نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری: ما رقیبمان را با روشنگری و آگاه کردن جامعه از صحنه دور میکنیم.
وی گفت: در حال حاضر دو رقیب داریم، این در حالی است که جهان و منطقه در آستانه تغییر قرار دارند و در حال تجربه شرایطی هستیم که دقت در این عرصه بسیار اهمیت دارد. نقش ایران در شکلگیری نظم نوین جهانی بسیار بیبدیل است، بنابراین نوع حکمرانی و نگاه حکمرانان به مسائل بسیار اهمیت دارد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری دز توضیح رقیب خارجی افزود: در حقیقت با رقیب خارجی از بُعد نظری اختلاف داریم چراکه آنها به اومانیسم اعتقاد دارند و در مقابل ما معتقد به معنویت اعتقاد هستیم، در بعد عملی هم اختلافات داریم همچنانکه جریان رقیب به دنبال سلطه گری است و ما به دنبال نفی سلطه گری و علاقمند به آزادی همه کشورها هستیم؛ لذا این دو دیدگاه صد در صد در مقابل هم قرار دارند.
زاکانی ادامه داد: در شرایط فعلی برای موفقیت در مقابل عناصر و رقبای بیرونی، انقلاب شعارهایی را مدنظر قرار داده که باید آنها عملی شوند.
وی گفت: انقلاب علاوه بر عدالت، معنویت را ارائه کرد که به موازات آن جامعه تشنه آن شد و امروز نیازمند ارائه الگو هستیم، اما جامعه ایران امروز مطابق با الگوی انقلاب اسلامی نیست.
زاکانی ادامه داد: شعار ما ایران قوی و پیشرفته است و به این ترتیب در دولت اقدام و اصلاح اساس حرکت را مبتنی بر عقلانیت، خلاقیت و معنویت قرار دادیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: با این دیدگاه اساس بر پیگیری تحول همه جانبه گذاشته شد؛ لذا باید این قابلیت را ایجاد کنیم که مردم سال اول تغییر را احساس کنند، در حال حاضر مدل ما به صحنه آوردن مردم است. سال ۸۰ گفته شد که میخواهند ظرف ۳ سال اعتیاد را ریشهکن کنند که چنین اتفاقی صورت نگرفت؛ لذا مهمترین کار در عرصه داخلی و خارجی، ساخت ایران و نشاندن آن بر بام جهان است.
وی با اشاره به رقبای داخلی تصریح کرد: البته رقبایی در داخل داریم که از بعد نظری و عملی نیز با این رقبا اختلاف داریم، آنها قائل به خالی بودن دست دارند، همچنانکه که حسین مرعشی گفت اصلا اقتصاد اسلامی نداریم آنها میگویند باید وابستگی را بپذیریم تا حیات خود را به صورت حداقلی تضمین کنیم.
وی گفت: در مقابل دیدگاه دیگر بر سرمایههای داخلی و خودباوری برای پیشرفت کشور تاکید میکند. در جایی که به خودباوری نرسیدیم به پراید رسیدیم که هنوز هم جزو کالاهای لوکس محسوب میشود. در عمل هم جریان رقیب خود را تافته جدا بافته و نژاد برتر میداند و قائل به اشرافی گری هستند و آزادیهای را بر نمیتابند.
زاکانی گفت: هاشمی رفسنجانی بر غیرسیاسی کردن دانشگاه تاکید میکرد در حالی که مقام معظم رهبری گفت خدا لعنت کند آنکه گفت دانشگاه غیرسیاسی شود، این افراد هیچگاه پاسخگو نیستند.
زاکانی در ادامه خاطرنشان کرد: جریان مقابل به دنبال این است که خود را در متن جامعه تعریف کند بلکه خود را نوکر مردم و بدهکار آنها تعریف کند، همچنانکه امام خمینی ره و مقام معظم رهبری بر این موارد تاکید کرده و میکنند.
وی گفت: از ابتدای انقلاب اکثر دولتها در دست جریان رقیب بودند، احمدینژاد هم اوایل تفکر انقلابی داشت، اما در نهایت در جایگاه رقیب ایستاد. در دولت اقدام و اصلاح چهار رویکرد را پیگیری میکنیم، مدل من این نیست که دنبال رای باشم بلکه به دنبال دفاع از حق مردم هستم و میخواهم به مردم بگویم که برخی دروغ میگویند.
زاکانی گفت: در دولت اقدام و اصلاح فرهنگ زیربنا و اقتصاد روبنا است و بر این اساس چهار رویکرد تحولی را در کشور دنبال میکنیم که در ابتدا به تحول در اقتصاد میپردازیم، ما به دنبال دیوارکشی بر دور کشور نیستیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ضمن تاکید بر پتانسیل داخلی برای پیشرفت کشور ابراز کرد: ما ضمن تکیه بر توان داخل درها را باز میکنیم و به ریشهها میپردازیم کما اینکه اصلاح دولت را مدنظر قرار دادیم. علاوه بر این حکمرانی داده و دولت الکترونیک را مدنظر قرار دادیم. همه مشکلات کشور قابل حل هستند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر تعلیم و تربیت متحول نشود، نمیشود برای کل کشور کاری کرد. تعلیم و تعلیم لوکوموتیو اصلی حرکت کشور در مسیر پیشرفت است؛ لذا باید دانشگاه سر ریز علم و فناوری شود.
وی، رسانه و فضای مجازی را یک فرصت بزرگ دانست و گفت: اینکه میگویند ما به دنبال محدود کردن فضای مجازی هستیم، حرف درستی نیست ما به دنبال اینترنت امن هستیم، امن یعنی دختر و پسر در اینترنت امنیت داشته باشند و نا باد از انگلیس یاد بگیریم که قانون محکمی برای صیانت از حقوق کودک و نوجوان در عرصه اینترنت دارد.
وی گفت: توجه دیگر در دولت اقدام و اصلاح، توسعه سلامت و نشاط اجتماعی است.
زاکانی همچنین تاکید کرد: مسئولیت کرونا را باید رییسجمهور بپذیرد نه اینکه کمر وزارت بهداشت زیرسنگینی آن بشکند. درکشور امکانات بینظیر هزینه میشوند، اما توزیع امکانات عادلانه نیست. هم ورزش قهرمانی و هم پهلوانی مدنظر قرار میگیرد. در حال حاضر دولت همه زمینهها را سیاسی و امنیتی کرده است.
وی گفت: در دولت اقدام و اصلاح مطلوب این است که هواداران باید در مورد سهام استقلال و پرسپولیس تصمیم بگیرند و سهامدار شوند.
وی گفت: مورد دیگر مدنظر دولت اقدام و اصلاح تحکیم خانواده و جمعیت است.
وی گفت: ما ۳۰ برابر فرانسه قانونگذاری میکنیم این نکته نشان میدهد که باید به محتوا توجه کنیم. اصول ۷و۲۸ قانون اساسی آزادیهای مدنی را در نظر گرفته که در دولت اقدام و اصلاح این اصول را اجرایی میکنیم.
زاکانی گفت: همچنانکه در روز پنجشنبه و جمعه مردم میتوانند مستقیم با دولت اقدام و اصلاح صحبت کنند و اعتراضات خود را مطرح کنند. حریم خصوصی مردم خط قرمز و قطعی دولت اقدام و اصلاح است که این نکته برگرفته از فرمان ۸ مادهای امام خمینی ره است.
وی یادآور شد: جریان مقابل زمین بیرقیب که این شدنی نیست، همچنین استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور و رابطه با همسایگان از جمله عربستان از دیگر اقدامات مدنظر دولت اقدام و اصلاح است. آمریکا به شرط برداشتن تحریمها و راستی آزمایی آزاد به بازگشت به برجام است.
وی گفت: برای مبارزه با فساد باید هزینه داد، چند وقت پیش پشت خانه من را آتش کردند، قبل از آن در اتفاقی دیگر، صبح مصاحبه کردم ظهر دامادم را به مدت ۴۸ ساعت دزدیدند و بنده برای آزادی او ۴۰ روز، روزه نذر کردم، همه این موارد و سایر موارد هزینههایی است که بنده برای مبارزه با فساد پرداختم.
پنج نامزد اصولگرا خطاهای گذشته را جبران کنند
آقای علیرضا زاکانی در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا کاری نمیکنید تا توهم پیروزی در این پنج نامزد اصولگرا تکرار نشود؟ افزود: دیشب در مسجد جامع نارمک صحبت کردم و گفتم که برای ما تغییر جهت کشور مهمتر از پیروزی پنج نامزد است و من هم خودم این موضوع را دنبال میکنم و هم معتقدم باید بنشینیم و با هم صحبت کنیم تا خطاهای گذشته جبران شود.
وی گفت: افق در این خصوص روشن است و من خودم موضوع را دنبال میکنم و اگر برای منافع ملی کنار هم بنشینیم و خدمت کنیم نزد خدا و خلق خدا آبرو خواهیم داشت.
آقای زاکانی در ادامه تشریح برنامه هایش گفت: برنامه ما برای تحکیم خانواده بسیار جدی است و از آنجا که جمعیت ما در حال پیر شدن است باید ورود جدی کنیم.
وی تحول در سیاست خارجی و توجه به ایرانیان خارج کشور را ضروری خواند و افزود: ایرانیان خارج کشور برای ما سرمایه اند نه تهدید، اما چه زمانی دولت کنونی از ایرانیان خارج کشور دفاع کرده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: واقعاً در استرالیا و کردستان عراق چه اتفاقاتی میافتد و چرا دولت ما از ایرانیان آنجا دفاع نمیکند؟
آقای زاکانی افزود: آنها به شدت تمایل دارند که پول شان را در ایران هزینه کنند، اما ما ظاهراً بنا نداریم عمق راهبردی انقلاب اسلامی را فعال کنیم.
وی گفت: ما در حوزه سیاست خارجی باید اولویت مان ۱۵ کشور همسایه باشد و در این خصوص اگر عربستان هم در موضوع یمن تغییر سیاست دهد و از جنایاتش دست بردارد، ما هیچ مشکلی برای ارتباط با این کشور نداریم.
این نامزد ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برای رفع آلودگی هوا در کلانشهرها چه برنامهای دارید؟ افزود: در این خصوص ما باید شدت مصرف انرژی در کشور را کنترل کنیم و همچنین به سمت وسایل نقلیهای رو بیاوریم که آلایندگی کمتری دارد و حتماً بتوانیم آلایندگیهای مضر از قبیل کارخانجات و پالایشگاههای اطراف تهران و کلانشهرها را کنترل کنیم.
آقای زاکانی گفت: در این خصوص باید به زیرساختهای شهری و مترو هم توجه جدی شود.
وی افزود: در استانهای جنوبی هم با آلودگی هوا مواجه ایم و اگر تعارض منافع و نگاههای قومی - قبیلهای نبود بسیاری از این مشکلات حل میشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا مسئولان ستاد انتخاباتی تان را از میان نمایندگان مجلس انتخاب کردید و بهتر نبود آنها به وظیفه نمایندگی شان میپرداختند؟ گفت: این روزها مجلس تعطیل است و نمایندگان مسئول رسیدگی و سرکشی از حوزههای انتخابی خود هستند و از این بابت مشکلی نیست.
آقای زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مبارزه با فساد را در میان هم حزبیهای خود هم انجام میدهید؟ افزود: اولین مبارزه ام با فساد به صورت جدی با وزیر وقت اطلاعات بود که از جناح خودمان محسوب میشد، آیا دادستان اسبق تهران آقای مرتضوی و آقایان رحیمی، کردان و طبری که من با آنها در افتادم هم حزبی ام نبودند؟
وی گفت: من همه را از دم خواباندم و موضوع را سیاه و سفید نکردم و به هیچ کسی رحم نکردم.
آقای زاکانی ادامه داد: هر کسی خطا کرد باید یک چوب بخورد و هر کسی انقلابی بود و خطا کرد باید دو چوب بخورد و اگر کسی گفت فامیل زاکانی ام و خطا کرد باید سه چوب بخورد.
این نامزد ریاست جمهوری افزود: اولین تحقیق و تفحص را در مجلس هفتم از آزمون دستیاری آغاز کردم و آن موقع آقای پزشکیان وزیر بهداشت بود و من اثبات کردم که از سال ۷۷ تا ۸۲ سوالات آزمون دستیاری به فروش میرفت.
آقای زاکانی افزود: ما به سراغ قوه قضائیه هم رفتیم و با وجود این که مرحوم آیت الله شاهرودی ابتدا مقاومت میکرد، اما برنامه خود را ادامه دادیم.
وی گفت: از آموزش عالی هم تحقیق و تفحصی داشتیم و ۱۰ ماه کار کردیم و حتی رئیس وقت دانشگاه آزاد خواست مرا تطمیع کند که نتوانست و ما هزار و ۵۰۰ نفر را در کشور ساماندهی کردیم و ۴۳ جلد گزارش دادیم که ۱۳ جلد آن راجع به دانشگاه آزاد بود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با چه منطقی ادعا میکنید که بتوانید اعتیاد را ظرف چهار سال ریشه کن کنید؟ افزود: اگر ما اراده داشته باشیم چهار سال هم زیاد است؛ امیرکبیر سه سال و دو ماه صدارت کرد، اما اسمش در تاریخ ثبت شد و ما اگر برنامه داشته باشیم و میدان را به مردم واگذار کنیم حتماً میتوانیم در این موارد هم تحول ایجاد کنیم.
آقای زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه موانعی بر سر راه اجرای عدالت وجود دارد؟ گفت: یکی از مصادیق بی عدالتی عدم حضور شایستگان است چرا که بخشی از مدیران ما شایسته نیستند و انگیزه خدمت و تعهد ندارند و خودشان را وقف ملت نمیکنند و مسئولان باتجربهای هم داریم که حال و عرضه ندارند.