سخنگوی دولت گفت: عامل انفجار پارک ملت، محمولهای از ترکیب بنزین و گازوئیل بوده که در درون حفرهای جاسازی شده بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ آقای ربیعی در ادامه نشست خبری هفتگی با خبرنگاران در خصوص علت و عوامل صدای انفجار بامداد جمعه در پارک ملت افزود: بررسیها نشان میدهد صدای انفجار شنیده شده، ناشی از ایجاد یک گودال در بخشی از پارک بوده که محمولهای از مخلوط بنزین و گازوئیل درون حفرهای جاسازی شده بود؛ تاکنون هم هیچ شواهدی درخصوص امنیتی بودن موضوع، از طرف دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی ارائه نشده است.
وی ادامه داد: البته دستگاههای ذیربط برای شناسایی اقدام کنندگان، اقدامات لازم را پیگیری میکنند؛ بنابراین طبق گزارش ارائه شده از سوی وزارت کشور، این حادثه به هیچ عنوان شبیه خرابکاریهایی اخیر نیست. با این حال، به محض دریافت اطلاعات جدید، حتما به افکار عمومی توضیح داده خواهد شد.
عضو هیات دولت در ادامه در خصوص اظهارات راب مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از پیشرفت در مذاکرات برای آزادی شهروندان آمریکایی زندانی در ایران گفت: قبلا و مکرراً اعلام کرده ایم که جمهوری اسلامی ایران بخاطر نیات انسان دوستانه آماده تبادل همه زندانیان سیاسی در ازای آزاد کردن همه زندانیان ایرانی در سراسر جهان است که با دستور و خواست آمریکا محبوس شده اند. ما حتی در دولت پیشین آمریکا هم از این آمادگی طرف ایرانی خبر داده بودیم، اما این دولت آمریکا بود که با اصرار بر گروگان گیری ایرانیان از نشستن پای میز مذاکره امتناع کرد.
ربیعی اظهار داشت: آقای ظریف از مدتها پیش طرح مبادله همه زندانیان ایرانی و آمریکایی با یکدیگر را مطرح کردند و دولت بایدن نیز از روزهای ابتدایی روی کار آمدن، این موضوع را مورد توجه قرار داد.
وی تصریح کرد: مذاکرات در این زمینه در جریان است و در صورت آزادی زندانیان ایرانی و تامین منافع کشورمان و نیز به نتیجه رسیدن مذاکرات، متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.
سخنگوی دولت همچنین درباره حضور طالبان در مرزهای شرقی کشور و تدابیر امنیتی ایران در این مناطق گفت: از سال ۹۸ و با شروع فرایند جدید، تغییرات در عرصه سیاسی افغانستان، دستگاههای مختلف و مرتبط با محوریت وزارت کشور، ضمن رصد مستمر نسبت به ایجاد آمادگیهای لازم برای مواجهه با آثار این تحولات اقدام کردهاند.
عضو هیات دولت ادامه داد: بنابراین در مجموع، با اقدامات صورت گرفته آمادگیهای لازم در همه دستگاههای ذیربط وجود داشته و سناریوهای مختلف متناسب با روند تحولات، مد نظر قرار داشته و در صورت نیاز، اقدام خواهد شد.
ربیعی گفت: درباره مبادلات تجاری بین دو کشور هم، با توجه به تحولات رخ داده در گمرکات مرزی افغانستان، در حال حاضر گمرک اسلامقلعه مقابل دوغارون و ابونصر فراهی مقابل ماهیرود تحت کنترل طالبان درآمده است لذا عملا تا برقراری شرایط ثبات باید منتظر بمانیم. اما گمرک میلک در حال حاضر فعال است و طبق روال گذشته مبادلات تجاری میان ایران و افغانسان از طریق آن انجام میشود.
وی در ادامه گفت: درباره ورود مهاجران غیرقانونی نیز، برنامه ایران جلوگیری از ورود اتباع غیرمجاز میباشد که با شدت در حال انجام و پیگیری است. در عین حال، تدابیر لازم در خصوص تقویت نیروهای مرزبانی، نظارتی و امنیتی در مرزهای مشترک با افغانستان اتخاذ شده است و آمادگی کامل وجود دارد. درباره پذیرش احتمالی نیروهای رسمی و دولتی و نظامی افغانستان نیز، تصمیماتی اتخاذ شده است و بخشی از نیروهای ورودی به ایران، با هماهنگی دولت مرکزی افغانستان، بازگردانده شدهاند.
سخنگوی دولت افزود: در صورت ورود مهاجران جدید، تلاش میشود در جوار محدوده مرزی در داخل، اردوگاهها و امکانات لازم برایشان مهیا گردد، ولی تاکنون با مهاجران جدیدی به خصوص بصورت خانوادگی مواجه نبودهایم.
ربیعی در ادامه و درباره اتهامات اخیر که برخی از مدیران آموزش و پرورش خارج از ضوابط به عنوان مدیر به مدارس خارج از کشور اعزام میشوند گفت: در اعزام معلمان به خارج از کشور هیچ تغییری ایجاد نشده و دقیقا براساس شرکت در آزمون و پذیرش و براساس ضوابط قانونی انجام میشود و حتی یک مورد اعزام خارج از قاعده و قوانین نبوده است.
وی افزود: در مورد سرپرستان نیز پس از پایان دوره سرپرستی آنها، سرپرستان جدید منصوب میشوند و در همین خصوص در ماههای پایان دولت هیچ رفتار غیرمتعارف و خارج از ضابطهای انجام نشده است چرا که فرآیند انتخاب و اعزام سرپرستان به دلیل طی مراحل اجرایی از حدود یک سال قبل آغاز میشود و بنابر تجارب، حداقل به ۶ ماه زمان نیاز دارد و امکان اقدامهای عجولانه وجود ندارد؛ بنابراین هیچ تصمیمی یکباره و غیرمتعارف صورت نگرفته است.
عضو هیات دولت درباره حضور شماری از اعضای دموکرات و جمهوریخواه کنگره آمریکا و برخی شخصیتهای اروپایی در نشست مجازی گروهک تروریستی منافقین گفت: گردهمایی فرقه یا گروهک تروریستی منافقین فرصتی برای شناسایی و رسوایی سیاستمداران ریاکار آمریکایی است که برخلاف شعارهای تکراری، کمترین اعتنایی به مبانی و تاریخچه تروریسم و نقض حقوق بشر در سایر کشورها ندارند. البته ما هیچ وقت از آنهایی که طی سالیان اخیر با طراحی و پشتیبانی از تحریم، جنگ و ترور علیه مردم ایران که نام «سیاست فشار حداکثری» بر آن نهاده بودند، انتظار نداشتیم که راه خود را از گروهکهای تروریستی منافقین جدا کنند.
ربیعی ادامه داد:، اما این مایه شرمساری آمریکا و اروپاست که وزیر امور خارجه سابق و بدنام آمریکا و چندین مقام رسمی دیگر آمریکایی و اروپایی، بخاطر نفرت پراکنی و البته بخاطر مشتی دلار، نه تنها خرید و فروش میشوند بلکه دوشادوش یک فرقه ورشکسته تروریستی و عاملان قتل عام هزاران ایرانی بیگناه میایستند و بی شرمانه به این جنایتها افتخار میکنند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: نشستهای این فرقه مطرود، نمایشی بی نقاب از بدخواهی و کینه توزی علیه ملت ایران است. طبیعتاً آنهایی که وقیحانه در کنار تروریستها میایستند کمترین صلاحیتی برای سخن گفتن از ابتداییترین مبانی حقوق بشر و تظاهر به صلح جویی و نیک خواهی برای مردم ایران و هیچ مردم آزاده دیگری را در جهان ندارند.
وی درباره لغو مصوبه سقف افزایش ۲.۵ میلیونی حقوق و مزایای کارکنان دولت گفت: در زمان تصویب بودجه سال ۱۴۰۰ دولت نگران برخی تصمیمات غیرکارشناسی و عجولانه بود. پس از تصویب و اجرایی شدن بودجه به دلیل برخی مشکلات ناشی از نبود جامع نگری در برخی سطوح کارکنان دولت به خصوص مناطق نفت خیز، آنان را فاقد انگیزه کرده بود دولت به موجب بند الف تبصره ۱۲ قانون بودجه دولت نحوه اعمال افزایش حقوقها را تنظیم و افزایش حقوق گروههای مختلف کارمندی را تعیین کرد و اخیرا نیز با الحاق یک تبصره به بند ۶ تصویبنامه قبلی، اصلاحاتی در آن انجام داد.
ربیعی افزود: به موجب اصل ۱۳۸ قانون اساسی مرجع اعلام مغایرت مصوبات هیات وزیران با قانون رئیس مجلس است که پس از بررسی هیات تطبیق مصوبات مجلس با قوانین نظر نهایی خود را اعلام میکند. طبیعی است که مصوبه دولت اگر مغایر قانون باشد باید از سوی هیات تطبیق و رئیس مجلس به دولت ابلاغ شود که تاکنون در این مورد نظری به دولت ابلاغ نشده است.
عضو هیات دولت خاطر نشان کرد: البته در روزهای اخیر برخی رسانهها با انشار شایعاتی مدعی شدند که دولت دوازدهم با اصلاح این مصوبه شرایط را برای افزایش مجدد حقوق مدیران فراهم کرده است؛ این حرف دقیقی نیست.
وی گفت: این ترمیم صرفا برای مدیران حرفهای صورت گرفته و مقامات در شمول این مصوبه قرار ندارند. ماجرا از این قرار است که تغییرات ایجاد شده در جدول امتیاز فوق العاده مدیریت مدیران حرفهای مانند روسای ادارات و معاونان آنان و همچنین مدیران کل و معاونان آنان که به موجب مصوبه یکم تیرماه ۱۴۰۰ هیات وزیران صورت گرفته است، به تبع رایی است که اسفند ماه سال ۱۳۹۹ از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری صادر شده است.
سخنگوی دولت افزود: بر اساس این رای، امتیازات فوق العاده مدیریت که از زمان اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری (۱۳۸۸) به این سو بنا به برداشت مجریان قانون و همچنین مصوبه سال ۱۳۹۵ شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در تعیین سقف حق شاغل، محاسبه میشده است، حذف و به تبع موجب کاهش حقوق مشاغل مدیریت شد.
ربیعی در ادامه گفت: درحقیقت دولت با استفاده از ظرفیتهای قانونی و با تغییر مبانی محاسبه امتیازات جدول فوق العاده مدیران نسبت به ترمیم این بخش از حقوق مدیران حرفهای که سالهای گذشته مدیران از آن بهرمند بوده اند و به موجب رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری کاهش یافته بود، اقدام کرده و از این طریق حقوق مدیران حرفهای به میزان کاهش صورت گرفته ترمیم شده و افزایش جدیدی به موجب این مصوبه در حقوق مدیران وجود ندارد. بنابر این استنباط اینکه بهواسطه این مصوبه و تغییر امتیازات فوق العاده مدیریت، حقوق مدیران افزایش مییابد استنباط نادرستی است.