پیکر مرحوم علامه آیتاللهالعظمی حسنزاده آملی در زادگاهش روستای ایرا لاریجان آمل خاکسپاری میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، امام جمعه شهرستان آمل گفت: پیکر مطهر علامه حسن زاده آملی بنا به وصیت علامه و اعلام رسمی خانواده ایشان، در زادگاهش روستای "ایرا" از توابع بخش لاریجان به خاک سپرده خواهد شد.
حجت الاسلام سیدجلیل مرتضوی درحاشیه برگزاری ستاد ارتحال حضرت علامه حسن زاده آملی در فرمانداری آمل در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: مراسم تشییع پیکر علامه حسن زاده آملی روز دوشنبه پنجم مهرماه مصادف با روز اربعین حسینی در میدان بزرگ ۱۷شهریور آمل همراه با برگزاری مراسم زیارت عاشورا برگزار خواهد شد.
وی افزود: اینکه چه کسی برپیکر این عالم فرزانه نماز خواهد خواند هنوز مشخص نشده و تا عصر روز یکشنبه به طور دقیق مشخص و اعلام خواهد شد.
رییس ستاد ارتحال حضرت علامه حسن زاده آملی ادامه داد، بعدازظهر دوشنبه یا روز سه شنبه پیکر مطهر علامه حسن زاده برای خاکسپاری به زادگاهش "روستای ایرا" از توابع بخش لاریجان آمل منتقل خواهد شد.
حجت الاسلام مرتضوی با اشاره به اینکه از هیات امنا همه مساجد، حسینیه ها، تکایا و آستان مقدس امام زادههای سطح شهرستان خواسته شده تا با باز کردن در این اماکن و برگزاری مراسمهای یادبود علامه حسن زاده و نیز پخش قرآن، فضای شهرستان را متناسب و در شان فخرجهان تشیع درآید.
وی افزود: قطعا امکان برگزاری مراسمهای یادبود دریک مکان با توجه به خیل عظیم ارادتمندان علامه حسن زاده امکان پذیر نیست و همه فضای مساجد، حسینیهها باید به این امراختصاص داده شود.
امام جمعه آمل با اشاره به اینکه به احترام علامه حسن زاده آملی یک هفته عزای عمومی در شهرستان آمل اعلام شده است، یادآورشد، انتظار است مردم نیز با رعایت کامل شیوه نامههای بهداشتی، مراسم تکریم از مقام شامخ علامه حسن زاده را برگزار کنند.
آیت الله حسن حسنزاده آملی ملقب به علامه حسن زاده فیلسوف متأله، فقیه، عارف، منجم و مدرس دروس حوزوی شنبه شب در زادگاهش شهر آمل در سن ۹۳سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری به دلیل بیماری قلبی دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
علامه حسنزاده آملی در اواخر سال۱۳۰۷ هجری خورشیدی در روستای "ایرا" بخش لاریجان از توابع شهرستان آمل متولد شد ، او در ۶سالگی خواندن و نوشتن را در مکتبخانه آموخت و در سال۱۳۲۳ دروس حوزوی را آغاز کرد.
این عالم وارسته در سال ۱۳۴۲ شمسی از تهران به قم رفت و به مدت ۱۷ سال در دروس علامه طباطبایی ، برادر علامه و سید محمدحسن الهی حاضر شد.
این فیلسوف بزرگ ایرانی پس از سکونت در قم، ۱۴دوره شرح منظومه، چهار دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه و چهار دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرد. شرح تمهید و مصباح الانس نیز از جمله تدریسهای اوست. او همچنین حدود ۱۷سال دروس ریاضیات، هیات، وقت و قبله را درس داده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درسهاست.
علامه حسن زاده آملی، کتابهایی، چون نهجالبلاغه، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیله و دمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرده و دیوان اشعاری نیز به چاپ رساند.
کز سنگ ناله خیزد روز وداع یاران
از جناب شما می خواهم تا در قیامت شفیعمان باشی
تمامی کمالات و مقامات علمی و معنوی
اساطین علوم و فنون مختلف را
معالاضافه در وجود مبارکی به عیان نشسته و به صورت یکجا دریافت نماییم،
بیمداهنه و بیمبالغه آن وجود_نازنین
شیخعارفکاملمکمل حضرتابوالفضائل
استادعلامهحسنزاده آملی روحی فداه خواهد بود.
آری! همو که
محیی_عظم_رمیم است و
مفتاح_فتاح_علیم،
محبوب_امر_حکیم است و
واله_قرآن_کریم،
ساری در صراط_مستقیم است و
صاحب_عرش_عظیم ،
درمان_درد_سقیم است و
دُرّ_یتیم ، آدم ایمن از دیو رجیم است و
مظهر حدیث و قدیم ،
اصحاب کهف و رقیم است و
صاحب گنج عظیم ،
فارغ از امید و بیم است و
متجلی به صَرصَر و نسیم،
قطرهای از دریای وجود است و
لمحهای از #شمسوجود،
نکتهای از غیب و شهود است و
شمهای از #فیضنمود،
چه گویم در وصف
صفای صورتش که
#حسنصورت است و
#حسنسیرت است و
#حسنسریرت بود