بخش اول مناظره با موضوع راهکارهای محرومیتزدایی
نخستین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری ۱۴۰۰
در ماراتن نخستین مناظره تلویزیونی، نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به مدت بیش از سه ساعت و ۴۵ دقیقه به پرسشهایی درباره مهمترین چالشهای اقتصادی کشور پاسخ دادند.
بخش دوم مناظره - پاسخ به نقدهایی که نامزدهای دیگر داشتند
بخش سوم مناظره - بیان دیدگاههای اقتصادی نامزدها برای اداره دولت آینده
بخش چهارم مناظره - بیان دیدگاههای نامزدها درباره فرایند خصوصی سازی
بخش پنجم مناظره - طرح دیدگاههای نامزدها برای حل مشکلات کشاورزی، منابع طبیعی و آب
بخش پایانی مناظره - جمعبندی نهایی نامزدها از نخستین مناظره
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این مناظره ساعت ۱۷ آغاز شد و تا ساعت ۲۰:۴۵ ادامه یافت و نامزدها در دو نوبت به پرسشهای با موضوع اصلی اقتصاد پاسخ دادند.
دیگر مناظرههای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز سهشنبه ۱۸ و شنبه ۲۲ خرداد برگزار میشود.
پیش از آغاز مناظره، قرعهکشی برای تعیین صندلی و روال پرسشهای مناظره برگزار شد.
هر هفت نامزد حاضر در این دوره از انتخابات، در این مناظره به پرسش هایی با موضوع «اقتصاد» پاسخ می دهند.
صندلی کاندیداها در استودیو مناظرات ریاست جمهوری با قید قرعه مشخص شد؛
- صندلی شماره یک: سعید جلیلی
- صندلی شماره دو: سیدابراهیم رئیسالساداتی
- صندلی شماره سه: سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی
- صندلی شماره چهار: علیرضا زاکانی
- صندلی شماره پنج: محسن رضایی میرقائد
- صندلی شماره شش: محسن مهرعلیزاده
- صندلی شماره هفت: عبدالناصر همتی
در نخستین مناظره ۲۱ سوال از نامزدها پرسیده میشود و هر نامزد در انتهای مناظره ۴ دقیقه فرصت خواهد داشت تا جمع بندی داشته باشد.
اطلاعیه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری
پخش سرود ملی در استودیوی شماره ۱۱ رسانه ملی
قرائت قرآن قبل از شروع مناظره
جزئیات برگزاری اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری
جزئیات و نحوه برگزاری اولین مناظره تلویزیونی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مشخص شد.
طبق برنامهریزی انجام شده مناظره در دو نیمه ۹۰ دقیقهای برگزارمیشود و هر نیمه سه بخش دارد؛ دربخش اول هرکدام از نامزدها بهقید قرعه به هفت سوال با محوریت اقتصادی که آن هم به قید قرعه انتخاب میشود بهمدت سه دقیقه پاسخ میدهند؛ فرصت نقد و جوابگویی در بخشهای بعدی مناظره وجود خواهد داشت.
زمان هر نامزد با دقت صدم ثانیه محاسبه میشود و میکروفنها به صدای نامزدها حساس بوده و با اتمام زمان هر نامزد، میکروفن بصورت خودکار قطع خواهد شد.
دستگاههای هشداردهنده اتمام زمان نیز برروی میز هر نامزد تعبیه شده است.
دراین دوره از مناظره چیزی به عنوان ذخیره زمان وجود ندارد و نامزدها باید از فرصت خود در هر بخش استفاده نمایند.
قرعه کشی برای پرسیدن سوال از آقای رئیسی
سوال اول مجری از آقای رئیسی
جواب آقای رئیسی به سوال اول
- رئیسی: باید برای تولید جذابیت ایجاد کنیم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای اینکه تولید رونق پیدا کند باید جذابیت برای آن ایجاد کنیم.
در بخش اول مناظره انتخاباتی با موضوع اقتصادی آقای سید ابراهیم رئیسی در پاسخ به سوالی درباره رفع موانع تولید با عرض تسلیت به مناسبت سالروز شهادت امام صادق (ع) و با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدای ۱۵ خرداد افزود: موضوع موانع تولید از مسائل مهمی است که امروز تولیدکنندگان ما با آن مواجه هستند.
وی گفت: موانع تولیدکاری کرده است که تولید کنندگانی که با اندیشه و انگیزه در عرصه تولید حضور پیدا کردند، تولیدشان دچار مشکل شده است و ما برای اینکه تولید رونق پیدا کند باید جذابیت برای تولید ایجاد کنیم و از طرف دیگر جذابیت امور اقتصادی غیر مولد را باید بکاهیم.
اقای رئیسی افزود: اینکه نقدینگی و پولها به طرف ارز، طلا، زمین و امور غیر مولد برود باید جاذبه اینها از دست برود و از آن طرف جاذبه برای تولید ایجاد شود.
وی ادامه داد: این کار نیاز به سازوکار دارد یعنی وقتی میگوییم جذابیت نداشته باشد این جذابیت نداشتن به هیچ عنوان به این معنا نیست که از فردا ما مانع این چیزها شویم بلکه باید کاری بکنیم و سازوکارهایی مثل ایجاد مالیات برای کارهای غیر مولد ایجاد کنیم و از آن طرف کاستن از مالیاتی که تولید کنندگان دارند میپردازند.
اقای رئیسی گفت: به عنوان مثال اگر اکنون ۲۵ درصد مالیات برای تولید گذاشته ایم این رقم را باید با شیب ملایم به میزان پایین تری تبدیل کنیم تا برسیم به میزان مثلا ۱۰ درصدی.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما باید مسئله تولید را در عمل کاری کنیم که تولید کننده مشکلی نداشته باشد.
وی گفت: صدور بعضی از مجوزها برای تولید کننده مانع است گرچه باید سازوکار داشته باشد، اما با این ساز وکارهایی که الان به صورت مجوزها هست اینها باید پسینه باشد نه پیشینه، تا وقتی که بتواند تولید کننده را موفق بکند.
آقای رئیسی افزود: ما باید کاری کنیم که مسئله قاچاق به عنوان یکی از موانع جدی تولید به حداقل ممکن برسد و از بین برود.
وی رشد نقدینگی را یکی دیگر از موانع تولید دانست و ادامه داد: باید نقدینگی به سمت تولید برود.
سوال اول مجری از آقای رضایی
جواب آقای رضایی به سوال اول
- محسن رضایی: چرا دولت دست در جیب مردم میکند؟
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم تنظیم رابطه اقتصاد با مردم گفت: چرا هرگاه مشکلی برای دولت پیش میآید، دولت دست در جیب مردم میکند.
آقای محسن رضایی در نخستین مناظره زنده تلویزیونی خطاب به مردم افزود: مردم عزیز، ۸ سال پیش در همین مکان در مقابل آن کلید بی خاصیت یک هزار تومانی را نشان دادم و به شما گفتم اگر اوضاع به این صورت ادامه یابد پول ملی سقوط میکند.
وی اضافه کرد: به جیب تان، به یارانه ها، به حقوق کارگران و کشاورزان و به درآمد مردم و بازاریان نگاه کنید، امروز چه وضعی در زندگی داریم و به آن رسیده ایم.
آقای رضایی گفت: چرا اینطور شده است؟ باید به این پرسش پاسخ داد که چرا باید مردم ما در زباله گردی، یا نان قرضی و یا مشکلات دیگر دست و پنجه نرم کنند؟
نامزد ریاست جمهوری افزود: وقتی به دقت مطالعه میکنیم میبینیم رابطه دولت با اقتصاد و رابطه اقتصاد با مردم تنظیم نشده است و هرگاه مشکلی برای دولت ایجاد میشود دست در جیب مردم میکنند.
وی تصریح کرد: از اقداماتی که بانک مرکزی، جناب آقای همتی و دوستانشان انجام دادند این است که بلایی بر سر کسر بودجه آوردند و تا مشکلی پیش میآید دست در جیب مردم میکنند و از طریق کسر بودجه، بودجه دولت را تامین میکنند. شما میخواهید ارزش پول ملی ثابت بماند؟.
آقای رضایی همچنین گفت: در مسئله بورس، دولت راه غیرقانونی را برای کسری بودجه خودش در پیش گرفت، نرخ سود بانکی را پایین آورد، نرخ ارز را به غلط ۴۲۰۰ تومان تعیین کردند و بعد که این پول از بانکها به سمت بورس رفت بدون حساب و کتاب مردم را تشویق و بعد هم تامین مالی کردند. برای تامین بودجه کشور، مردم در زمین و آسمان رها شدند.
نامزد ریاست جمهوری با طرح این پرسش که آیا این شیوه اداره کشور است؟ افزود: آیا بودجه کشور را باید از طریق دست کردن در جیب مردم تامین کنند. مگر زندگی مردم از زندگی دولت باید جدا باشد؟، این یکی از خطاهای اساسی است که در انقلاب ایجاد شد.
وی تصریح کرد: چرا باید قطار انقلاب روز به روز کوچک شده باشد که پشت اقتدار عظیم ملی اکنون به یک اسکوتر تبدیل شده باشد؟.
سوال اول مجری از آقای همتی
جواب آقای همتی به سوال اول
- عبدالناصر همتی: اعتراض خود را با قهر از صندوق نشان ندهید
سؤال از آقای عبدالناصر همتی نامزده سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص ابربدهکاران بانکی بود که آقای همتی به جای پاسخ دادن به این سؤال بیانیهای را از روی متن قرائت کرد.
آقای عبدالناصر همتی گفت: من ابراز تأسف میکنم که نمایندگان توانای بخشهای بزرگ جامعه ایران در این مناظره حضور ندارند از جمله زنان.
وی افزود: مردم خیلی از شماها اینجا نماینده ندارید و به حق هم به این موضوع معترضید و میخواهید اعتراض خود را با قهر از صندوق نشان دهید، اما من فکر میکنم اعتراض مؤثرتر این است که با رأی خودتان صحنه را تغییر دهید.
آقای همتی افزود: ما مردم به جای انفعال نیاز داریم برغم همه اختلاف نظرها ائتلاف بزرگی برای جمهوریت تشکیل دهیم.
وی افزود: ما مردم میتوانیم یک نه بزرگ تأثیرگذار به تهدید علیه جمهوریت بدهیم.
آقای همتی گفت: مردم من خیلی فکر کردم که این جا چه وعدهای به شما بدهم دیدم صادقانهتر این است که به شما رک و راست بگویم وضعیت اقتصادی ایران در شرایط فعلی طوری که اغلب وعدههای رنگارنگ و جذابی که بقیه نامزدها میدهند امکان تحقق ندارد.
وی افزود: من برخلاف دوستانی اینجا روبروی شما هستند، اقتصاد میدانم و از جزییات وضعیت اقتصادی کشور خبر دارم سابقه مدیریت اجرایی دارم ما منابع لازم را برای وعدهها نداریم و دوست ندارم به دروغ بگویم و برای رأی آوردن از شما متوسل به دروغ شوم.
آقای همتی گفت: این دوستان هیچ کدام از تولید ثروت حرف نمیزنند، عملا از توزیع فقر میگویند من هم به تولید ثروت و هم توزیع عادلانه ثروت توجه همزمان میکنم.
وی ادامه داد: هم کیک اقتصاد را بزرگ میکنم هم کیک را عادلانه توزیع میکنم.
آقای همتی گفت: ما برای این که بتوانیم از این وضعیت خارج شویم به شدت و سرعت به یک سری اصلاحات نیاز داریم.
وی افزود: این جا تنها نامزدی ام که هم میفهمم که چرا این اصلاحات برای توسعه ضروری است و هم قویترین اقتصاد دانان حاضرند به من کمک کنند.
آقای همتی گفت: وضعیت جیب شما مردم خیلی میتواند بهتر شود، اما لازمه آن اصلاحاتی است که این دوستان توان آن را ندارند، اما من برنامه و توان آن را دارم.
وی ادامه داد: آقای رضایی به جای این که بگویند بانک مرکزی مقصر است بگویند چگونه میخواستند با گروگان گرفتن برای کشور درآمد ارزی ایجاد کنند.
وی گفت: ما شش ماه است که منتظریم که ایشان این اقدام را انجام دهند شاید درآمد ارزی مان به جایی برسد.
آقای همتی افزود: آقای رضایی شما خودتان در مجمع چند بار ما را برای افای تی اف معطل کردید.
وی گفت: عدم پذیرش افای تی اف پدر اقتصاد کشور را در آورده است شما چرا به معلول میپردازید.
آقای همتی ادامه داد: من تعجب میکنم از آقای رضایی، حتی مقام معظم رهبری مجددا این طرح را به مجمع ارجاع دادند و ما در مجمع التماس کردیم این برای کشور مهم است و مهمترین بحث برای من به عنوان رئیس کل بانک مرکزی افای تی اف است، ولی آقای رضایی آن جا تصمیم میگرفتند.
سوال اول مجری از آقای مهرعلیزاده
جواب آقای مهرعلیزاده به سوال اول
- مهرعلیزاده: فهرست مشکلات امروز دهها مورد است
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به این که من برنامه مدونی از دو سال پیش آماده کرده ام، گفت: اگر بخواهم فهرست مشکلات امروز را در مقابل شما قرار دهم بیش از دهها مورد است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محسن مهرعلیزاده در نخستین مناظره انتخاباتی سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به سوال شماره یک با موضوع" فرار مالیاتی" پاسخ داد و افزود: با توجه به این که من برنامه مدونی را از دو سال پیش آماده کرده ام و در همه زمینهها در آن برنامه اجرایی و راهکار وجود دارد این برنامه را همراه با سه پیوست امشب در سایت خودم بارگذاری میکنم و جواب همه این سوالات به ویژه درباره فرار مالیاتی در آنجا هست.
وی ادامه داد: من از فرصت استفاده میکنم و درباره دو مطلب اساسی صحبت میکنم؛ اینکه به هر دلیل از جمله شائبه مهندسی انتخابات با حذف تعدادی از افراد صالح در فرآیند انتخابات روبرو هستیم، تا جایی که از کنار فرمایش رهبر معظم انقلاب در جایگاه ولایت فقیه مبنی بر لزوم جبران جفا و ظلمی که بر برخی از آنان رفته است به راحتی عبور میکنند، پرسش این است این امر چگونه از سوی طراحان وضعیت موجود توجیه میشود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با طرح این سوال که آیا حمایت از یک فرد خاص در دستور کار قرار گرفته است؟ گفت: شما میدانید با وجود ظرفیتهای فراوان و علیرغم تلاشهای صورت گرفته، ایران امروز مشکلات زیادی دارد و من اگر بخواهم فهرستی از مشکلات در مقابل شما قرار دهم میتوانم به دهها مورد اشاره کنم.
آقای مهرعلیزاده افزود: این مشکلات بعضاً رخنه در جان، مال و زندگی روزمره مردم کرده است و سالها زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده است؛ هموطنان شما با عزت و سربلندی تاریخی تان روزگار سختی را میگذرانید، آمارها نشان میدهد نزدیک به ۵۰ درصد مردم زیر خط فقر زندگی میکنند.
وی گفت: این زیبنده مردم شرافتمند ایران نیست که ۷ میلیون سرپرست خانوار درآمد ثابت نداشته باشند و در تأمین زندگی به کمکهای مستقیم معیشتی نیازمندند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: من یک سوال از آقای رئیسی دارم، آقای رئیسی آیا حاضرید خانواده خودتان را در جاده چالوس به رانندهای بدهید که مومن و متدین است، اما گواهینامه ندارد و به چالوس برساند؟ هرگز.
آقای مهرعلیزاده گفت: آقای رئیسی سوالم از شما این است شما که فقط از نظر کارهای کلاسیک و تحصیلات، شش کلاس سواد دارید؛ البته من به سواد حوزوی احترام میگذاریم، اما با این سواد نمیشود اقتصاد را اداره و برنامه ریزی کرد.
سوال اول مجری از آقای قاضی زاده هاشمی
جواب آقای قاضی زاده هاشمی به سوال اول
- قاضیزاده هاشمی: کنترل تورم راهکار تقویت ارزش پول ملی
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ارزش پول ملی با کنترل تورم و هدایت نقدینگی تقویت خواهد شد.
آقای سید امیر حسین قاضیزاده هاشمی در بخش اول مناظره انتخاباتی با موضوع اقتصادی در پاسخ به سوالی در خصوص راهکارهای تقویت ارزش پول ملی افزود: در مورد ارزش پول ملی در چند ساعت میشود صحبت کرد و آن طرف سکه ارزش پول ملی کنترل تورم است.
وی گفت: اگر بتوانیم تورم را در جامعه کنترل کنیم میتوانیم از ارزش پول ملی هم محافظت کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که بحث دیگر حکمرانی ریال است افزود: متاسفانه مسئولان مربوطه به جای اینکه مسئول حفاظت از ارزش پول ملی باشند مسئول حفاظت از ارزهای خارجی شدهاند.
قاضیزاده با بیان این که مشکل ما این است که در کشور حکمرانی پول ملی یک مسئول مشخص ندارد گفت: مسئولینی که به طور غیرمستقیم و مستقیم وظیفه پاسخگویی را در این زمینه دارند مسئولیت خودشان را به گردن دیگری میاندازند وای کاش رئیس بانک مرکزی ما خودش را مسئول حفظ ریال بداند تا دلار.
وی با بیان این که در بحث کنترل تورم و گرانی یک بسته مفصل در دولت سلام تهیه کرده اند افزود: در این بسته ۲۱۳ پروژه تعریف کردهایم که ۵۱ پروژه آن مستقیما به مساله کنترل قیمتها و تورم بر میگردد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: وقتی از تورم صحبت میکنیم از نقدینگی و پول پرقدرتی که وارد بازار میشود، از اصلاحات و تغییر ساختار بانکها و بانک مرکزی و از اصلاح ساختار بودجه صحبت میکنیم.
وی افزود: متاسفانه در این سالها دولتها بخش عمدهای از کسری بودجه کشور را با خلق تورم تامین کردند و تورم یک مالیات دائمی است که از سمت مردم پابرهنه به سمت دولت و طبقه مرفه هدایت شده است.
قاضیزاده هاشمی با بیان این که برای کنترل تورم و تقویت پول ملی باید موضوع تولید را گسترش داد و تقویت کرد گفت: هدایت نقدینگی به سمت تولید باعث کنترل قیمتها در سطح بازار و تقویت پول ملی میشود.
سوال اول مجری از آقای زاکانی
جواب آقای زاکانی به سوال اول
- زاکانی: بدهی ۹۰ هزار میلیارد تومانی ۱۱ ابر بدهکار در کشور
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در کشور ۱۱ ابر بدهکار داریم که ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارند.
آقای علیرضا زاکانی در بخش اول مناظره انتخاباتی با موضوع اقتصادی در پاسخ به سوالی در خصوص میزان حجم نقدینگی کشور گفت: ما ظاهراَ با هم مناظره میکنیم، اما دوستان انشاء میخوانند، اینجا کلاس انشاء نیست اینجا وقت پاسخ دادن، صحبت کردن و راست گفتن است.
وی ادامه داد: آقای همتی، زشت است که ما را متهم به دروغ گفتن میکنید، ما که هنوزحرفی نزدیم. شما غیب میدانید؟ شما خلاف میگویید. در سال ۹۸ گفتیدای اف تی اف هیچ تاثیری در اقتصاد ایران ندارد چرا به مردم دروغ میگویید؟
وی گفت: ایشان میفرمایند ما اقتصاددان هستیم، اما به نظر من به ایشان باید نوبل شیمی دهند، چون پول ملی کشور را نابود کردند. ایشان صحبت از توزیع فقر میکنند شما فقر را توزیع کردید.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بنده صحبت از جهش تولیدو تولید میکنم و معتقدم باید سر مسائل درست، صحبت کنیم و خواهش میکنم که دیگر به کسی تهمت نزنید.
وی ادامه داد: اگر بنا باشد تهمت بزنید ما حقایقی را میگوییم که اوقات هم شما و هم مردم تلخ میشود.
آقای زاکانی افزود: علاوه براینکه اگر لازم به صحبت از رد صلاحیت یا تایید صلاحیت نشدن باشد علی القاعده شما نباید اینجا بودید هر کسی قد و قواره خودش باید باشد.
وی ادامه داد: فرمودید که ۵ نفر، اما ۸۵ میلیون نفر مقابل شما قرار دارند. ما ۵ -۶ نفر نیستیم شما ۸۵ میلیون نفر را نابود کردید و الان در مقابل شما قرار دارند، صحبت از مبانی درستی بکنید.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: حجم نقدینگی بیش از سه هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است. حجم نقدینگی به علت تولید پول پرقدرت در کشور است و بانکها بدون نظارت بانک مرکزی، خلق پول میکنند و عملاً امکانی را ایجاد کرده اند که ما ابر بدهکارانی داریم. به طوری که در کشور ۱۱ ابر بدهکار داریم که ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارند.
وی گفت: راه حل ماجرا حجم نقدینگی و متصل کردن بانکها به هم واطلاعات را در خدمت نظام مالیاتی قرار دادن است.
آقای زاکانی افزود: وظیفه آقای همتی و وزیر اقتصاد بوده است که این کار را انجام دهند ,، ولی انجام ندادند، خیلیها پول میگیرند، بدهکار بانکی هستند، رفتند جای دیگر گذاشتند و سود دریافت میکنند.
سوال اول مجری از آقای جلیلی
جواب آقای جلیلی به سوال اول
- سعید جلیلی: برای محرومیت زدایی باید باور و اراده داشت
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:برای محرومیت زدایی باید طرح و برنامه و قبل از ان باید باور و اراده داشت.
آقای سعید جلیلی در بخش اول مناظره انتخاباتی با موضوع راهکارهای محرومیت زدایی گفت: برای محرومیت زدایی قبل از اینکه طرحهای اقتصادی داشته باشید مهمترین بحث این است که این نگاه را داشته باشد که ایا قائل به محرومیت زدایی هستید یا نه؟
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات سالهای گذشته نگاه اقتصادی -مردم و محرومین در اولویت نبودند افزود: یکی از بحثهای مهم در اقتصاد این است که اگر صحبت از جمهوری اسلامی و جمهوریت که یادگار بزرگ حضرت امام میکنیم، باید رییس جمهور مردم به اقتصاد هم توجه داشته باشد.
سعید جلیلی گفت:موقع رای گیری با هلی کوپتر هم شده میرویم رای مردم را بگیرم، اما ایا در روستاهای دورافتاده اینکار را میکنیم که ان چیزی که حق مردم است در جنبههای اقتصادی به انها برسد یا نه - اگر شما این نگاه را نداشته باشید به یک سری کارهای نمایشی روی خواهید اورد که ان کارهای نمایشی کار برای مردم نخواهد بود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد:برای محرومیت زدایی باید طرح و برنامه داشت و قبل از ان باید باور و اراده داشت، در این زمینه ما چند طرح اساسی داریم که حتما باید انجا م شود تا محرومیت به حداقل برسد.
وی ادامه داد:یکی از طرحهای ما برای محرومیت زدایی این است که باید حق مردم را در عرصههای مختلف بویژه در ان سهمی که از مصرف انرژی دارند داده شود ما در طرحی تحت عنوان طرح وان یا واحد انرژی -ان را تعریف کردیم که کاملا اجزای ان را تعریف کردیم که به مردم این حق داده شود.
آقای سعید جلیلی افزود:طرح دوم طرح سبد غذایی است که در این طرح مردم باید در روز ۲۵۰۰ کیلو کالری حداقل از غذاهای لازم در یک طیف غذاها انرژی لازم به انها برسد براین اساس برنامهای تهیه شده است که چگونگی توزیع ان آورده شده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر صحبت از محرومیت زدایی میکنیم فقط در بحثهای حقوق اولیه نیست در بحثهای تفریح و سلامت مردم هم هست یک طرح مفصل داریم درباره موضوع سفر که چگونه با همین امکانات فعلی و بودجه فعلی میتوان مردم را از سفر برخورد کرد تا تحکیم خانواده صورت بگیرد.
ثانیا نشان می دهد قاضی زاده هاشمی خیلی بهتر از مهرعلیزاده و رضایی و زاکانی و جلیلی عمل کرد.
ثالثا مشخص شد آقای قاضی زاده هاشمی و جلیلی بهتر از رئیسی و رضایی عمل کردن.
رابعا معلوم شد زاکانی و رضایی و رئیسی زود عصبی میشوند.
اما قاضی زاده هاشمی و جلیلی و مهرعلیزاده و همتی خونسرد بودن.
آقای همتی از چی نگران هستید فرضا که حرف شما واقعی و چهار نفر پوششی آقای رئیسی!!!! شما حرف خودتو بزن، خوب هم بزن، مستدل بزن سابقه ارایه کن، انوقت میشی مثلا یک مرد جنگی در مقابل یه دشت مردی مثلا!!!!
شما که گفته بودی صدای جریان سوم خاموش هستی بنابراین از افراد قوی نامزد رد صلاحیت شده منظورتون کیا هستن که آخی نتونستند بیان؟!!!! آقای جهانگیری که خودش یه سر مشکل وضع موجوده، که خودتونونم باور دارید و خودتون و خانم تون گفتید شما از اونا نیستید!!!! یا آقای ظریف که خودش میدونست چیکار کرده که اصلا نیومد!!! یا آقای شریعتمداری یا آقای لاریجانی, بنده خدا!!! که به امید ریاست جمهوری در انتخابات مجلس شرکت نکرد که همچنان در خدمت اسلام و ایران و ملت و مردم باشه!!!!!!! واقعا منظور شما کی یا کیا هستند؟!!!
خدا به ما رحم کنه از ...شما ها...
بابا جواب سوال رو بدین اگه جواب دارید...ظاهرا ندارید هی حاشیه میرید...
خدایا به تو شکایت میکنیم م م م م...
ما مردم چه گناهی کردیم که هر کسی کم و کسری انجام وظایف و سابقه فعالیت های حزبی و جناحی ناصوابش رو با صحبت پراکنده و عدم صداقت و شفافیت در پاسخ به سوالات تبدیل به یک تنش میکنه و به اعصاب و روان ما مردم تزریق میکنه؟!!!!
مثلا آقایون نامزد انتخابات اینجا فقط به سوال جواب بدین بیاینه ها تون رو که تا الان چندین بار اعلام فرمودین هنوزم وقت دارین چند بار دیگه جاهای مختلف بگید و بگید...الان به سوال جواب بدین....اگه جواب دارید و از الان نمیگید بهتون وقت ندادن، نذاشتند و...جواب مشخص به سوال مشخص اگه جوابی دارید...
ناظران مناظره شما رو به خدا نظارت کنید و نذارید بحث های حاشیه ای عقده گشایی اعصاب مردم رو بهم بریزه...ما داغونیم از دست آقایونی که قبلا و الان مثلا مسئولیت داشتند اما این نتیجه کارشونه بعد تازه طلبکار هم هستن و هی اسم رفقای هم حزبی و اعوان انصار گذشته شون هی تکرار میکنند و مثلا زنده میکنن!!!
الان پاسخ مشخص در برابر سوال مشخص...ما شما رو یادمون هست که چه گلی به سر ملت زدید که هنوز هم آثارش باقیه به اضافه گل های فعلی آقایون فعلی...