بدن برای عملکرد درست نیاز به ویتامین E دارد که این ویتامین محلول در چربی است و نیاز به جذب چربی از رژیم غذایی دارد.
پزشکان با آزمایش خون این ویتامین را در بدن اندازه گیری میکنند که سطح طبیعی معمولا با محدوده ۵.۵ تا ۱۷ میلی گرم در لیتر تعیین میشود.
علائم و نشانههای کمبود ویتامین E کمبود ویتامین E ممکن است موجب تخریب و ضعف بینایی شود.
همچنین کمبود این ویتامین موجب ضعف ماهیچه، مشکلات تعادل و قدم زدن، خستگی و سوزش، کاهش بینایی، مشکلات سیستم ایمنی بخصوص در سالمندان و ضعف عضلانی و مشکلات هماهنگی بدن، میشود.
به گفته پزشکان، کمبود ویتامین E ممکن است ژنتیکی و یا شرایط پزشکی باشد که در این حالت کمبود ویتامین E میتواند از بیماریهایی که به شدت جذب چربی را کاهش میدهند، حاصل شود.
غذاهای حاوی ویتامین E شامل روغنهای گیاهی مانند روغن آفتابگردان، روغن بادام زمینی و روغن زیتون، آجیلها، دانهها، غلات کامل، شیر، سبزیجات از جمله بروکلی، اسفناج، فلفل قرمز و آووکادو، کیوی، میگو و فیله ماهی قزل آلا، است.
مصرف بیش از حد مکملهای محلول در چربی میتواند خطرناک باشد. هر فرد نباید مکملهای زیادی از ویتامینهای محلول در چربی از جمله ویتامین E، D، A؛ و K. مصرف کند.
سطح بیش از حد ویتامین E، میتواند باعث خونریزی غیر طبیعی، درد عضلانی، اسهال و استفراغ شود.
خونریزی میتواند خطر سکته مغزی و مرگ زودرس را افزایش دهد. مقدار بیش از حد این ویتامین میتواند با رقیق کننده خون یعنی وارفارین و برخی دیگر از داروهای شیمیایی تداخل ایجاد کند.