پخش زنده
امروز: -
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: خنثی سازی تحریم در داخل و مطالبه جدی شکستن تحریم در قالب مواجه با اروپا و آمریکا، راهکارهای دولت اقدام و اصلاح در مواجه با فشارهای آمریکا است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علیرضا زاکانی بعد از ظهر امروز به همراه مشاوران اقتصادی خود، حسین رضوی پور و میثم پیله ور، برنامههای اقتصادی دولت خود را در برنامه «با نخبگان» شبکه چهار سیما تشریح کرد.
آقای زاکانی راهکار موثر برای خنثی سازی تحریمها را دارای دو وجه داخلی و خارجی خواند و افزود: رویکرد اصلی ما، خنثی سازی تحریم و توجه به ظرفیتهای داخلی است؛ اساس را بر جهش تولید گذاشتیم.
وی تصریح کرد: اگر از فشار تحریمها مصون شویم، فشار از روی ما برداشته خواهد شد، ولی اگر تنها امید ما این باشد که دشمنان این تحریم را بردارند، به هیچ عنوان تحریمها برچیده نخواهد شد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در موضوع برجام، رویکرد ما دو وجه داخلی و خارجی دارد؛ توجه به خنثی سازی تحریم در داخل کشور، مثل موضوع تولید بنزین داخلی که منجر به رفع تحریمها در این بخش شد و رویکرد دوم نیز مطالبه جدی شکستن تحریم در قالب مواجه با اروپا و آمریکا است.
آقای زاکانی گفت: ما دچار خود تحریمی هستیم؛ سهم تحریمها در شرایط فعلی کشور تنها ۲۰ است، ولی بی ارادگی، بی عملی و بی برنامگی دولت اسباب مشکلات کشور شده است.
آقای پیله فروش نیز در این باره تصریح کرد: عدهای در داخل کشور وعده رفع تحریمها میدهند در حالی که لغو تحریمها در اختیار ما نیست.
مشاور اقتصادی زاکانی همچنین گفت: ۲ راه وجود دارد؛ یا ما اهرم قدرتی داشته باشیم که هزینه اعمال تحریمها را برای طرف مقابل بیشتر کند یا اینکه امتیازهایی دهیم تا طرف مقابل مجاب به لغو تحریمها شود.
وی ادامه داد: مسیر دوم را یکبار امتحان کردیم و نتیجه اش زیاده خواهی طرف مقابل بوده است، ولی راهکار اصولیتر استفاده از ابزارهایی است که قدرت ملی را افزایش دهد و هزینههای حفظ تحریمها را برای طرف مقابل بیشتر کند، راهکارش تقویت قدرت داخلی و تولید ملی و همچنین ایمن سازی کشور در مقابل فشارها است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در کشور تنههای قطوری از فساد وجود دارد که باید ریشه آنها را زد؛ شروع برخورد هم باید از مفسدان گردن کلفت باشد.
آقای علیرضا زاکانی در ادامه برنامه «با نخبگان» شبکه چهار سیما و در تشریح برنامههای دولت خود در خصوص ثبات اقتصادی در کشور تصریح کرد: دولتهای گذشته همواره برای اداره خود متکی به نفت بودند، اما دولت فعلی در پی تزلزل در اتکا به نفت، اداره کشور را مبتنی بر تورم کرد و با دست در جیب مردم کردن خود را اداره و فشار را به جامعه منتقل کرد.
وی افزود: راه درست اداره دولت و ایجاد ثبات اقتصادی توجه به رکن تولید داخلی است، دولت باید از مقابل تولید کنندگان کنار رفته و به جای زمین زدن تولید کننده، دست او را گرفته و بلندش کند.
آقای زاکانی همچنین در تشریح برنامههای دولت اقدام و اصلاح در حوزه بازار سرمایه نیز گفت: دولت به جای تقویت بازار سرمایه و ایجاد رونق در این بازار با اجرای سیاستهای دقیق و شرایط درست، طبق گزارش وزیر اقتصاد و دارایی سال گذشته ۳۰۰ هزار میلیارد تومان برای اداره خود از بازار سرمایه بیرون کشیده است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: حتما امکان ایجاد یک حرکت با ثبات در کشور ما وجود دارد.
آقای رضوی پور نیز در تشریح برنامههای زاکانی برای ایجاد ثبات اقتصادی گفت: برای ایجاد ثبات چند مولفه اساسی وجود دارد؛ مهار تورم، مهار نوسانات بازار ارز و همچنین جدا کردن معیشت مردم از نوسانات نرخ ارز که آقای زاکانی برای آنها برنامه دارد؛ لازمه داشتن اقتصاد قوی در ابتدا وجود مردمی قوی است.
مشاور اقتصادی زاکانی تصریح کرد: جامعهای که معیشت مردم اش با بالا و پایین رفتن نرخ ارز به خطر میافتد، حتما جامعه بی ثباتی است.
آقای زاکانی همچنین در خصوص راهکارهای دولتش برای مهار تورم نیز گفت: امروز ما عملاً جزء پنج کشوری هستیم که در حال تجربه تورم بالای ۲۵ درصد میباشیم و نتیجه ناکارآمدی در مهار این تورم را به مردم تحمیل میکنیم.
وی ادامه داد: نرخ معمول تورم در دنیا ۲.۴ درصد است، ولی ما تورم نقطه به نقطه ۵۰ درصد و تورم عمومی ۴۰ درصد را به مردم تحمیل میکنیم، به شکلی که طی سالهای ۹۰ تا ۹۸، قدرت خرید مردم ۳۴ درصد کاهش یافته است.
آقای زاکانی ادامه داد: در صورت وجود نرخ رشد ۸ درصدی در ۸ سال آینده، تازه قدرت خرید مردم را میتوانیم به سال ۹۰ برگردانیم.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در ادامه این برنامه و در پاسخ به سوالی درباره رمز قدرت ایران در منطقه نیز گفت: رمز این قدرت توجه به توان و توانمندیهای داخلی و همچنین تکیه به ملت است که مبتنی بر آنها به اهدافمان نزدیک میشویم.
وی افزود: متاسفانه رویکرد آقای روحانی طی این هشت سال بر خلاف این مسیر بوده و بیشتر به این توجه کرده است که مشکلات داخلی را در خارج از کشور پیگیری و حل نماید، این رویکرد عملاً یک تجربه شکست خورده است.
زاکانی همچنین در خصوص نحوه واگذاریهای بنگاههای دولتی تصریح کرد: در واگذاریها یک تخلف بزرگ روی داده است؛ دولتها طی دهههای ۷۰، ۸۰ و ۹۰ با واگذاریها خود را اداره کردند و در این سه دهه عملاً به جای اینکه سرمایههای کشور کارآمد شود به دست عدهای سپرده شد که کاسب بودند و هیچ شناختی هم نسبت به فعالیت مورد نظر نداشتند بنابراین با اخراج کارگران و مفت خریدن بنگاههای کشور یک شبه ره صدساله رفتند.
وی افزود: امروز باید از طریق اصل بسیار مترقی ۴۹ قانون اساسی امکانی را فراهم کرد تا دولت آینده حقوق مردم را استیفا کند.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری به واگذاری پتروشیمی باختر اشاره کرد و ادامه داد: املاک کلارک در لواسان مربوط به بنیاد شهید است که سه برادر ۱۰۳ هکتار آن را به قیمت ۳۷ میلیارد تومان خریدند و سپس این زمینها را تغییر کاربری دادند و پنجاه هزار متر آن را به قطعات ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ متری با ۶۰۰ تا ۸۰۰ متر بنا تقسیم کردند.
وی یادآور شد: بنیاد شهید از خریداران شکایت کرده و اعلام کرد که اگر قرار به تقسیم زمینهای مردم و کسب درآمد بو، خود بنیاد بهتر میتوانست این کار را انجام دهد، اما با دخالت آقای طبری رای به نفع این سه برادر صادر شد.
آقای زاکانی گفت: پس از آن این سه برادر ۴۰ درصد از پتروشیمی باختر را به قیمت ۱۰۰ میلیارد تومان خریداری کردند، یعنی هر سهم این پتروشیمی به قیمت ۱۰۱ تومان خریداری شده است در حالی که وقتی سال ۸۲ این پتروشیمی تاسیس میشد، قیمت هر سهم آن ۱۰۰ تومان بوده است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: بعد از آن این سه برادر با سرمایه گذاری ۳۰ میلیاردی نسبت به افزایش سهم خود اقدام کردند، که باعث به دست آوردن ۵۱ درصد از سهام پتروشیمی باختر شد و پس از آن به سرعت هیئت مدیره آن را هم عوض کردند.
زاکانی همچنین گفت: در تلاشی دیگر این سه برادر به دنبال خرید یک بلوک ۲۷ درصدی در بورس اعلام کردند که این سهم را به صورت اقساط خریداری میکنیم، اما پس از پرداخت ۲۵۰ تومان اول، باقی اقساط را پرداخت نکردند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در دست این سه نفر است که در دولت بعد قطعاً در مورد این افراد اقدام خواهد شد.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: حتی در مجلس دهم و یازدهم تلاشهای بسیاری شد که در مورد این گونه موارد و تخلفات اقداماتی شود، اما بعضی از نمایندگان مانع شدند تا موضوع به نتیجه نرسد.
زاکانی گفت: در زمانی هم حتی قرار شد از من برای انجام این کار کمک گرفته شود، اما در دو نوبت تشکیل جلسه، حتی اسم من هم خوانده نشد.
وی تاکید کرد: در کشور تنههای قطوری از فساد وجود دارد که باید ریشه آنها را زد؛ شروع برخورد هم باید از مفسدان گردن کلفت باشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دولت اقدام و اصلاح اساس بر شایسته سالاری است؛ دوره منفعت طلبی تمام و دوره خدمت شروع شده است.
علیرضا زاکانی در ادامه برنامه با نخبگان، زندگی خوب برای مردم را اساس برنامههای دولت خود خواند و افزود: ما چهار رویکرد داریم؛ رویکرد اول اقتصاد و مدیریت است که اولویت بیشتری دارد، رویکرد دوم فرهنگ و اجتماع، رویکرد سوم سیاست و امنیت و رویکرد آخر نیز سیاست خارجی است که باید در خدمت سه رویکرد اول باشد.
وی تصریح کرد: نباید فراموش کرد که اقتصاد ما اقتصاد دولتی است و اصلاح اقتصاد با اصلاح دولت شروع میشود، من دولت را وسیله کمک ملت قرار میدهم.
او ادامه داد: ما در آغاز یک گام سلبی و سپس سه گام ایجابی داریم؛ گام سلبی مواجه بیمحابا با مفاسد و مزاحمتهایی که دولت برای اقتصاد ایجاد میکند.
زاکانی گفت: اساس کار دولت من جهش تولید است چرا که اگر ما در داخل به توانمندی در تولید برسیم حتماً میتوانیم از طریق زنجیره ارزش افزوده امکانات بی نظیری را برای کشور خلق کنیم.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد انضباط مالی در کشور افزود: در حال حاضر ۱۱ نفر در کشور، ۹۰ هزار میلیارد تومان معوقه بانکی دارند؛ این اشخاص چه کسانی هستند که ما در مقابل آنها کوتاه میآییم؟!
او همچنین در خصوص راهکارهایشهای برای تمرکز زدایی در کشور نیز گفت: ما ۴ دسته طرح برای بودجه بندی داریم؛ طرحهای ملی، طرحهای استانی، طرحهای ماده ۷۵ قانون محاسبات عمومی که به وزارتخانهها داده میشود و همچنین بودجهای که به هر استان اختصاص مییابد و شورای برنامه ریزی استان و شهرستان درباره آن تصمیم گیری میکند.
وی با اشاره به تاثیر ۱۰ درصدی تصمیمات شورای برنامه ریزی استان در بودجه منطقهای خود، گفت: برای حداقل ۹۰ درصد بودجه هر استان در مرکز تصمیم گیری میشود در حالی که مسئولان استان یا شهرستان بهتر میتوانند برای بودجه شان برنامه ریزی کنند.
او افزود: دلیل عدم تمرکز زدایی در کشور این است که میخواستند کشور را از بالا اداره کنند و دیگران اجیرشان باشند؛ فکر میکردند که میتوانند جای همه فکر کنند و انقدر هم عرضه دارند که جای همه کار کنند در صورتی که کشورداری این نیست.
وی گفت: در سال اول هم تمرکز زدایی را عملیاتی خواهم کرد و هم حکمرانی فضای مجازی و دولت الکترونیک و ایجاد شفافیت را اجرا خواهم کرد.
زاکانی گفت: در ارائه تمامی این برنامهها تعارض منافع وجود دارد، عدهای با همه وجود در مقابل این اقدامات میایستند، اما باید بدانند که دوره منفعت طلبی تمام و دوره خدمت شروع شد.
وی افزود: در دولت اقدام و اصلاح اساس بر شایسته سالاری، کار کارشناسی و علمی و اجرایی و عالمانه و خدمت است.
او ایجاد شفافیت، رشد اقتصادی پایدار و اشتغالزا و بسط عدالت در خلق و توزیع ثروت را از اهداف اصلی دولت اقدام و اصلاح دانست و تصریح کرد: توجه به جهش تولید را با توجه به مقررات زدایی آغاز میکنیم و در ۳ ماه ابتدایی با طرح ۲ فوریتی در مجلس تمامی مقرراتی اضافی را حذف میکنیم.
زاکانی در خصوص تسهیل فرآیندهای اخذ مجوز نیز گفت: در خصوص مجوزهایی که تعارضی با سلامت و امنیت نداشته باشند، صرفا اعلام و تعهد برای کار کافی خواهد بود، چون باید بازار رقابتی شکل گیرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: بزرگترین مشکل از سال ۸۵ تا کنون در محیط کسب و کار بی ثباتی در سیاستها است.
وی در ادامه مالیات را بلای جان و بیمه را قاتل تولید دانست و گفت: ما حتما مالیات به سمت خدمات و سایر حوزهها سوق میدهیم و آن را از گرده تولید برمی داریم.
زاکانی با تاکید بر لزوم توجه به افزایش سهم صادرات ایران در بازارهای منطقهای و جهانی افزود: نظام توزیع کشور نیز مشکل دارد، در حالی که برای واردات نهادههای دامی بودجه اختصاص یافته، اما در تامین آنها بی فکری شد و همچنین در نتیجه تعارض منافع مشکلات متعدد در جوجه ریزی بوجود آمد لذا باید دلالی و واسطه گری در نظام توزیع به حداقل رسیده و امکان صادرات نیز برای کشور وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: مسکن، توسعه زیر ساخت ها، توسعه کشاورزی، صنایع دریایی، توسعه فناوری ها، خودرو، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، معدن و فولاد و گردشگری را ۹ پیشران مد نظر دولت اقدام و اصلاح براب تولید است که مزیت قطعی برای کشور دارد؛ ما در بخش مسکن ۱۳۰ هزار بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی داریم که ۲۳ میلیون نفر ساکن دارند، این بزرگترین امکان برای کشور در جهت تبدیل تهدید به فرصت با نوسازی شهری است.
زاکانی در خصوص توسعه زیر ساختهای ریلی گفت: صد در صد پیگیر اجرای ساخت راه آهن سرخس به چابهار خواهیم بود، ۳ استان را آباد خواهد کرد و برای کشور ۳۰ میلیارد دلار آورده دارد و همچنین امنیت پایدار ایجاد خواهد کرد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: سیاست خارجی ما باید در خدمت اقتصاد، فرهنگ، جامعه و امنیت باشد؛ ما به دنبال منافع ملی مان هستیم.
آقای علیرضا زاکانی در ادامه سخنانش در برنامه با نخبگان شبکه چهار سیما ، صنایع دریایی را یکی از پیشران های تولید کشور خواند و افزود: کسی که مکران را داشته باشد باید در کشور آقایی کند نه اینکه در چابهار کپرنشین داشته باشیم، هر کشوری موقعیت جغرافیایی ساحلی داشته باشد فخر می فروشد در حالی که ما عرضه استفاده داریم اما خود تحریمی داخلی اجازه استفاده نمی دهد.
وی درباره صنایع نفت و گاز و پتروشیمی به عنوان یکی از پیشران های اصلی بخش تولید گفت: ما اکنون ۱۲ میلیون تن در صنعت پلیمری ظرفیت خلق شده داریم اما ۳/۹ میلیون تن فعال و ۸/۱ میلیون تن آن راکد است، یعنی ۳۰ درصد ظرفیت این صنعت فعال است.
وی افزود: هر شاخه صنعت پلیمری ۲۰۰ هزار شغل مستقیم و ۱۵۰ هزار شغل غیر مستقیم ایجاد می کند که می توان با آن ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار شغل ایجاد کرد؛ کشور ما مشکل اشتغال ندارد بلکه مشکل خود تحریمی است.
آقای زاکانی با انتقاد از ایجاد انحصار برای ۲ کارخانه خودروسازی در کشور گفت: هزار و یک مشکل در این ۲ خودرو سازی وجود دارد و هیچ دقتی هم نداریم؛ باید این انحصار را شکسته و بازار رقابتی را ایجاد کنیم و بعد هم کمر فساد اقتصادی در این بخش را بشکنیم تا با فراهم سازی بستر خلاقیت ها و شرایط مناسب به سمتی رویم تا بیش از اینکه در جنگ شهید می دادیم در کشور و در جاده ها کشته ندهیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: برای هر کدام از پیشران های اقتصادی بسته های با خوشه های مرتبط خود تهیه کرده ایم؛ یک انقلاب بزرگی در تولید اتفاق خواهد افتاد و این را با مشارکت مردم بر محور نخبگان عملیاتی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در مجموعه تحول در فرهنگ و اجتماع، اساس ما تعلیم و تربیت است که شامل ۷۰ درصد اقتصاد دانش بنیان است؛ ما این مجموعه را در خدمت اقتصاد قرار می دهیم و اقتصاد را در خدمت فرهنگ.
آقای زاکانی تصریح کرد: آموزش و پرورش و دانشگاه ها باید در مسیر جهش تولید حرکت کنند نه اینکه بالغ بر ۵۰ درصد فارغالتحصیلان ما بیکار باشند.
وی افزود: تعلیم و تربیت، سلامت و رفاه، مبارزه با فقر و تبعیض و تحقیر در برنامه ریزی دولت اقدام و اصلاح به معرفت و کرامت می انجامد.
آقای زاکانی همچنین در خصوص جایگاه سیاست و امنیت در برنامه های خود گفت: ما می خواهیم در این کشور مردم « آقا» باشند نه یک مشت مفت خور و گردن کلفت؛ با همین ادبیات سخن می گویم.
وی نهادینه کردن نظارت مردم بر دولت را از اولویت های برنامه هایش خواند و خاطرنشان کرد: نهاد سازی نوینی را دنبال می کنیم که حق اعتراض در اصل ۲۷ قانون اساسی را محقق کنیم و بعد ارتقای سرمایه های اجتماعی و توسعه مشارکت مردمی و انسجام ملی را رقم زنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: اساس این است که مردم میدان دار تغییر و در نتیجه آن ثروتمند شوند؛ مملکتی که مسئولش درد نداشته باشد به تاریخ می پیوندد اما ما می خواهیم ایران را سرآمد کنیم.
وی در حوزه تحول در سیاست خارج در دولت اقدام و اصلاح نیز گفت: سیاست خارجی ما باید در خدمت اقتصاد، فرهنگ، جامعه و امنیت باشد، ما در این بخش دیپلماسی فعال و هوشمند را با ۱۵ کشور همسایه، اوراسیا، محور مقاومت و جهان اسلام و همچنین نگاه به شرق و تعامل درست با غرب تنظیم کردیم؛ ما دنبال منافع ملی مان هستیم.
زاکانی تعامل فعال با ایرانیان خارج از کشور را یکی از محورهای سیاست خارجی دولت خود دانست و تصریح کرد: با توجه به سرمایه ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ میلیارد دلاری ایرانیان خارج از کشور دولت باید پشت سر آنها قرار گرفته و ظرفیت هایشان را به داخل آورد؛ اصل این است که ما ایران را بر بام جهان بنشانیم و این شدنی است.
در پایان نیز رضوی پور مشاور اقتصادی زاکانی در در تشریح راهکار دیگر کارآمدسازی واگذاری ها در کشور گفت: ما باید واگذاری زمین و دارایی های سرمایه ای را در خصوص سازی مستثنی کنیم و واگذاری ها بدون تعلق فوری زمین و یا مشروط رخ دهد، این اقدام تضمین می کند که مالک خصوصی دنبال بهینه سازی تولید و کسب سود از محل کارآمد تر کردن تولید باشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت اقدام و اصلاح در سال اول دولتش فقر مطلق را ریشه کن خواهد کرد.
علیرضا زاکانی امروز (یکشنبه ۲۳ خرداد) در برنامه شمارش معکوس رادیو ایرانی ضمن تشریح برنامههای خود برای ریاستجمهوری گفت: بنده علیرضا زاکانی متولد ۱۲اسفند ۱۳۴۴ در جنوب شهر تهران در خانواده مذهبی متولد شدم، پدرم پهلوان و از دوستان جهان پهلوان تختی بود. از پدرم مردم داری و صداقت یاد گرفتم ۱۲ساله بودم که با پیروزی انقلاب اسلامی زندگی مجدد گرفتم. در ۱۵ سالگی برای دفاع از اسلام، ایران و مردم پا به صحنه نبرد گذاشتم و همه خاطرات آن روزها برای من درس آموز است. همچنانکه در عملیات عاشورای ۳ به تاریخ ۱۳۶۴/۰۵/۲۵ یکی از همرزمانم بر روی سیم خاردار خوابید تا صد نفر به سلامت از میدان مین عبور کنند، هنوز فراموش نکردم که شهید اصغر ارسنجانی وقتی خط در حال شکسته شدن بود خود را با بدنی زخمی به انتهای خط رساند و به همه گفت عقبنشینی کنند، اما در نهایت دشمن به او رسید، شهید شد و هنوز هم پیکر پاک او به میهن نیامده است.
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری افزود: برای نخوابیدن بر روی سیم خاردارها هزار بهانه و راه وجود دارد و به عبارتی همیشه راهی برای فراموشی از مسئولیتها آماده است همچنانکه برخی مسئولین از این راهها استفاده میکنند و ما هم گرفتار این نوع عملکرد آنها شدیم. بنده به شدت بیمناک و به شدت امیدوار هستم. بیمناک نسبت به وجود اختاپوس فساد، تبعیض و دشمنان داخلی و خارجی که ریشه این مفاسد به آنها میرسد و امیدوار به اراده و همت مردم. در حال حاضر کشور در حالت متناقضی قرار گرفته است. به این ترتیب که با وجود مزایایی نظیر اسلام، ایران، رهبری، مردم در صحنه، جغرافیای سیاسی مناسب و با ارزش و نعمتهای الهی، فقر، فساد، تبعیض و مشکلات کمر مردم را خورد کرده است؛ لذا آمدهام تا با اژدهای هفت سر فساد مبارزه کنم و در این راه از همه توانم استفاده خواهم کرد.
وی با اشاره به سوابق علمی و سیاسی خود اظهار کرد: بعد از جنگ پا به عرصه علم آموزی گذاشتم و بعد از ۷ سال ترک تحصیلی در سال ۶۷ در کنکور شرکت کردم و در علوم پزشکی تهران به عنوان دانشجو پذیرفته شدم. سپس متخصص پزشک هستهای شدم و امروز به عنوان هیئت علمی این دانشگاه در حال خدمت هستم.
میتوانستم از طریق تحصیلاتم معاشی کاملا حلال داشته باشم، اما خودم را وقف مردم کردم. البته غیر از حضور در بیمارستان دولتی هیچ شغلی را در عرصه پزشکی نپذیرفتم. علاوه بر این در دوره دانشجویی تجربه اداره بزرگترین تشکل دانشجویی کشور با ۲۲۰۰ شعبه در دانشگاهها و پرچمداری، آزادی طلبی، استقلال جویی عدالت و علم دوستی را قبول کردم که پایان این دوره، آغازی برای حضور در سیاست و حکمرانی بود.
زاکانی با اشاره به طرح تحول مجلس در مجلس هفتم تصریح کرد: سال۸۲ به اصرار دوستان در انتخابات مجلس هفتم ثبتنام کردم و با ورود به مجلس عضو هیئت رئیسه آن و هیئت رئیسه کمیسیون آموزش بودم. در این مجلس با هم همکاری دوستان و مرکز پژوهش طرح تحول مجلس را نوشتم و بدون اینکه کلمهای کم و زیاد شود، تصویب شد، بعد از تصویب به بنده گفتند خودت برو و اجرا کن، بعد از این بود که به حدادعادل گفتم دیگر نمیخواهم عضو هیئت رئیسه مجلس باشم. در آنجا متوجه حضور عالمان بی عمل و قدرت پرستان شدم که مثلث ثروت و قدرت و خودباختگی را تشکیل میدادند که مشکلات امروز کشور هم ناشی از این مثلث است.
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ضمن افتخار به تلاش در مسیر مبارزه با فساد خاطرنشان کرد: برای مبارزه با فساد و مفسدین از هیچکس نترسیدم، همچنانکه علی رغم تهدید جانی در قوه قضائیه، نظام آموزش عالی و آزمون دستیاری تحقیق و تفحص کردم و در این راه تنها امیدم به خدا بود. برای مبارزه با فساد بر روی معاونتها و برادران رئیس جمهور و به عبارتی گردن کلفتها هدف گذاری کردم چرا که تنها مبارزه با سرپنجههای فساد را نامردی میدانستم.
زاکانی ادامه داد: بنابراین برای مقابله با فساد اراده کردم و حاصل این اراده حدود ۱۵ شکایت از بنده برای صیانت بود. در این مسیر از هیچکس نترسیدم چرا هدفم صیانت از حقوق مردم و بیتالمال بود. همچنین عضو کمیسیون اصل نود مجلس بودم و در مجلس نهم در کمیسیون برجام بودم که در این کمیسیون هم به دنبال صیانت از حق مردم بودم و بعد از آن در مجلس یازدهم ریاست مرکز پژوهشها را برعهده گرفتم. در نهایت همکاری ۸۸هزار نفر در مجمع عالی بسیج و اندیشکدهها از افتخاراتم است. اندک توشهای دارم که عبارتند از توشه دفاع مقدس، توشه دانشجویی و آشنایی با دهها هزار عنصر علمی، توشه مبارزه با فساد و توشه حرکت در جریان سیاسی و انقلابی.
علاوه بر این بارها به نقاط مختلف کشور سفر کردم و چهار دفعه به همه استانهای کشور رفتم لذا با بدنه انقلابی مردم آشنا هستم.
وی شرایط نامطلوب کشور را ناشی از سیاستهای غلط مسئولین اجرایی دانست و ابراز کرد: در حال حاضر افرادی که باعث مشکلات و فسادها هستند مدعی شدند. نکته حائز اهمیت این است افرادی با نام آزادی به دنبال فلج کردن اقتصاد کشور هستند و تعداد دیگر با نام اقتصاد به دنبال پر کردن جیب خود هستند. این موارد در حالی مطرح میشود که معنویت، عدالت، آزادی و استقلال قابل انفکاک از هم نیستند و برای بهبود شرایط اقتصادی کشور راه و جهت گیری درست موضوعیت دارد. ۸ سال است که کشور در سیاهترین شرایط قرار دارد و هیچکس حتی مسببین، مسئولیت آن را برعهده نمیگیرد.
زاکانی در ادامه خاطرنشان کرد: در طول عمر انقلاب اسلامی فقط دو بار تورم بالای ۴۹در صد را تجربه کردیم. یکبار در دوره سازندگی و بار دیگر مربوط به دولت فعلی است. باعث خجالت است که تورم بالای ۲۵ در صد داریم. تورمی که آمار نقطه به نقطه ۵۰ است و تورم خاص ۴۰ را نشان میدهد. در شرایط فعلی دولت از طریق تورم خود را اداره میکند، بنابراین باید با فساد مبارزه کرد تا تحویل فراگیر در عرصه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی صورت بگیرد. با تغییر رویکرد و شناخت ظرفیتها میتوان وضعیت فعلی کشور را بهبود بخشید. در همین راستا برنامهای با چهار محور تحولی را انتخاب کردیم که سیاست، امنیت، سیاست خارجی فرهنگ و اجتماع مباحث مهم آن را تشکیل میدهند. ما به دنبال تحول همه جانبه برای یک زندگی خوب هستیم، از این رو طرحی نو برای زندگی خوب را مطرح کردیم.
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در توضیح برنامه تحولی طرحی نو برای زندگی خوب، افزود: برنامه طرحی نو برای زندگی خوب، تحول بر پایه عقلانیت، معنویت و خلاقیت را در نظر دارد که متضمن آزادی استقلالی و جمهوری اسلامی است. در حقیقت با این طرح به دنبال پیشرفت همه جانبه کشور هستیم، باید از عقب افتادگیهای گذشته عبور کنیم؛ لذا ۴ محور به عنوان محورهای اساسی در کشور آماده کردیم که اقتصاد را با قید فوریت در اولویت قرار دادیم. علاوه براین همیشه اولویت فرهنگ است که توجه به سیاست و امنیت هم ضرورت است البته فرصت سیاست خارجی فرصت گرانبهایی است تا از ایران ایران سرآمد بسازیم. در حوزه اقتصاد و مدیریت به دنبال هدف گذاری واحد هستمی. امروز تورم، فقر، بیکاری، بی مسکنی بیداد میکند. هر فرد شاغل در شهرستان ۲۸ در صد و در تهران ۵۰ در صد از حقوق خود را بابت اجاره بهای منزل پرداخت میکند لذا باید تحول ایجاد کرد.
زاکانی در ادامه خاطرنشان کرد: کانون حرکت تحولی جهش تولید است که به ازای آن تمرکز بر روی مقررات، مجوزها و سیاستهای غلط، مالیاتهایی که دشمن تولید و صادرات است باید ساختار تولید متحول شود تا رفع فقر و تحقق عدالت صورت بگیرد. حق ملت این نیست که درفقر و فلاکت زندگی کنند. همچنین براساس اصول ۲۸ و ۳۱ قانون اساسی هر باید ایرانی یک شغل و یک منزل مناسب داشته باشد. خود را باید با خود مقایسه کنیم نه با قبل از انقلاب. اقتصاد کشور دو دشمن دیوان سالاری و فساد دارد که دولت الکترونیک و شفافیت میتوانند این دو را از بین ببرند. دانستن حق مردم است.
وی با اشاره به سیاستهای ناکارآمد دولت در حوزه اقتصاد اظهار کرد: اگر در زمینه فناوری، کشاورزی و توسعه روستای و سایر موارد پیشرانها در نظر بگیریم، میشود براساس حرکت و رانت مولد به این پیشرانههای اقتصادی که در بنگاههای خرد معنی میشوند، کاری کرد که همه مردم کشور ثروتمند شوند. در حال حاضر دولت رقیب تولید کننده شده و بانک تبدیل به دکان شده و بنگاه داری میکند. یک سال و نیم قبل در رسانهها گفتم مردم به بورس نروند، در زمان کاهش قیمت دلار به مردم گفتم مسکن و دلار نخرید، چرا که همه اینها فلج کننده اقتصاد بودند.
زاکانی با اشاره به مرحله دوم حرکت دولت اقدام و اصلاح تصریح کرد: حرکت در مسیر جهش تولید، خلق و توزیع ثروت ما را وارد مرحله فرهنگ و اجتماع میکند. سال اول دولت اقدام و اصلاح همگان مشاهده میکنند که شایستگان و کارشناسان بر قدرت تکیه زدند چراکه فرهنگ و اجتماع حیثیت خاصی دارد. همچنین در حوزه تعلیم و تربیت خانواده، مسجد، آموزش و پرورش، آموزش عالی و و رسانه کانونهای هدف هستند، امروز نرخ جمعیت کاهش یافته و سن ازدواج در مردان ۳۰ سال و در زنان ۲۴ سالگی رسیده است، همچنین سن فرزند آوری ۲۹ سالگی شده و ۳۳ سالگی سن اشتغال شده است. در اقتصاد دولت اقدام و اصلاح رفاه و منزلت اجتماعی حق مردم است.
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ادامه داد: اقتصاد دانش بنیان وابسته به حوزه دانش و تعلیم و تربیت است که در دولت اقدام و اصلاح به این زمینه توجه ویژهای میشود. همچنین مدارس بر محور معلمها باید به عنوان محلی برای سرمایهگذاری دولت محسوب شوند، اما امروز وضع مناسبی ندارند و نکته آموزش صرف شرایطی را ایجاد کرده که نمیتوان انتظار علم و خلاقیت از دانش آموزان نداریم چرا که ساختار مشکل دارد. دانش آموز خط تولید خودرو نیست لذا این ظلم بزرگی به نسل جوان است بایدنگاه دقیق دنبال کنیم تا رسالت اصلی آموزش و پرورش را دریابیم و آینده سازان تحویل دهیم.
زاکانی با تاکید بر نقش نخبگان در دولت اقدام و اصلاح گفت: در دولت اقدام و اصلاح کسی غیر از درد بیماری نباید درد بیپولی بکشد. بنده فقط در بیمارستانهای دولتی خدمترسانی کردم و از این منظر با همه اقشار مردم در ارتباط بودم. کرونا را زودتر از این میتوان کنترل کرد و بر همین اساس قرارگاهی در قم تشکیل دادم، اما کسی در راه مبارزه درست با کرونا بنده را همراهی نکرد. علاوه براین ریشه کن شدن فقر در سال اول وظیفه دولت اقدام و اصلاح است و برای افزایش کرامت در جامعه باید در حوزه سیاسی و امنیت تحول صورت بگیرد. در دولت اقدام و اصلاح شبکه نخبگان در کشور برای گرفتن مشورت و کمک راهاندازی خواهد شد. اولین گام اصلاح خود دولت است به دنبال توزیع قدرت هستیم. همچنین در تلاش خواهیم بود که نظارت و حق آزادیهای مدنی را بپذیریم و نهادسازی نوینی صورت بگیرد، همچنان اصل ۸ و ۲۷ قانوناساسی مسیر قانونی برای پذیرش اعتراضات را فراهم کرده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: شنبه تا چهارشنبه مردم مسئولین را در کنار خود میبینند چرا که مبارزه با خودکامگی اساس حرکت ما است. کما اینکه ظرفیت اقلیتهای دینی مذاهب اسلام و قومیتها را به عنوان فرصت در نظر بگیریم، زیرا باید انسجام ملی با فرصت برای حضور همگان شکل بگیرد و زمینه برای تحول چهارم شروع شود.
زاکانی با اشاره به محور سیاسی خارجی در برنامه طرحی نو برای زندگی خوب افزود: سیاست خارجی فعلی منفعل است، سیاست خارجی باید در خدمت سیاست، اقتصاد و اجتماع قرار بگیرد و باید به همسایههای پانزده گانه توجه شود. همچنین دقت در مراودات با غرب و افزایش ظرفیت ارتباطات در جهان اسلام نیز از جمله مواردی است که در سیاست خارجی دولت اقدام و اصلاح مدنظر قرار میگیرد. همسایگان پانزده گانه ۱۴۳میلیارد دلار مبادلات داشتند که سهم ایران ۲۳ میلیارد دلار یعنی حدود ۲ درصد بوده است؛ لذا سیاست خارجی دولت اقدام و اصلاح فعال و هوشمندانه است و در این دولت شرایط انتقال تجربیات نخبگان خارج از کشور به داخل را فراهم میکنیم. ایران را برقله افتخار مینشانیم که این مهم نیاز به خودباوری دارد. در مجموع تاریخ در مورد ما قضاوت میکند، بنابراین باید علیه فقر، سیاهیها، قدرت پرستی، تبعیض، فساد و انحصارطلبیها قیام کرد. با دولت اقدام و اصلاح به سوی ایران قوی و الگو و سرآمد پیش میرویم.