه تا زخم معده و بدخیمی معده را شامل میشود.
علوی نژاد در خصوص درمان این میکروب گفت: با بروز علایم گوارشی باید درمان آغاز شود و به دلیل مقاوم بودن باکتری نیازمند رعایت شیوهنامههای مشخصی است که معمولا از ترکیب دو یا سه آنتی بیوتیک استفاده میشود.
این فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد ادامه داد: از آنجا که در جوامع مختلف افراد خودسرانه اقدام به مصرف آنتی بیوتیک میکنند گاهی این میکروب در برابر آنتی بیوتیک مقاومت پیدا میکند.
بیشتر بخوانید : دیابت؛ قاتل خاموش انسان
وی اضافه کرد: وقتی میکروب به دنبال مصرف برخی رژیمها و درمانها همچنان رشد و نمو پیدا کرده و از بین نرود دچار مقاومت آنتی بیوتیکی شده و با روشهای مختلف از جمله کشت میکروب برای تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی به هدف ریشه کنی میکروب دست پیدا میکنیم.