بخش دوم دومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با نقد اظهارات دیگران در استودیوی شماره ۱۱ رسانه ملی ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بخش دوم دومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با نقد اظهارات دیگران در استودیوی شماره ۱۱ رسانه ملی ادامه دارد.
اظهارات آقای رضایی در بخش دوم
اظهارات آقای زاکانی در بخش دوم
آقای علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینجا نیاز به مظلوم نمایی نداریم؛ به کارنامه و برنامه نیاز داریم؛ نه با آن شیوهای که در سال ۹۲ یک عده رای گرفتند از مردم و بعد هم معلوم شد که هیچ تعهدی به آنچه گفته بودند، نداشتند.
این نامزد ریاست جمهوری در مدت زمان ۴ دقیقهای (مناظرده دوم) که به نقد صحبتهای دیگر نامزدهای ریاست جمهوری اختصاص داشت، به موضوع کولبران اشاره کرد و گفت: گفته شده که برخی صدای کولبران هستند. پس چرا سالانه ۲۵ میلیارد دلار قاچاق در کشور صورت میگیرد و ۹۵ درصد آن از مبادی رسمی است و افراد و عناصرش هم معلوم است؟ چرا آقایان وقتی در دولت بودند همت نکردند و جلوی این قاچاق را نگرفتند؟ کولبران به جای اینکه در سرما به کوهها بروند و آسیب ببیند در حالی که باید یک زندگی آبرومند داشته باشند.
آقای زاکانی در ادامه نقدش را این طور کامل کرد: اینجا آقایان بیان میکنند که ما به دنبال آزادی هستیم؛ اول آزادی از عدالت قابل تفکیک نیست، بنده به عنوان یک پزشک و به عنوان یک رزمنده عرض میکنم ما که رفتیم جانمان را کف دستمان گرفتیم، نگفتیم که داخل کشور چه کسی و چه رنگی و از چه دستهای است و چه شرایطی دارد؛ جان ما فدای همه ملت ماست؛ ما سعی کردیم این را ثابت کنیم؛ اما آقایان برای خودشان طبقهبندی دارند در جامعه؛ و شرایط را جوری قرار نمیدهند که عموم مردم منتفع بشوند.
این نامزد ریاست جمهوری افزود: امروز مشکل فقر و غنا است؛ امروز مشکل بیعدالتی در مقابل تبعیضها و فسادهاست؛ امروز مشکل آزادیخواهی است در مقابل استبداد؛ امروز مشکل استقلال طلبی است در مقابل بیگانه پرستی؛ آقایانی که در دولت کنونی بودند بگویند کدام سمت این ماجرا هستند، خوب این خیلی مهم است. به نظرم معلوم است کدام سمت ایستادهاند؛ میتوان سر کشید به داخل اندرونی اینها و فهمید که چگونه با جان و مال و آبروی مردم بازی میکنند.
زاکانی تصریح کرد: اینجا نیاز به مظلوم نمایی نداریم؛ اینجا نیاز به کارنامه و برنامه داریم؛ نه آن شیوهای که در سال ۹۲ یک عده رای گرفتند از مردم و بعد هم معلوم شد که هیچ تعهدی به آنچه گفته بودند، نداشتند؛ انسان نباید از یک سوراخ دوبار نیش بخورد و عزیزانی که هستند سعی کنند جوری صحبت کند که حرف هایشان با کارنامه و برنامههایشان تطبیق داشته باشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: بخش عمدهای از مشکلاتی که امروز در کشور است به بانک مرکزی بر میگردد؛ و به دلار و بحث نهادهها و بخشی هم بیتوجهی به سیاستها و نظارت بر بانکها و بحث افزایش پایه پولی؛ کی بود؟ کی بود؟ "من نبودم" که درست نیست.
علیرضا زاکانی در پایان این بخش از صحبت هایش در نقد بخشی از صحبتهای نامزد دیگر ریاست جمهوری آقای محسن رضایی بیان کرد: بنده معتقدم ایشان حتماً باید روی منابعی که عنوان میکنند تجدید نظر کنند؛ این عدد و رقمهایی که میگویند، عدد و رقمهای عجیبی است؛ و لذا موضوع را هم نباید سیاسی کرد. ما در مجموع با یک محاسبهای که کردیم و این عدد و رقمها را با داراییهای دولت و امکانات کشور مقایسه کردیم دیدیم کار را خیلی سخت میکند مگر اینکه جناب آقای رضایی دقیق و ریز بگویند که این منابع مالی چیست و چگونه میتواند آن را تامین کنند؟
اظهارات آقای مهرعلیزاده در بخش دوم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای قشر ضعیف جامعه باید صندوق بیمه تکمیلی رایگان ایجاد شود.
آقای مهرعلیزاده با اشاره به آسیب قشر ضعیف افزود: صندوق بیمه تکمیلی رایگان باید تشکیل شود و بر اساس آن بهرهمند شوند.
آقای مهرعلیزاده با اشاره به اینکه بیمه عادی برای همه است گفت: این بیمه در حد دوا و درمان جزئی است در حالی که برای کوچکترین عمل جراحی باید تمام زندگی شان را بفروشند و آخرش هم به جایی نمیرسند.
وی افزود: در مورد راه حلی که جناب آقای رئیسی ارائه کردند در مورد مسئله کاهش فاصله طبقاتی مسئلهای فرمودند که اصلا کافی و تخصصی نیست و هیچ ارتباطی با وضع موجود ندارد.
وی گفت: ما مشکلاتمان خیلی ملموس است ما در مورد کارگران، افزایش حداقل دستمزد بدهیم و با آنها شروع به چانه زدن کنیم و معمولاً یک درصد دو درصد زیر تورم، تورمی که به شکل رسمی محاسبه شده به آنها افزایش حقوق میدهیم که معمولاً همه سالها یک تا دو درصد عقب هستند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: البته در این دو سه سال گذشته همیشه یک درصد مثبت بودند، ولی آمارها، آماری نیست که بتواند کارگرها را راضی کند.
آقای مهرعلیزاده گفت: من اول کاری که فکر میکنم این است که جامعه با وجود فاصله طبقاتی بایستی این موضوع سه جانبگی کارگر، کارفرما و دولت را داشته باشیم که بتوانند از حقوقشان دفاع کنند.
وی با اشاره به رتبه بندی معلمان افزود: چندین وقت بود که رتبه بندی بین مجلس و دولت پاسکاری میشد و در حال حاضر دست دولت است و در شرف تدوین آیین نامهها هستند قانون ربته بندی و تعیین حق و حقوق بر اساس آن واقعاً یک ظلم فاحشی به معلمان شده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در شناسایی مدارکشان و تطبیق مدرک بایستی کاری کنیم همانند اساتید دانشگاه وقتی درس میخواند و به میزان سواد و تخصصش افزوده میشود و امکان آموزش و تخصص افزایش پیدا میکند به همان میزان باید از مزایای شغلی برخوردار شود.
آقای مهرعلیزاده کوله بران، سوخت بران، ته لنجیها قشر فراموش شده برشمرد و افزود: باید در مورد آنها فکری شود.
مهر علیزاده گفت: ما در حال حاضر در کشور هفت میلیون سرپرست خانوار زن و یا مرد داریم که درآمد ثابتی ندارند این جمعیت عملاً در معیشت روزانه شان به نهادها و افراد خیر نیازمند هستند.
وی افزود: حداقل از این هفت میلیون نفر سه میلیون نفر هیچ معیشتی ندارند و برای آنها باید صندوق درآمد پایداری ایجاد شود و حداقل به اندازه نصف دستمزد حداقل کارگر تعیین شده است داده شده است که تا چند وقت زندگی خودشان را بگذرانند.
وی به مشکلات هنرمندان نیز اشاره کرد و افزود: پرستاران نیز در دوران کرونا از نظر روحی و دریافت اضافه کاری آسیب خوردند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد معلمان نیز گفت: وقتی دیدیم که بار تربیتی و تحصیلی بچهها به دوش خانوادهها افتاد و متوجه شدیم که چه زحماتی را معلمان متحمل میشوند بنابراین باید غنی سازی مجدد برای معلمان آموزش و پرورش انجام شود که بتوانیم نیروها را برای آینده تربیت کنیم.
اظهارات آقای همتی در بخش دوم
همتی نامزد ریاست جمهوری در پاسخ به صحبت آقای رئیسی درباره تسهیلات بانکی که منجر به اختلاف طبقاتی شده است گفت: در شورای عالی هماهنگی اقتصادی من مخالف ارز ۴۲۰۰ تومانی بودم.
نامزد ریاست جمهوری در دومین مناظره تلویزیونی افزود: من ادامه سوال قبلی را نرسیدم توضیح بدهم خدمت بینندگان عزیز عرض میکنم. اینکه جوانان تحصیل کرده بیکار هستند بخشی به خاطر رشد منفی تولید است که اشتغال کاهش پیدا کرده است و دوم به خاطر کروناست که ظرف دو سال گذشته آسیب زیادی به بخش خدمات زده است. امیدوارم بتوانیم هرچه سریعتر قضیه کرونا و بحث واکسیناسیون را در دولت آینده حل کنیم و بخش خدمات را که پتانسیل بالایی در بخش گردشگری؛ فینتیکها؛ استارتاپها؛ زمینه خوبی دارد یا کسب و کار در اینستاگرام، اینها میتوانند کمک زیادی به کسب و کار کنند. از همه مهمتر اینکه مجوزها و موانعی که برای کسب و کار است را بر میداریم.
وی گفت:، اما درباره سوالات عزیزان، جناب آقای جلیلی فرمودند که ما نباید هیچ کاری را خیلی طولش بدهیم. من سوال میکنم شما افای تی اف را دو سال در مجمع تشخیص مصلحت زندانی کردید؛ چرا زودتر و سریع تصمیم نمیگیرید؟ یا رد میکردید و به مردم میگفتید که ما رد کردهایم یا میپذیرفتید و اجازه میدادید که ما کارهای اساسی را انجام دهیم و به لیست سیاه نرویم.
همتی افزود: جناب آقای رئیسی فرمودند ارز ۴۲۰۰ و تسهیلات بانکی باعث فاصله طبقاتی شده است؛ جناب آقای رئیسی شما دو سال عضو شورای عالی هماهنگی اقتصادی هستید آنجا دیدید که من با ارز ۴۲۰۰ مخالف بودم؛ چرا آنجا جلوی آن را نگرفتید؟ میتوانستید همانجا محکم بایستید و اجازه ندید ادامه پیدا کند.
وی گفت: مگر حضرت عالی و بقیه اعضای شورای هماهنگی نبودند که با اصرار من را مجبور کردند که ۵ و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ارز مسدود شده را به ریال تبدیل کنم و نقدینگی ایجاد کنم که همراهتان الان آقای زاکانی آن را به سر من بزند؟
همتی افزود: بانک مرکزی چه تقصیری دارد؟ الان دوستان آمدهاند میگویند من فکر میکنم باید نامهای به ترامپ بنویسند که آقای ترامپ که خیلی خوشحال باش ما تمام بلایی که شما سر مردم آوردید ما الان داریم سر همتی و بانک مرکزی خراب میکنیم. بانک مرکزی چه تقصیری دارد؟ دوستانی که حمایت میکنند از کاسبان تحریم؛ همانهایی که ستادهای عزیزان پول هنگفت برای تخریب بنده خرج میکنند چرا به اینها اشاره نمیکنند؟
وی گفت: آقای زاکانی میفرمایند که شما نیامدین با من مناظره کنید من امروز فهمیدم که تقریبا ترکیب عوض شده است و به جای یار کمکی و پوششی تبدیل به پلیس بد و پلیس خوب شده است. این طور نمیشود مناظره کرد، دوستان برنامه هایتان را بفرمایید.
همتی افزود: من دو سال در بانک مرکزی بودهام و همه زندگیام را گذاشتم همه گفتند شخصیتت خراب میشود گفتم عیب ندارد برای کشور میخواهم کار کنم. مگر جناب آقای رئیسی ۴۰ سال قوه قضاییه نبودهاند؟ آیا همه خرابکاریهای قوه قضاییه را باید پاسخگو باشند؟ من برای دو سال در دولت پاسخگوی اقدامات آقای روحانی هستم؟ ایشان که اولیتر هستند برای پاسخگویی.
وی گفت: نکته بعد درباره صحبت آقای رضایی است، ایشان گفتند۱۳۷ میلیارد، پارسال من نمیدونم کل درآمد نفتی و ارزی ما پارسال ۵ میلیارد دلار بوده است. این ۱۳۷ میلیارد دلار از کجا آمده که این همه فساد در آن ایجاد شده است؟ حتی ۵ میلیارد دلار از ذخایر استراتژیک بانک مرکزی گذاشتیم برای اینکه کالای اساسی برای مردم تهیه کنیم.
همتی افزود: دوستان با انصاف بیشتری مسائل را مطرح کنند خواهش میکنم به این توجه کنید ما ظرف ۲۰ سال رشد سرمایه ثابتمان تقریبا چهار و نیم درصد بود از لحظهای که تحریمها شروع شد تا حالا سرمایهگذاری در این کشور و تولید منفی است خوب معلوم است که بیکاری زیاد میشود برای این باید راهکار پیدا کرد که من هم برای آن برنامه دارم و به موقع اعلام خواهم کرد.
اظهارات آقای رئیسی در بخش دوم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هر کسی نسبت به مسؤولیتی که داشته باید پاسخگو باشد، نسبت به مسؤولیتم در سالهایی که در قوه قضاییه بودم نسبت به هر حوزهای که مسؤول بودم پاسخگو هستم.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در مناظره دوم سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره مسائلی که درباره مدرک ایشان مطرح شد گفت: بعضی وقتها این مسائل دقیق مطرح نمیشود که هم زحمت برای مردم ایجاد میشود و هم اینکه بجای اینکه به مسائل اصلی پرداخته شود به حاشیه برده میشود.
وی افزود: باز گفتند مدرک من معادل است که خیر معادل نیست و مثل هر دانشجویی که مراحل میگذراند انجام دادیم، مدرک حوزوی سطح چهار و یک مدرک دانشگاهی دارم که در سایتها دیده اید اینها بحث من نیست.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه هر کس نسبت به مسؤولیتی که داشته باید پاسخگو باشد گفت: نسبت به مسؤولیتم سالهایی که در قوه قضاییه بودم نسبت به هر حوزهای که مسؤول بودم پاسخگو هستم به میزانی که دستم باز بوده، به طور مثال اگر دادستان کرج بودم نسبت به آن تاریخ در دادستانی کرج باید پاسخگو باشم، زمانی که دادستان تهران بودم پاسخگو هستم، رئیس بازرسی بودم پاسخگو هستم نسبت به مسؤولیت و حوزه مسؤولیت خودم در آن مقطع پاسخگو هستم.
وی با اشاره به بیانیه مقام معظم رهبری با عنوان مبارزه با فساد اقتصادی در سال ۱۳۸۰ گفت: من در آن زمان نمابشگاه گذاشتم و همه مدیران عالی، میانی و کارشناسان ارشد کشور بازدید کردند، تمام دولت را پشت ویترین گذاشتم که همه ببینند، آسیبها را آسیب شناسی کردیم و در همان مقطع راهکارهای رفع آسیب را هم گفتیم.
وی گفت: آقای مسؤولی که در بانک مرکزی بودند نسبت به دوره مسؤولیتشان باید پاسخگو باشند پس مسؤول اقتصادی کیست؟ اصلا چه کسی نسبت به اینکه هر روز در سفره مردم بمبی منفجر شد، هر روز در سفره روستایی و شهری بمبی منفجر شد چه کسی مسؤول است، کجا پاسخگو باشد.
وی گفت: دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی قبل از ریاست من در قوه قضاییه تصویب شد من عضو شورای عالی نبودم، تازه بحثی که مطرح است این است چرا نظارت و درست اجرا نشد.
یک وقتی تصمیم گیری است، مصلحتی که در آن زمان آقایان مسؤولین شورای عالی گرفتند بسیار خوب، چرا درست اجرا نشد؟ اگر درست نظارت میشد که این پول به چه کسی داده شد و در سفره مردم آمد یا نه؟ ما بحثمان در اجرای نادرست است.
حجه الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: مگر در کشور برنامه کم است مگر در کشور طرح کم است در دانشگاهها پر طرح است، برنامه توسعه چهارم و پنجم و ششم داریم - سیاستهای مصوب نظام داریم - در کشور نبود برنامه و سیاست نیست، نبودن اراده قوی مجاهدانه است که پای کار بایستد و مشکلات مردم را حل کند این مشکل ماست، این فرافکنی است، یکی میگوید این بود دیگری میگوید آن بود، پس مسؤول کیست سخن این است و الا هر کسی باید در حوزه مسئولیت خود پاسخگو باشد.
وی افزود: مسألهای به نام ترک فعل باب کردیم و اعلام هم کردیم هر کس نسبت به حوزه خود در زمان خود باید پاسخگو باشد و حرف کاملا درستی است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره نظام عادلانه پرداخت گفت: کارگران باید متناسب با تورم حقوقشان متناسب سازی شود، ایا میشود؟ معلمان باید نسبت به وضعیت تورم و نسبت به اینکه دغدغه سرکلاس رفتن نداشته باشند، حقوقشان متناسب سازی شود- مسأله حقوق عادلانه از مسائل مهم کشور است و یکی از گلهها این است، چهار نفر در یک اتاق نشستند با مدارک و مسؤولیت مساوی و چهار نوع پرداخت، نظام عادلانه پرداخت ما شده نظام ناعادلانه پرداخت در کشور.
اظهارات آقای قاضی زاده هاشمی در بخش دوم
یکی از نامزدهای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری کشورگفت: علاوه بر توجه ویژه به خانواده و جوانان در دولت سلام طرح جامعی برای تبدیل سربازی فعلی به سربازی حرفهای تدوین کرده ایم
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در تشریح برنامههای خود در دولت آینده اش افزود: اول از همه پیروزی تیم فوتبال و والیبال را تبریک میگویم یک شیطنتی شد درباره محل برگزاری مسابقه که به نظرم وزارت خارجه و وزارت ورزش و جوانان باید قویتر وارد میشدند که در دولت سلام که دولت مقتدری خواهد بود اجازه نخواهیم داد که برخی از این نهادهای بینالمللی هر کاری دلشان میخواهد انجام دهند
وی گفت: درباره جوانان برنامههای متعددی دارم که به نظرم به توضیح بیشتری نیاز دارد در چند کلمه خلاصه این که، خواب بودیم جوانی مان گذشت گاهی چه زود فرصتمان دیر میشود، جوانهای امروز بهترین سالهای عمرشان، شادترین و پر انرژیترین روزها را پشت موضوعاتی میگذرانند که همه ما این را تجربه کرده ایم.
قاضی زاده ادامه داد: بنده جراح سر و گردن هستم، وقتی به طول تاریخ تحصیل خودم نگاه میکنم برای علم و مهارتی که الان دارم باور کنید نصف این تحصیلات اضافه بوده است اگر از همین جمع حاضر در همین جلسه سوال کنید بین این کاری که الان به آن مشغول هستند و عمری که گذاشته اند برای تحصیل چه نسبتی وجود دارد نظر دوستان یک موضوع شبیه به همین خواهد بود.
این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری تصریح کرد: متاسفانه موضوع مهاجرت که پدیده رو به رشد بوده و در این دولت اخیر هم در حوزه مهاجرت نخبگان شاهد رشد چند برابری بوده ایم. در حال حاضر ببینید
زندگی جوانان ۲۵ تا ۳۰ ساله ماه چگونه میگذرد؟ در شغل، درامد، ازدواج و مسکن مشکل دارند.
وی گفت: نرخ بیکاری جوانان از نرخ بیکاری کشور بیشتر است و بسیاری از آنها هم که سر کار هستند مسئله درآمد و مسکن خواب و خیال آنها را گرفته و در حسرت ازدواج و تشکیل خانواده هستند و گاهی هم، چون اسم کولبران و ته لنجی برده شد در دوراهی نان و جان هستند و دولت ما یک سیاست روشنی برای حمایت از آنها دارد.
آقای قاضی زاده گفت: خانواده و جوانان در دولت سلام جایگاه ویژه دارند، و جوانان نقشآفرینان اصلی دولت جوان انقلابی خواهند بود که کارگشا و گرهگشای مسائل کشور باشند.
وی با اشاره به طراحی سامانه برای طرح مشکلات جوانان افزود: این مسائل مطرح شده را حتماً از طریق سامانه پیش خواهیم برد، نکته دیگر اینکه تلاش میکنیم کنکور حذف شود و همچنین مسئله سربازی را بررسی خواهیم کرد، برای سربازی یک بخش بودجه اعتباری و فناوری در نظر گرفته ایم که مسئولیتش با دولت است و حتماً تأمین خواهیم کرد.
قاضی زاده هاشمی گفت: در نیروهای مسلح طرح جامعی برای تبدیل سربازی به سربازی حرفهای ارائه خواهیم داد درست مثل همان چیزی که در تمام دنیا انجام میشود، ضمن اینکه مشاغل متناسب با جوانان هر شهری ایجاد میکنیم و مسئله صندوق اعتبار خانواده یعنی همان اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی هم مورد نظر ماست یعنی برای هر زوج جوان این اعتبار، ویژه ازدواج جهیزیه و مسکن در نظر گرفته شده است.
اظهارات آقای جلیلی در بخش دوم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید نوع مناظره و سوالات به نحوی انجام شود که مردم بتوانند از میان نامزدها انتخاب خود را انجام دهند.
آقای سعید جلیلی در بخش دوم دومین برنامه مناظره انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری افزود: من هم جلسه قبل و هم در این جلسه عرض کردم که یکی از مشکلاتی که کشور پیشرفت نمیکند فرهنگ سیاسی ماست که آن هم تعارفات است که باعث میشود کشور پیش نرود.
وی خطاب به مردم گفت: ما امروز در مورد انتخاب رییس جمهور صحبت میکنیم کسی که میخواهد ماشین دولت را راه بیاندازد و دستگاههای مختلف را فعال کند، واقعا تعارف را کنار بگذارید. این نوع مناظره و این نوع سوالات و این نوع پاسخگویی میتواند به مردم کمک کند؟ واقعا غرض از این جلسه این است که مردم بتوانند انتخاب کنند؟
جلیلی افزود: تا امروز بسیاری از موضوعاتی که مورد توجه مردم است در این بحثها مطرح نشده مثلا در مورد روستاها که ۲۷ درصد جمعیت ایران متعلق به آنجاست و برنامههایی برای روستاییان که تاکنون هیچ سوالی نشده، در مورد بانوان که ۵۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند هم در هیچ برنامهای از من سوال نشده یا در مورد وضعیت آموزش و پرورش که یک میلیون کارمند در آن فعال هستند هم صحبتی نشده است.
وی گفت: طبیعی است که نامزدهای محترم مجبور باشند از این فرصت پنج یا سه دقیقهای استفاده کنند و برخی از صحبتهای خود را بیان کنند، ولی این کمکی به انتخاب مردم نمیکند، اگر میخواهیم کشور را جهش دهیم و اداره کنیم باید بدانیم اولویت ما چیست، باید بدانیم چه برنامهای کار را انجام میدهد و چگونه این کار را میخواهیم انجام دهیم و سپس در این موارد بحث و نقد شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اینکه ما دعوت کردیم از برخی از دوستان برای مناظرات به این دلیل است که این بحثها باعث شود تا مردم بتوانند انتخاب بهتری داشته باشند. خواهشم از نامزدهای محترم این است که اگر موافق هستند از همین لحظه اصلاح را شروع کنیم تا در مناظره بعد به این شکل رفتار نشود.
وی افزود: هدف از این مناظرات گرفتن تست هوش نیست، بهتر است یک سوال مشخص شود و نامزدها در مورد آن موضوع، نظر و برنامه خود را اعلام کنند و در مورد آن بحث کنیم تا مردم بتوانند انتخاب کنند.
جلیلی گفت: اگر صحبت از جمهوریت، انتخاب پرشور و حضور حداکثری مردم میکنیم آنها که هم اکنون نشستند پای صحبتهای ما باید بدانند چند و کدام موضوع اولویت است و این اولویتها را چند نامزد در صحبتهای شان اعلام میکنند و از میان این صحبتها و برنامهها انتخاب بهتر را انجام دهند.
وی افزود: وقتی صحبت از رییس جمهور میکنیم، باید کسی باشد که بتواند با اقتدار و قوت دولت آینده را اداره کند اگر ما میگوییم دولت باید کشور را جهش دهد و فقط اداره حداقلی نباشد این امر لازمه اش این است که رییس جمهور بتواند بگوید من برای فلان موضوع چگونه به دستگاهها ماموریت میدهم و برای آنها کار تعریف میکنم. برای چه هدفی و در کدامین نقطه از آنها مطالبه خواهند کرد تا بتوانند رییس جمهور را پاسخگو کنند، رییس جمهور مقتدر این نیست که چند حرف تند بزند و یا سر و صدا کند.