پخش زنده
امروز: -
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: وضعیت کنونی کشور در مقاسیه با امکانات مادی و معنوی کشور، به هیچ وجه قابل قبول نیست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای علیرضا زاکانی در برنامه رئیس جمهور و جوانان ساعت ۱۸ شبکه سه با اعلام اینکه همه امکانات در داخل کشور، برای ایجاد فرصتهای جدی و افقهای جدید وجود دارد، گفت: ما میتوانیم بر قله افتخار جهان بنشینم.
وی افزود: ما ۴۲ سال تجربه، سرمایه عظیم انسانی، و امکانات فوق العادهی فکری داریم که باید برای رسیدن به قلههای افتخار هزینه کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: رسیدن به قلههای افتخار، همت، دقت و فکر میخواهد که در جوانان ما هست.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت اکنون دست در بازار سرمایه کرده و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از داخل بازار سرمایه برای خود برداشته است.
آقای علیرضا زاکانی در برنامه رئیس جمهور و جوانان افزود: من زمانی که به امکانات مادی و معنوی کشور نگاه میکنم به هیچ وجه وضعیت کنونی قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: امکانات زیادی در کشور وجود دارد تا افقهای جدیدی برای ایران ثبت کنیم و بر قله افتخار جهان بنشینیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ۴۲ سال راه، تجربه، سرمایه انسانی، امکانات بالای فکری داریم که برای رسیدن به قلههای افتخار هزینه کنیم و این کار نیازمند همت است و در جوانان ما وجود دارد.
آقای زاکانی درباره برنامه خود در رابطه با احیاء بازار سرمایه افزود: بازار سرمایه امکانی را فراهم میکند تا با مشارکت جمعی، پول و نقدینگی جامعه را به سمت تولید سوق دهد.
وی گفت: قبل از تشکیل بورس بانکها میدان داری میکردند و فراتر از وظایف خود به پیمانکاری و سفته بازی میپرداختند و مانع تولید بودند.
این نامزد ریاست جمهوری افزود: در تحقیقی که در سال ۹۲ انجام شد بانکها ۵۷ درصد مانع رشد ۸ درصدی اقتصادی در برنامه توسعهها بودند، نظام تأمین مالی ۵۷ درصد به بانکها اختصاص داشت یعنی بانک به جای اینکه سرمایه مردم را بگیرد و در مسیر درست هزینه کند، مسیر غلط دنبال میکند و براساس آن پایه تولید سست میشود.
آقای زاکانی ادامه داد: امکان ایجاد اعتبار زیادی در بازار سرمایه وجود دارد و بازار سرمایه شرایطی را ایجاد میکند که در آن ریسک و ثمر وجود دارد و اگر به آن توجه شود تولید کشور را سامان میدهد و در شرایط عمومی باعث جمع شدن سرمایههای خرد مردم میشود و براساس آن فرصت جدی برای رشد تولید ایجاد میشود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اواخر سال ۹۸ رئیس جمهور بدون مقدمه مردم را دعوت به بورس کرد، من در همان زمان به مردم گفتم که وارد بازار سرمایه نشوند، زیرا روی سکویی میروند که میشکنند.
آقای زاکانی افزود: متأسفانه در ابتدای سال ۹۹ هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان ارزشی که به صورت بادکنکی باد شد و سقوط کرد، مردم ضرر کردند.
وی گفت: دولت باید حامی بازار سرمایه باشد نه مقابل آن، دولت اکنون دست در بازار سرمایه کرده است مثلاً وزیر اقتصاد گفت دولت ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از داخل بازار سرمایه برای خود برداشته است دست دولت را باید قطع کرد وقتی دست در جیب مردم میکند.
این نامزد ریاست جمهوری افزود: بازار سرمایه نیاز به ثبات تصمیم گیری، حذف قیمت گذاری دستوری و یک رقابت منطقی دارد حتماً بنده ناظر به تقویت بازار سرمایه خواهم بود کار جدی انجام میشود تا بازار به اوج برسد.
آقای زاکانی درباره تشکیل دولت جوان و انقلابی گفت: برای قبول مسئولیت توجه به شایستگی بسیار مهم است و مورد توجه قرار میگیرد.
وی افزود: من بیشتر عمر خود را با جوانان به سر بردم و در این مسیر ظرفیت بی نظیری از جوانان وجود دارد که ۴۲ سال پیش وجود نداشت.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت من جوان و حزب اللهی خواهد بود و میانگین سن وزرا ۴۵ سال خواهد بود.
آقای زاکانی درباره برنامه خود درباره رونق روستاها افزود: یکی از اتفاقات تلخی که طی سالهای گذشته اتفاق افتاده تغییر ترکیب جمعیت کشور است به طوری که ۲۵ درصد جمعیت در روستا و ۷۵ درصد در شهرها ساکن هستند.
وی گفت: روستا محل تولید است و اگر از هر جهت به عنوان کانون تولید مورد توجه قرار گیرد، میتواند فرصت خوبی مهیا کند.
این نامزد ریاست جمهوری افزود: کانون حرکت خود را در مسائل اقتصادی جهش تولید قرار دادیم، چون جهش تولید با دولتی بودن اقتصاد سازگاری ندارد.
آقای زاکانی گفت: تمرکز زدایی را از دولت پذیرفتیم ما نیاز به آمایش جدید داریم و موقعیتهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را باید تبیین کنیم به جای این که به دولت توجه داشته باشیم شهرستانها را محور تحول قرار میدهیم.
وی افزود: ۴۵۱ شهرستان را مورد توجه قرار میدهیم و پیشران تغییر و تحول میکنیم، در شهرستانها امکانی فراهم میشود تا بر محور توسعه روستایی، روستاها را محور تولید و اثرگذار قرار دهیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که تولیدات بسیاری از روستاهای کشور بین المللی شده است، گفت: روستاها کانون تولید و حرکت در توسعه کشاورزی و دامداری هستند، شرایطی را فراهم میکنیم تا مهاجرت معکوس صورت بگیرد و روستاها را به مجموعه فعال و خلق ثروت تبدیل میکنیم.
آقای زاکانی درباره برنامههای خود در رابطه با مسکن افزود: ۶ تا ۷ سال است که دولت مسکن را در کما برده و توجهی به مسکن نکرده است، وزیر سابق راه و شهرسازی اظهار میکرد که یکی از افتخاراتش این است که مسکن نساخته است و این موضوع گریه دارد.
وی گفت: ما ۹ پیشران تحول در کشور انتخاب کردیم تا لوکوموتیو جهش تولید قرار بگیرد که یکی از این پیشرانها مسکن است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ۱۳۰ هزار هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه غیر رسمی در کشور وجود دارد، این هم فرصتی بزرگ و هم یک تهدید است.
آقای زاکانی گفت: اگر کسی در شهر تهران بخواهد خانه ۷۵ متری تهیه کند برای اجاره ۵۶ درصد و در شهرستانها ۲۸ درصد حقوق را باید پرداخت کند یعنی باید همه پول را به سرپناه دهد و از هیچ مزایایی برخوردار نباشد که این موضوع ننگ است.
وی افزود: اگر فردی برای خرید خانه در تهران یک سوم حقوق خود را کنار بگذارد ظرف ۷۷ سال صاحب خانه میشود.
این نامزد ریاست جمهوری با اشاره به این که ۲ ممیز ۶ میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد، گفت: مالیات بر خانههای خالی را به صورت جدی پیگیری میکنیم و علاوه بر آن مجوز ساخت مسکن را از هفت ماه به یک روز میرسانیم.
آقای زاکانی افزود: ما از پنج طریق مسیر را دنبال میکنیم تا کالای سوداگرانه مسکن از زندگی مردم خارج شود و اصل ۳۱ قانون اساسی را اجرا میکنیم.
وی گفت: اعتبار و امکانات در کشور وجود دارد، اما نیاز به کمی دقت است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره پاسخگو کردن مسئولان افزود: ما در قانون اساسی اصل ۸ که مربوط به امر به معروف و نهی از منکر است داریم که این شامل سه جزء مردم به مردم، مردم به مسئولان و مسئولان به مردم است که مهمترین جزء امر به معروف و نهی از منکر مربوط به مردم به مسئولان است این را به عنوان اصل میپذیریم و در درون دولت نهادینه میکنیم.
آقای زاکانی ادامه داد: همچنین در اصل ۲۷ قانون اساسی حق اعتراض را حق طبیعی مردم میداند این حق را در کنار اصل ۸ قرار دادیم و امکاناتی را فراهم میکنیم که به ازای آن نهادسازی نوینی شکل گیرد که ما مسئولان را در کنار مردم و پاسخگو به مردم بدانیم.
وی گفت: در این ۴۵۱ شهرستان علاوه بر ایجاد امکان مشارکت نخبگان در تصمیم سازی و ایده پردازیها باید شرایطی فراهم کنیم تا مردم برای صحبت با مسئولان پایشان نلرزد و مطالبه کنند و بر همین اساس از شنبه تا چهارشنبه ستاد نمازجمعهها را برای این کار قرار دادیم که در آن هیئت داوری و مسئولان و همچنین مردم حضور دارند به عنوان نمونه اگر کارکنان شرکت هپکو میخواهند اعتراض کنند به مکان نمازجمعه اراک بروند و در آنجا با مسئولان صحبت کنند اگر مسئولی کوتاهی کند من به عنوان رئیس جمهور با آن برخورد میکنم این برای این منظور است تا مسئولان خود را عرضه کنند و پاسخگو باشند.
این نامزد ریاست جمهوری افزود: بر همین اساس یک فرهنگ سازی شکل خواهد گرفت اگر مسئولان این فرهنگ سازی را دنبال کنند جامعه هم پذیرش این اصلاحات را دارد.
آقای زاکانی در رابطه با برنامه گردشگری گفت: ۹ پیشران تحول در کشور انتخاب کرده ایم که یکی از آن پیشرانها گردشگری است که مزیتهای بالایی را به ارمغان میآورد.
وی افزود: صنعت گردشگری صنعتی درآمدزا و اثرگذار است ما به دنبال این هستیم تا از اقصی نقاط جهان با فکر و اندیشه ما آشنا شوند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: گردشگری در حوزه تاریخی، باستانی، مذهبی و سلامت میتواند اسباب تغییر و تحول را ایجاد کند و ایران را به یک قطب گردشگری مبدل کند.
آقای زاکانی افزود: گردشگری در جنبههای داخلی باعث ایجاد نشاط و آشنایی ملت با فرهنگ و آداب و رسوم اقوام مختلف میشود.
وی گفت: ما نیاز به برنامه جدی برای گردشگری خارجی و داخلی داریم، گردشگری یکی از لوکوموتیوهای شرایط اقتصادی کشور را فراهم میکند.
آقای زاکانی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نوع نگاه در کشور به هنر باید تغییر کند مسئولان در این رابطه بی دقت هستند و هنر را به عنوان ابزاری در زمان انتخابات یاد میکنند که این ظلم به هنر و هنرمند است.
آقای علیرضا زاکانی در برنامه رئیس جمهور و جوانان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نگاه شما نسبت به هنر چگونه است؟ افزود: نوع نگاه به هنر باید تغییر کند، زیرا آنچه باعث بهجت در جامعه میشود هنر است و هنر امکانی فراهم میکند که داشتههای ما برای آینده ثبت شود.
وی گفت: نزدیک انتخابات که میشویم از هنرمند استفاده ابزاری میشود و فردای انتخابات فراموش میشود و هنر محصور در پیامهایی میشود که با متن جامعه نمیتواند ارتباط برقرار کند و در برگیرنده باطن جامعه برای آیندگان باشد.
آقای زاکانی افزود: یک قالب هنری مثل سینما، تئاتر و حتی حوزه علمیه میتواند برای کشور تاثیر گذار باشد تا تاثیر آن را در اقصی نقاط دنیا شاهد باشیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه شما پیرامون مبارزه با فساد اقتصادی، رانت خواری و ویژه خواری چیست، گفت: در کشور ما همه امکاناتی وجود دارد، ولی چرا دچار فقر و تبعیض هستیم؟ البته ما هم کم کم داریم به این موضوع عادت میکنیم و کرخت میشویم، اما ما در برخورد با فساد نه راست میشناسیم و نه چپ.
وی با بیان اینکه برای این موضوع راه حلهایی را اتخاذ کرده ایم، افزود: اولین راه حل برای این منظور حکمرانی، فضای مجازی و دولت الکترونیک در دولت اصلاح است که باعث میشود شرایط شفاف شود و زمینه فساد خشک گردد، همچنین راه حل دوم انتخاب عناصر شایسته برای مقامات و پستها یکی دیگر از اهدافی است که باعث میشود فساد بلند مدت ریشه کن شود و در نهایت برخورد قاطعانه با کسانی است که فساد میکنند و در این رابطه نه راست میشناسیم و نه چپ.
آقای زاکانی در ادامه گفت: در یک واگذاری ۲۵۰ هزار میلیارد تومان به سه برادر داده شد که چندین برابر یارانهای است که دولت به مردم میدهد که اگر رئیس جمهور شوم با این گونه فسادها برخورد قاطعانه میکنم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی از خراسان شمالی مبنی بر اینکه این شهرستان قطب کشاورزی است، ولی صنایع تبدیلی و تکمیلی ندارد و دولت در این رابطه چه راهکاری را قرار است پیش بگیرد؟ گفت: ما سالانه ۱۲۵ میلیون تن محصول کشاورزی، باغداری و محصولات پروتئینی داریم و ۱۶ میلیون تن مربوط به پروتئینی است ۱۰۹ میلیون تن مربوط به کشاورزی است که این رقم قابل توجه است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اولین کاری که در حق کشاورزان میکنیم در رابطه با نهادههای دامی است، گفت: سال گذشته ۹ میلیارد دلار ارز برای نهادههای دامی در نظر گرفته شد در حالی که سال ۹۸ آن رقم ۱۵ میلیارد دلار بوده است این ۶ میلیارد دلاری که کم شده است دولت ۳۶۰ میلیون دلاری که ناظر بر کود و بذر و سم بود این را حذف و آزاد کرد و این باعث شد قیمت کود و سم و نهادههای دامی چندین برابر شود ما این ظلم را در حق کشاورزان نمیکنیم، زیرا امنیت غذایی کشور برایمان مهم است.
آقای زاکانی افزود: کاری که قرار است ما انجام دهیم محور تلاش به سمت کشاورزی است و توسعه روستایی خواهد بود که در این زمینه رانت مولد میدهیم به طور مثال اگر جایی بخواهیم وام چهار درصد بدهیم وام یک درصد میدهیم تا اتفاقی که میخواهیم بیفتد.
وی گفت: وقتی تولید انجام شد، صادرات هم تسهیل میشود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ۲۴ درصد تولیدات کشاورزی ما ضایعات است، تصریح کرد:این موضوع باید با افزایش کیفیت، تنوع و ماندگاری ساماندهی شود تا ضایعات به حداقل برسد.
آقای زاکانی در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون شغل و امنیت شغلی خاطر نشان کرد: اصل ۲۸ قانون اساسی گفته است که هر ا یرانی باید یک شغل آبرومند داشته باشد مشکل کشور ما این است که به قانون اساسی عمل نمیکنیم.
وی افزود: نرخ بیکاری از سوی دولت ۱۰ درصد اعلام میشود در صورتی که آنچه که ما در مرکز پژوهشهای مجلس بررسی کرده ایم ۱۳ درصد است و این در حالی است که زنان سرپرست خانوار، کارگران فصلی و کارگران ساختمانی هیچ کدام در این آمار نیامده اند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه برای ریشه کنی فقر، تورم و بیکاری؛ جهش تولید را انتخاب کرده ایم، به ظرفیت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: در این راستا میتوانیم مشکل شغلی را در کشور حل کنیم ظرفیت شغلی در صنعت پتروشیمی و پلیمری ما به گونهای است که بیش از آنچه که میخواهیم هم شغل ایجاد میکند، مشکل ما در کشور بحث کار نیست مشکل اراده و غیرت است.
وی افزود:علاوه بر آن برنامهای دیگر در این رابطه داریم که هر شخصی که بیکار است پس از مراجعه به ما بتواند آموزش لازم را ببیند و کار مناسب پیدا کند اگر هم کار مناسب برایش پیدا نشد تا مدتی هزینه بیکاری آن را متقبل میشویم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای رسیدن به شاخصهای جامعه اسلامی چه برنامهای دارید؟ خاطر نشان کرد: برای اینکه جامعهای الگو شود باید بر مبنای درست پایه گذاری گردد این موضوعی است که در غرب پایه و شالوده آن اقتصاد است در حالی که در نگاه اسلام انسان جانشین خداست و طبیعت را امانت برای جامعه هویت قائل شده است.
آقای زاکانی گفت: انسان در این جامعه میتواند تا بی نهایت سیر کند و آن وقت میشود ساخت و اساس جامعه برمبنای فرهنگ شکل گیرد و در فرهنگ تعیلم و تربیت پیشران تغییر و تحول میشود.
وی افزود: آن وقت است که دیگر تعلیم و تربیت دارای قیمت میشود و باید برایش هزینه کرد و باید بدانیم که تعلیم و تربیت مصرف نیست لذا آموزش و پرورش، مسجد، حوزه، رسانه و ... رویکرد دیگری پیدا میکند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: از طرف دیگر در جامعه دنبال آن هستیم که عدالت، استقلال، آزادی و معنویت را برقرار کنیم تا به یک محصولی برسیم که آن جامعه اسلامی است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: کشور ما انسداد ندارد و همه مواهب در داخل کشور است و همه زمینههای تغییر و تحول در درون کشور وجود دارد.
آقای علیرضا زاکانی در برنامه رییس جمهور و جوانان شبکه سوم رسانه ملی، در پاسخ به سوالی از استان کرمانشاه مبنی بر اینکه برنامه دولت اصلاح و اقدام پیرامون ورزش قهرمانی، استعدادیابی و حمایت از ورزشکاران و پیشکسوتان چیست؟ افزود: ذائقه شخصی بنده به خاطر پیشینه خانوادگی به ورزش است و همچنین ورزش را جزو لاینفک برای سلامت شخص میدانم برای همین مقصود و نگاهم در این رابطه سلامت و نشاط همگانی است و در نهایت تبدیل شدن ورزش به یک نماد پرچم است.
وی با بیان اینکه در سه سطح کلان پیرامون ورزش سرمایه گذاری میکنیم، گفت: سطح اول توجه به ورزش همگانی است که موضوعیت جدی و اساسی برای مان دارد، در سطح دوم ورزش قهرمانی که پلههای ترقی باید یک به یک طی شود.
این نامزد ریاست جمهوری در ادامه به ورزش حرفهای هم اشاره کرد و افزود: نمونه آن گل آقای طارمی در اروپا بود که برای ما افتخارآفرین شد، این کسی است که ورزش حرفهای انجام میدهد، ولی افتخاری را برای کشور خلق میکند، اگر ما بر روی دو برنامه اول سرمایه گذاری ویژه کنیم سومی خود به خود اتفاق میافتد.
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر این که برنامه شما برای ارتقای ورزش قهرمانی و بهبود اخلاق چه خواهد بود؟ با اشاره به اخلاق پهلوانی جهان پهلوان تختی گفت: جنبه خصلتهای فردی افراد در کنار تعهدات اجتماعی و دغدغههای مردم مورد نظر قرار میگیرد و ورزشکار را یک نقطه بهینه قرار میدهد که ورزش از جنس مردم شده و عطر معنویت به خود میگیرد.
زاکانی تاکید کرد: ما باید ورزش قهرمانی را با عطر معنویت و اخلاق و آنچه شایسته ملت ایران است، همراه کنیم وگرنه مفاسدی که در حوزه قراردادها و ... در ورزش مشاهده میکنیم ریشه اخلاق را میزند و این باید جبران شود.
وی در پایان خطاب به جوانان تصریح کرد: کشور ما انسداد ندارد و همه مواهب در داخل کشور است و همه زمینههای تغییر و تحول در درون کشور وجود دارد.
زاکانی با اشاره به رویکرد غلط کنونی در دولت مبنی بر گره زدن حل مشکلات به خارج، افزود: این رویکرد باید تغییر کند و اصل حل مشکلات در داخل کشور باشد.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین سرمایه ما در داخل کشور سرمایه انسانی است، گفت: میتوان براساس توانمندیها و فرصتهای داخلی از تمام فرصتهای منطقهای و جهانی هم استفاده کرد.