رفع تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران اساس هر توافقی در وین است
سخنگوی دولت گفت: هر توافقی در مذاکرات وین الزاما در برگیرنده رفع تحریمهای ظالمانه در حوزه اقتصادی علیه ملت ایران خواهد بود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت؛ آقای علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود که در راستای رعایت شیوه نامههای بهداشتی، به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، درباره آخرین وضعیت مذاکرات وین افزود: از نظر ما تاکنون هر آنچه که باید در میز مذاکرات مورد گفتگو قرار میگرفته، به بحث میان طرفین گذاشته شده است. دیدگاه ما برای همه طرفها کاملاً روشن است و ما نیز از مواضع آنها درباره موارد اختلاف اطلاع داریم.
وی اظهار داشت: برای همه طرفها روشن کرده ایم که کدام تحریمها که نقض برجام بوده و یا مانع اجرای کامل و بی نقص آن میشوند باید متوقف شوند و همین طور میدانیم که در صورت برداشتن این گام از طرف آمریکا و تعهد دوباره همه طرفها به برجام، چه اقداماتی را با چه ترتیبی باید انجام بدهیم.
ربیعی ادامه داد: در مورد اینکه مذاکرات وین چگونه ادامه پیدا خواهد کرد، باید صبر کنیم تا نتایج نشستها روشنتر شود. نکته مهم این است که گفتگوها به جایی رسیده که همه طرفها باید تصمیمات خود را اتخاذ کنند.
عضو هیات دولت اظهار کرد: تصمیماتی که ما باید اتخاذ میکردیم به نظر خودمان گرفته و اعلام کرده ایم و منتظر هستیم تا طرفهای مقابل به شمول ایالات متحده آمریکا تصمیمات سیاسی خود را اعلام کنند تا بتوانیم بر اساس آن درخصوص دور آینده مذاکرات روشنتر صحبت کنیم.
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: در خصوص رفع تحریم ها، تا این مرحله از مذاکرات، در خصوص رفع کلیه تحریمهای بخشی علیه بخشهای اصلی اقتصاد ایران مانند انرژی، مالی و بانکی، بیمه و ..... اتفاق نظر وجود دارد، گرچه تا در مورد همه موضوعات در دستور کار توافق حاصل شود، اصولا توافقی شکل نگرفته است. با این حال باید تاکید نمود هر توافق الزاما در برگیرنده رفع تحریمهای ظالمانه در حوزه اقتصادی علیه ملت ایران خواهد بود.
وی همچنین گفت: بر اساس این رهنمود مقام معظم رهبری که «اگر رفع تحریمها امکان پذیر باشد، حتی یک روز هم نباید تعلل کرد»، دولت خود را متعهد دانسته که صرف نظر از حاشیه ها، مذاکرات را با عزم کامل تا رسیدن به نتیجه ادامه دهد. ضمن آنکه ما مصمم هستیم رفع تحریمها را در اولین فرصت محقق کنیم؛ اما بیش از آنچه که لازم است، عجلهای هم نداریم. اگر در طول زمان باقی مانده از تصدی دولت، به نتیجه رسیدن مذاکرات دست یافتنی باشد، مانعی برای آن وجود ندارد؛ در غیر اینصورت و با تشخیص تصمیم گیرندگان عالی نظام، دولت سیزدهم مسئولیت اجرای تداوم یا خاتمه مذاکرات را برعهده خواهد گرفت.
سخنگوی دولت در ادامه نشست خبری درباره ارسال کشتی سوخت به لبنان و اینکه آیا این روند ادامه خواهد یافت؟ گفت: روابط ایران و لبنان به عنوان دو کشور برادر و دوست، یک رابطه عادی و مرسوم میان ملت هاست و بر علاقه دو کشور به تعمیق مناسبات بر اساس منافع دوجانبه بنا شده است.
ربیعی ادامه داد: همیشه مناسبات تجاری رو به پیشرفتی را با لبنان داشته ایم و همچنان مصمم به تقویت این روابط در همه ابعادی هستیم که به صلح، امنیت و شکوفایی دو ملت کمک میکند.
وی تصریح کرد: همه از ظرفیتهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه تامین انرژی آگاه هستند. در تجارت بین الملل صادرات یک محصول و ایجاد بازارهای جدید همواره مورد توجه ما بوده و لبنان نیز میتواند بازارهای جدیدی برای ما ایجاد کند؛ لذا هرگاه درخواست اقتصادی مشابهی از ما صورت گیرد آن را با جدیت بررسی خواهیم کرد.
۲۰ اقدام و دستاورد شاخص هشت ساله وزارت صمت
سخنگوی دولت همچنین به روز صنعت معدن اشاره کرد و گفت: پنجشنبه روز ۱۰ تیر روز صنعت و معدن است فرصت را مناسب میدانم توضیحاتی به استحضار ملت شریف ایران برسانم. با برنامه ریزیهای صورت گرفته و سیاستگزاریهای صنعتی همراه با به ثمر رسانیدن برجام دورهای بسیار درخشان در رشد صنعتی را ما داشتیم.
ربیعی خاطر نشان کرد: حتی ما در یک سالهایی ۱۲ درصد رشد را در بخشهایی از صنعت تجربه کردیم. اولین جنگ اقتصادی از کار انداختن گردش تولید در ایران بود و دولت متناسب با الزامات این جنگ با سیاستگزاریها و حمایتها شرایط را به گونهای پیش بردیم که نه تنها در تولیدات داخلی دچار کمبود نشدیم و حتی برخی از صنایع مثل لوازم خانگی و پوشاک و مواردی دیگر به رشدهای قابل توجهی دست یافتیم. با ممنوعیت واردات کالا از صنعت داخلی حمایت شد. زمینه صادرات بیش از گذشته تسهیل و صنعت جای نفت را در این ۳ سال گرفت.
وی ادامه داد: در یک تبلیغات منصفانه دولت را متهم به نگاه به خارج میکردند، اما دولت با اعتقاد به اصل تعامل و حل مسائل بین الملل تقویت داخل و مقاومت اقتصادی را فراموش نکرد. رشد اقتصادی سال ۹۹ و ۳ ماه اول ۱۴۰۰ گواه بر این ادعاست. روز صنعت و معدن بر همه کارگران زحمت کش در صنایع و معادن و صنعت گران و کارآفرینان تبر یک میگوییم.
عضو هیات دولت در ادامه بیست اقدام و دستاورد شاخص هشت ساله وزارت صمت را به این شرح اعلام کرد:
احیاء هشت هزار و۹۱۴ واحد تعطیل در سراسر کشور
آزادسازی شش هزار محدوده و معدن غیر فعال کشور برای فعالسازی از طریق واگذاری با برگزاری مزایده قانونی
برگزاری ۱۴ میز تعمیق ساخت داخل و کاهش ارزبری معادل ۱ میلیارد و ۲۳۱ میلیون یورو
ممنوعیت واردات یک هزار و ۵۳۹ ردیف تعرفه دارای کالای دارای مشابه خارجی و غیرضروری
تدوین برنامه توسعه چهار زنجیره اثرگذار صنعتی شامل لوازم خانگی، پوشاک و کفش، فلزات گرانبها، غذایی و آشامیدنی.
راه اندازی ۳۰۵ طرح مهم و ملی (ایجادی و توسعه ای) با مجموع سرمایه گذاری ۲۸۵۶.۷ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۹۲۸۹۲ نفر طی سالهای ۹۲ تا پایان ۹۹
افتتاح فاز اول پروژه ملی شیرین سازی آب و قطعه اول انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران با سرمایه گذاری بیش از ۱۶۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۲۰۰ نفر
انعقاد ۱۰ تفاهم نامه توسعه سرمایه گذاری در راستای پروژه اقتصاد مقاومتی با شرکتهای برتر طی دو مرحله به ارزش ۴۵۱ هزار میلیارد تومان
بازگشت به چرخه تولید ۱۵۵۷ واحد راکد درون شهرکها و نواحی صنعتی کشور
احیای مسئولیتهای اجتماعی شرکتها در قالب اجرای اقتصاد مقاومتی (این طرح در قالب «مدل مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی» در دستور کار قرار دارد که با مشارکت ۳۲۹ شرکت اقتصادی در ۱۳ استان مختلف اجرا شده است.)
اجرای پروژه افزایش حجم و تنوع محصولات صادراتی (کالا و خدمات) به ۱۵ کشور همسایه به میزان ۲۵ میلیارد دلار در سال ۹۸ و انجام ۲۰.۱ میلیارد دلار صادرات به کشورهای همسایه و ۱۰.۲ میلیارد دلار به چین و هند و ۴.۶ میلیارد دلار به سایر کشورها در سال ۹۹ و امضای ۱۲ موافقتنامه با کشورهای هدف
شناسایی و اولویت بندی ۳۱۲۰ معدن، انجام اقدامات کلینیکی بر روی ۱۴۶۳ معدن و احیای ۳۹۹ معدن در ۳۱ استان
انجام برداشتهای ژئوفیزیک هوایی به میزان ۶۴۰ هزار کیلومتر خطی
راه اندازی سامانه جامع تجارت و زیرسامانههای آن به منظور مدیریت زنجیره تجاری کشور
و انجام بیش از ۶۹۰ هزار بازرسی به منظور شناسایی و برخورد با عرضه کنندگان کالاهای قاچاق
وی افزود: عدهای تفسیر میکردند دولت نگاهش به داخل نیست. اگر این مساله درست بود این اقداماتی که عنوان شد پس چگونه انجام شده است. رشد اقتصادی ۹۹ و سه ماه امسال پس چگونه بوده است.
سخنگوی دولت همچنین درباره مباحث مرتبط با طرحهایی که به دنبال ایجاد محدودیت در فضای اینترنت است گفت: طبق اخبار غیررسمی گفته میشود که این طرح از دستور کار مجلس خارج شده است، اما به هر حال حکمرانی سایبری مساله مهم و موضوع روز بسیاری از کشورهای جهان است.
ربیعی تصریح کرد: سیاستگزاری در این زمینهها امری بسیار پیچیده و چند وجهی است و باید همراه با مطالعات عمیق باشد. طرحهایی از این دست ابعاد مختلفی دارد که متاسفانه برخی فقط یا از جنبه امنیتی و یا جنبه خاص فرهنگی آن را در نظر میگیرند.
وی ادامه داد: امروز فضای مجازی فقط محدود به حوزه اطلاع رسانی نیست، بلکه فضای مجازی تبدیل به بستری برای ایجاد مشاغل، سرمایه گذاریهای جدید، رشد اقتصادی از مسیر ارائه رشد خدمات، تجارت الکترونیک و آموزش آنلاین و بسیاری از موارد دیگر شده است.
عضو هیات دولت خاطر نشان کرد: به اعتقاد اکثر کارشناسان، امروز فضای مجازی در حقیقت بخشی از زندگی روزمره مردم شده است و قطعا هر نوع تصمیم گیری در این حوزه نیازمند توجه به همه جوانب و اخذ نظرات کارشناسان، خبرگان و جامعه هست.
سخنگوی دولت اظهار داشت: باید توجه داشت که فضای مجازی امروز بخشی از حقوق مردم است؛ لذا از آنجا که براساس اختیارات رییس جمهور و هیات وزیران محدود شده و با اختیارات گستردهای به نهادهایی نوظهور داده شده است که تناسب مسئولیت با اختیارات را لحاظ نکرده است.
ربیعی گفت: لذا با توجه به تاثیر این تصمیمات و از آنجا که رییس جمهور منتخب در این خصوص دیدگاههایی دارند و در ایام انتخاباتی مطرح کرده اند پیشنهاد میشود این طرح پس از استقرار دولت جدید و با هماهنگی با دولت جدید بررسی و تصویب شود.