این نوشتار نگاهی دارد به سیاستهای جمعیتی و وظایف دستگاههای متولی؛ مطالبه رسانهای و توجه به این مهم که متولیان تا چه اندازه در انجام وظایف خود موفق عمل کرده اند و یا اینکه اقدام خاصی تاکنون انجام نشده است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: حدود یک دهه از بحث جمعیت و اهمیت آن درکشور می گذرد. البته پیش از آن هم این موضوع مطرح بوده است. اما در دهه اخیر اهمیت این موضوع روز به روز بیشتر شده است تا جایی که در دهه نود سیاست های جمعیتی به اشکال مختلف مطرح شدند سیاست هایی که اجرای همت دستگاه های متولی را می طلبد.
همت دستگاه های متولی در اجرای سیاست های جمعیتی به اندازه ای مهم است که درصورت انجام وظیفه هر یک از دستگاه ها می توان به نتیجه مطلوب رسید، اما در صورتی که تعللی در این زمینه وجود داشته باشد؛ سیاست های جمعیتی هم راه به جایی نخواهد برد. نکته دیگر در اجرای سیاستهای جمعیتی وجود زیرساختهای مناسب جهت اجرایی شدن سیاست هاست که از اهمیت زیادی برخوردار است.
این نوشتارکه با تکیه برمنابع اسنادی و نگاه کارشناسان به رشته تحریر درآمده است نگاهی دارد به سیاستهای جمعیتی و وظایف دستگاه های متولی؛ مطالبه رسانه ای و توجه به این مهم که متولیان تا چه اندازه در انجام وظایف خود موفق عمل کرده اند و یا اینکه اقدام خاصی تاکنون انجام نشده است.
*سیاست های جمعیتی در یک نگاه
از زمانی که خطر کاهش جمعیت احساس شد؛ سیاست های جمعیتی به اشکال مختلف مطرح شدند از سیاست های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی تا سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری پیرامون افزایش جمعیت و خطرات ناشی از کاهش جمعیت که در ادامه به صورت فهرست وار به آنها اشاره می شود.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دسترس است
پژوهشگر: نرگس شامحمدی