سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی: مافیای طلای کثیف یا همان زباله روزانه میلیاردها تومان از سراسر کشور و مازندران درآمد دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: متاسفانه مافیا در همه بخشهای، کمر اقتصاد کشور را فلج کرده اند و در بحث زباله نیز مافیای زباله وجود دارد.
حاجی پور افزود: مافیای زباله یا همان طلای کثیف روزانه دهها میلیارد تومان درآمد دارند و ما چارهای جز ایستادگی درمقابل زیاده خواهیهای آنها نداریم.
نماینده مردم آمل درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشورهای صنعتی و در حال توسعه بهره برداریهای مختلفی از زباله میکنند، ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات شهرهای شمالی مدیریت پسماند است.
او گفت: شهرستان آمل بعد از دو دهه برای مدیریت پسماند هنوز به دنبال یافتن مکانی برای ایجاد کارخانه کمپوست یا زباله سوز هستند.
حاجی پور افزود: دو مکان پاساکش و سنگ چالک به لحاظ نزدیکی وفاصله کم با رودخانه هراز وانتقال شیرابه ونفوذ آن از لحاظ زیست محیطی و نزدیکی به جاده هراز و چهره نازیبایی که ایجاد میکرد، از مرحله انتخاب بعد از سالها خارج شد.
نماینده مردم آمل درمجلس شورای اسلامی گفت: منطقه عمارت که زبالههای شهرستان آمل در آن ریخته میشود چند سال است دیگر ظرفیت ندارد و سلامت مردم منطقه را تهدید میکند.
او وجود کوه زباله در عمارت آمل را موجب شرمندگی دانست و افزود: متأسفانه نگاه بین بخشی در شهرستانهای همجوار، مخالفت مسئولان این شهرستانها با ساخت کارخانه زباله سوز، جدی نبودن مدیریت ارشد استان و اداراتی که وظیفه مدیریت پسماند زباله را به عهده دارند سبب شده است زباله این شهرستان هرسال بحرانیتر شود.
حاجی پور افزود: اینکه کارشناسان برای ساخت کارخانه زباله سوز کدام شهرستان را مناسب دیدند و جانمایی کردند نباید برای مسئولان آن شهرستان خیلی مهم باشد، زیرا مدیریت زبالههای همان شهرها نیز به بحران و معظل تبدیل میشود.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه مسئولان استان نیز در این مدت فقط حرف میزنند و مردم را مشغول میکنند.
او با بیان اینکه مکانهای مختلفی ازجمله منال، پاساکش، سنگ چالک و چند مکان دیگر برای مدیریت زباله شهرستان پیشنهاد شد، گفت: متأسفانه با سنگ اندازی ومخالفتهای کوته فکرانه و سلیقهای اصل داستان که مدیریت پسماند شهرستان بوده، به فراموشی سپرده شده است.
حاجی پور گفت: دو مکان پاساکش و سنگ چالک به خاطر نزدیکی با رودخانه هراز از نظر محیط زیستی از مرحله انتخاب خارج شده است و منطقه " منال" در حوزه استحفاظی آمل ونور بهترین گزینه برای ایجاد کارخانه زباله سوز و یا کمپوست است.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی افزود: ما به دنبال مالکیت منال نیستیم و نخواهیم بود و هدف اصلی حل بحران دفن زبالههای شهرهای آمل، نور، محمودآباد، فریدونکنار، چمستان و سرخرود است.
گروه فرانسوی در راه مدیریت پسماند آمل
نماینده مردم آمل درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دربیشتر کشورهای توسعه یافته اکنون دروسط شهرها زبالههای تولیدی مدیریت واصولی تبدیل میشود، گفت: همچنان درپی راهکارهای مختلف وتجربههای کشورهایی هستیم که فقط آنها را دعوت به شهرستان کردیم، اما هرگزطرحهای اجرا وموفق انها را به مرحله اجرا نرساندیم.
حاجی پور ادامه داد: اخیرا درنامهای که به آقای قالیباف رییس مجلس تنظیم وتحویل دادیم، یک گروه از شرکت فرانسوی که درزمینه فناوریهای جدید درزمینه مدیریت پسماند زباله درکشورمان نیز کارهای مشابه را انجام داده، قرارشده نشستی به با رییس مجلس درتهران برگزار و پس ازبررسی همه موارد وتایید از سوی وزارت کشور برای بررسی میدانی از شهرستان آمل بازدید کنند تا به سرانجام خوبی برسد.
او گفت: موضوع زباله ومدیریت پسماند آن دراستانهای شمالی به خصوص مازندران، نیازمند پای کارآمدن وتصمیمهای جدی سران سه قوه هست که امیدواریم درشرایط فعلی کشور این مکان ومطالبه جدی مردم استانهای شمالی عملی شود.