• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۶۳۸۹۸
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۴
سیاسی » سیاست خارجی

یکجانبه گرایی آمریکا؛ تهدیدی برای صلح جهانی

وزیر امور خارجه، یکجانبه گرایانه افراطی ایالات متحده آمریکا را مهم‌ترین چالشی دانست که حاکمیت قانون و صلح و ثبات را در سراسر جهان تهدید می‌کند.

یکجانبه گرایی آمریکا؛ تهدیدی برای صلح جهانیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دستگاه دیپلماسی؛ آقای محمد جواد ظریف در نشست میان دوره‌ای وزرای خارجه کشور‌های عضو جنبش عدم تعهد در فضای مجازی با اشاره به موج خروشان چالش‌های جهانی تاکید کرد: چند جانبه گرایی یگانه پاسخ مناسب برای حل و فصل بحران‌های شدید جهانی است.

متن کامل سخنان وزیر امور خارجه در این نشست به این شرح است:
موج خروشان چالش‌های جهانی که امروز با آن مواجه هستیم، نیاز به اقدامات جمعی بیشتر را در سطح بین‌المللی تقویت کرده است. در واقع، چند جانبه گرایی دیگر گزینه‌ای محتاطانه تلقی نمی‌شود بلکه تنها پاسخ مناسب به بحران‌های شدید جهان محسوب می‌گردد. تردیدی نیست که جنبش عدم تعهد - به عنوان یک سکوی بین‌الدولی برجسته می‌تواند فرصتی مناسب را به منظور ارتقا و تقویت مشارکت جهانی در برهه زمانی افزایش یکجانبه گرایی و حمایت‌گرایی در صحنه بین الملل فراهم نماید.
بیماری همه‌گیر کووید - ۱۹ بزرگ‌ترین آزمون همبستگی جهانی در نسل‌های بشر بوده‌است. این بیماری همه‌گیر به ما یادآوری کرده است که در واقع چقدر به هم وابسته هستیم و همکاری بین‌المللی برای سلامت جمعی، شکوفایی و امنیت ما چقدر سرنوشت ساز و مهم می‌باشد. این بیماری همه‌گیر مانند سایر موارد، نیازمند واکنش بین المللی هماهنگ و قوی به گونه‌ای که بتواند به سرعت دسترسی به آزمایش‌ها، درمان و واکسن‌ها را گسترش دهد، می‌باشد. ضمن این که ایمن‌سازی گسترده باید به عنوان یک مصلحت عمومی برای همگان، و به ویژه برای کشور‌های در حال توسعه، در دسترس و مقرون به صرفه باشد.
جمهوری اسلامی ایران همواره و به طور مستمر تعهد به چند جانبه گرایی را به عنوان مبنای یک سیاست خارجی نیرومند به نمایش گذارده است. به همین ترتیب، ما همچنان به دفاع از دیدگاه امنیت مشترک، همکارانه و پایدار در غرب آسیا ادامه می‌دهیم. در این زمینه، ما در حال همکاری فعال با سازمان ملل متحد در کوشش‌های مربوط به استقرار صلح در یمن، سوریه و افغانستان هستیم. ما ابتکار صلح هرمز - امید" و همچنین "مجمع گفتگوی منطقه‌ای" در خلیج فارس را به عنوان رویکرد‌های فراگیر برای همکاری و حل اختلاف پیشنهاد دادیم؛ و در سطح جهانی ما پای بندی مصممانه خود به گفتگو و دیپلماسی را با مشارکت فعال در مجامع مختلف بین‌المللی برای پاسخگویی به شمار کثیری از چالش‌های بین‌المللی از جمله در مذاکرات چند ماهه اخیر برای احیا و جانی دوباره بخشیدن به برجام به نمایش گذاشته ایم. این عزم ما با وجود قصور نکبت بار اروپا در امر تحقق وعده‌های اقتصادی خویش به مردم ما پس از خروج غیرقانونی امریکا از برجام و بی میلی دولت جدید امریکا به کنار گذاردن سیاست شکست خورده "فشار حداکثری" ترامپ به منصه ظهور رسیده است.
همکاران محترم.
چند جانبه گرایی تضعیف شده و اجرای آن از سوی یکجانبه گرایی و اقدامات قلدرمآبانه قدرت‌هایی خاص مورد تهدید قرار گرفت. ماجراجویی یکجانبه گرایانه افراطی ایالات متحده آمریکا مهم‌ترین چالشی است که تقریباً همه ما به شکلی با آن روبرو بوده‌ایم. این وضعیت همچنان حاکمیت قانون را در سطح بین‌المللی به ضعف می‌کشاند و صلح و ثبات را در سراسر جهان تهدید می‌کند. در حالی که برخی ملت‌ها با تروریسم اقتصادی و تجاوزات نظامی تهدید می‌شوند، دیگر ملت‌ها فشار ضربات ناشی از سیاست‌های حمایت گرایانه آمریکا را تحمل می‌کنند.
حمایت کورکورانه و لجام گسیخته از آپارتاید در فلسطین و انکار حقوق اساسی مردم فلسطین وضعیت ناپایدار منطقه خاورمیانه را وخیم‌تر می‌کند. شمار بسیار اندک کشور‌های عربی که خود را با این طرح‌ها و دیگر طرح‌های توطئه آمیز ایالات متحده همسو کرده اند نه تنها به مردم فلسطین خیانت می‌کنند بلکه صلح و امنیت در کل منطقه را بیشتر به خطر می‌اندازند.
برای دفاع از چند جانبه گرایی ضروری است هر گونه منفعت و مزیت متصور از توسل به اقدامات غیرقانونی یکجانبه مردود و ممنوع شود و هر گونه فشار مغایر با حقوق بین الملل و قطعنامه‌های شورای امنیت رد شود؛ و امروز بیش از هر زمان دیگری بر جنبش عدم تعهد تکلیف است که یک جبهه متحد برای رد یکجانبه گرایی و ارتقای چند جانبه گرایی به منظور مقابله دسته جمعی با کلیه چالش‌های پیچیده‌ای که امروز در مقابل جنبش قرار دارند، ایجاد نماید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ربات ایرانی، راندمان نیروگاه‌های خورشیدی را بالا برد
نگاه ویژه دولت به طرح آبفا در شهر‌های ساحلی کشور 
جام حذفی فوتبال اسپانیا؛ صعود دشوار آتلتیکو و رئال مادرید به یک هشتم نهایی
توسعه جنگل کاری با کاشت بذر بلوط در ونک سمیرم
برگزاری ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی بحران در مشهد
اسکان موقت ۱۰ خانواده از اهالی روستای طولای قشم
سرمایه‌گذاری چهار هزار میلیارد تومانی در آذربایجان غربی
ثبت ۲۱ میلیمتر بارش در همدان
سیزدهمین جشنواره چترنویسی «باز باران» در باغ‌موزه قصر
طرح نظارتی شب یلدا در بازار اردبیل اجرا می‌شود
امضای ۵ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری به ارزش ۴ هزار میلیارد تومان در آذربایجان‌غربی
زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴٫۲ ریشتر هجدک را لرزاند
تداوم فعالیت دومین سامانه بارشی تا بعدازظهر امروز در هرمزگان، ۲۷ آذر
بارش‌ پراکنده باران و برف همچنان مهمان مازندرانی‌ها
افتتاح یک مدرسه سه‌کلاسه درشهرستان میان‌جلگه
تمامی مدارس ابتدایی گیلان شنبه و یکشنبه غیرحضوری است
آبادان میزبان رویداد ملی استارت‌آپی کشاورزی و شیلات
بیش از ۵۴۴ هزار نفر در استان اردبیل زیرپوشش برنامه پزشک خانواده هستند
تردد روان در محور‌های کوهستانی اما برفی مازندران
ورود سومین سامانه بارشی به هرمزگان از امشب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۳ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)