پخش زنده
امروز: -
در این بخش هر یک از نامزدها فرصت دارند به مدت ۵ دقیقه به یک سوال پاسخ خواهند داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در ابتدای نیمه دوم آخرین مناظره؛ آقای مرتضی حیدری مجری مناظره گفت: این نیمه سه بخش دارد که در بخش اول هرنامزد به مدت ۵ دقیقه به یک سوال اساسی که به قید قرعه تعیین میشود پاسخ خواهد داد و در ادامه هر یک از نامزدها ۲ فرصت ۳ دقیقهای برای نقد و جمعبندی خواهند داشت.
جزئیات فرایند نیمه دوم سومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری
سوال مجری از آقای قاضی زاده هاشمی درباره نابسامانی نظام توزیع و مقابله با واسطه گری
جواب آقای قاضی زاده هاشمی به سوال مجری
سوال مجری از آقای رئیسی درباره مدیریت دوران پساکرونا
جواب آقای رئیسی به سوال مجری
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تعارض منافع را یکی از مشکلات کشور دانست و گفت: این تعارض منافع را در سطوح مختلف میتوان دید.
آقای سیدابراهیم رئیسی در بخش دوم مناظره امروز در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه وی برای پساکرونا در عرصههای فرهنگ، هنر، آموزش و سطح زندگی مردم؛ با قدردانی از زحمات و اقدامات کادر پزشکی، پزشکان و پرستاران در دوران کرونا گفت: بسیاری از مردم در کرونا دچار آسیب شدند و مشکلات جدی اقتصادی در این زمینه وجود دارد.
آقای رئیسی تعارض منافع را یکی از مشکلات ذکر کرد و در این زمینه تصریح کرد: به عنوان مثال کسی که مسئول مسکن میشود خود نیز جزو پیمانکاران است و نمیتواند در مورد مسکن تصمیم درستی بگیرد یا کسی که در بحث مدارس میخواهد تصمیم گیری کند خود نیز صاحب مدرسه غیر انتفاعی است و به نظر من اینها تصمیم گیری را در تعارض منافع سخت میکند.
وی ادامه داد: در موضوع سلامت نیز به همین شکل است، بعضی از تصمیمات در نظام سلامت باید منافع را کنار گذاشت و یکی از مسائلی که باید ساختاری اجرا شود این است که ما تعارض منافع را به حداقل برسانیم یا منتفی کنیم و یکی از کارهای ما این خواهد بود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: دوم مسئله انحصار است و ما باید دسترسی پزشک را برای همه کشور فراهم و آسان کنیم.
آقای رئیسی افزود: عزیزان زیادی در قضیه کرونا آسیب دیدند از جمله در حوزه گردشگری و بعضی از کاسبان، درباره مستأجران که ما حتماً باید نسبت به مسئله پساکرونا فکر کنیم، به نحوی که مردم احساس کنند که دولت نه در یک مقطع، بلکه یک فکر اساسی برای آسیب دیدگان حوزه کسب و کارها کرده است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: واقعاً مسئله کسب و کارها و کرونا باعث نگرانی مردم شده است که باید در این زمینه فکری کرد.
آقای رئیسی افزود: علیرغم تمامی زحمات کشیده در موضوع کرونا، معتقدم هم در بحث جبران خسارت زیان دیدگان و هم در بحث درمانی جای بررسی جدی دارد.
وی گفت: سازمان بازرسی ما در این زمینه بررسی جدی انجام داده که نشان دهنده این است که در برخی موارد واقعاً ما با یک سری بی تدبیریهایی مواجه هستیم که اگر نبود خسارت مردم کمتر میشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در خصوص لیستی که آقای همتی در بخش اول مناظره امروز به وی داد گفت: خیلی عجیب است و این جوانانی که این برنامه را نگاه میکنند آیا سوال نمیکنند که اگر ایشان مسئولیت داشت که این لیست را بدهد چرا الان و در این مناظره میخواهد آن را بدهد، چرا نداد و چرا به وظیفه خود عمل نکرد و اگر نباید بدهد چرا میدهد؟.
آقای رئیسی گفت: واقعاً این سوالی است همانند لیستی که گفتند؛ ارز صادرات برنگشته و دستگاه قضایی پیگیر ۲۷ میلیارد دلار بود.
وی افزود: ۷ میلیارد دلار را به ما اعلام کردند و بقیه اش را اعلام نکردند، ما در مصاحبه گفتیم چرا بقیه آن را اعلام نمیکنید و ایشان در جلسه مجمع گفتند ما اعلام میکنیم و اعلام کردند و این لیست خیلی جالب است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: از ۱۰۰ دلار بدهکاری در بانک مرکزی هست تا ۵۰۰ دلار و هزار دلار. اینها زدند به سیستم و هر کسی که بدهکار بوده را درآورده اند.
وی در ادامه گفت: قرار بود کسانی که بیشترین حجم از صادرات را دارند اعلام شود و بعد هم چه کسی گفته است که اینها باید قضایی شوند، دولت بعداً هم چیزی را تنظیم کرد که نباید اینها را قضایی کرد و باید اینها را تهاتر نمود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اینها نوعی بی تدبیری و مردم را اذیت کردن است و مسئله را قضایی کردن کارهای نادرستی است.
آقای رئیسی تصریح کرد: آقایان هم رأی میخواهند هم میخواهند مردم به آنها اعتماد کنند، چطور مردم به آنها اعتماد کنند؟.
سوال مجری از آقای مهرعلیزاده درباره بورس و بازار سرمایه
جواب آقای مهرعلیزاده به سوال مجری
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هماهنگی دولت و برخی سهامداران عمده به ویژه در فروردین سال گذشته، علت تشوق مردم به سرمایه گذاری در بورس، خروج سرمایه سهامداران عمده از این بازار و ضرر مردم بود.
آقای محسن مهرعلیزاده در سومین و آخرین مناظره تلویونی برای نامزدهای ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که برخی سهامداران به ویژه در ماههای اخیر دچار ضرر و زیانهایی در بازار بورس شدهاند جنابعالی برای ثبات، برگشت اعتبار و بهبود شاخصهای این بازار چه برنامهای دارید؟ افزود: بورس یکی از بهترین بازارهای ممکن برای جذب سرمایه گذاری است، زیرا پول وقتی آنجا جمع میشود به طور حتم به سمت تولید میرود، اکنون هم یکی از مسایل اساسی کشور مسئله تولید، مسئله افزایش تولید و رونق تولید و هدایت نقدینگی در جامعه به سمت و سوی تولید است.
وی اضافه کرد: متاسفانه در فروردین سال گذشته به هر دلیلی که به نظر من دلیل غیرکارشناسی بود، دولت در بازار بورس دخالت کرد و صاحبان سهام عمده که معمولا نقش تعیین کنندهای در قیمت سهام خود دارند در یک هماهنگی با یکدیگر و در یک هماهنگی با دولت وارد معرکه شدند و پس از تشویق مردم برای سرمایهگذاری و آوردن پول خود در بورس، پول مردم را را جمع کردند، اما این موجب نشد که پول به سمت تولید برود بلکه موجب شد بعضا به شکل حبابی، قیمت سهام چندین برابر شود.
وی تصریح کرد: این چند برابر شدن قیمت سهام هم به منتفع شدن سهامداران عمده منتهی شد و بعد هم وقتی آن حبابها ترکید و قیمتها واقعی شد، دیدیم که مردم متضرر شدند.
مهرعلیزاده گفت: این موضوع به یک بحران تبدیل شد و تا جایی که من اطلاع دارم دولت مجبور شد از صندوق توسعه ملی ۲۰۰ میلیون دلار اختصاص دهد و تبدیل به ریال و جبران خسارت برای مردم کند که هر سه کار، غلط بود.
وی افزود: باید کار بورس را به اهالی بورس بسپارند. دخالت دولتها در بورس همواره در زمانی است که معروف است به شکست بازار، شکست بازار زمانی است که اتفاق خاصی مانند بحرانی که چند سال پیش در آمریکا اتفاق افتاد و دولت از منابع مالی خود به بانکها کمک کرد تا از ورشکستگی بانکها جلوگیری کند و آنچه در مورد مسکن اتفاق افتاد مانند چنین وضعی بود؛ بنابراین باید بورس را به دست خود بورسیها بسپارند و نقش سهامداران عمده را در آنجا به حداقل برسانند.
مهرعلیزاده ادامه داد: از طرف دیگر اگر تا ۷۵ درصد اقتصاد را که در دست دولت است حل کنیم و سهامداران عمده وابسته به دستگاههای بزرگ و نهادها و دستگاههای مختلف نظامی و غیرنظامی در این بازار دخالت نکنند، قطعاً بورس وضع مطلوبی خواهد داشت که تنها راه آن استقلال بورس است آنهم در چارچوب آنچه که در بازارهای بورس دنیا اتفاق میافتد.
وی گفت: اکنون جی. دی. پی یا تولید ناخالص داخلی کشور ۵۰۰ میلیارد دلار در سال است که این رقم در خصوص آمریکا ۲۲ هزار میلیارد دلار، چین ۱۶ هزار میلیارد دلارو اروپا در مجموع ۱۲ هزار میلیارد دلار است که همه این سه مولفه میشود ۵۰ هزار میلیارد دلار که در مقایسه با پانصد میلیارد دلار ما، ۱۰۰ برابر جی. دی. پی دارند.
مهرعلیزاده افزود: ما میخواهیم سرمایهگذاری و رشد سرمایه و تولید داشته باشیم و میخواهیم فروش در بازارهای بینالمللی و منطقهای داشته باشیم که این امر شدنی است یعنی با تلاشی که میکنیم میتوانیم در منطقه برای خود بازار ایجاد کنیم و آقای جلیلی که گفت ۲۰ میلیارد دلار از سهم ورادات منطقه را تامین میکنیم من میگویم میتوانیم این میزان را به ۵۰ میلیارد دلار افزایش دهیم، اما اینها مستلزم این است که با دنیا یک رابطه خوب برقرار کنیم.
وی افزود: اقتصاد ما دچار سیاست زدگی شده است، سیاست ما بر اقتصاد ما حاکم شده است سیاستزدگی بر اقتصادی حاکم شده است؛ باید اقتصاد را نجات دهیم و سیاست خارجی مان را از جمله در مورد تحریمها، افای تی اف و سایر موارد حتماً در اختیار اقتصاد قرار دهیم.
سوال مجری از آقای جلیلی درباره اصلاح نظام اداری
جواب آقای جلیلی به سوال مجری
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: سیاست خارجی چهار سال آینده باید سیاست خارجی اقتصاد محور باشد و نقش داشته باشد در صادرات کشور و برای آنها راه حل داشته باشد.
آقای سعید جلیلی در ادامه مناظره افزود: روز اول انتخاب آقای روحانی با ایشان جلسهای داشتم و به ایشان گفتم که شما اگر میخواهید همین اهداف خود را دنبال کنید راهش این است که باید ماشین دولت را راه بیندازید.
وی گفت: این کندیهایی که در ماشین دولت وجود دارد شما را به مقصد نمیرساند، به این معتقدم و برای آن برنامه دارم و آن این است که ما باید ساز و کارها را فعال کنیم و آن هم مبتنی بر اینکه چه رویکردی داشته باشیم، که به شکل روزمره میخواهید کشور را اداره کنید یا اینکه نه برای دستگاههای ماموریت تعریف میکنید.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: یعنی شما اگر بگویید که تک تک دستگاهها در سال باید این میزان شغل ایجاد کنند آن دستگاه مجبور است که خود را به آن برساند، اما اگر قرار نباشد به نتیجهای برسد طبیعتاً کار خودش را انجام میدهد.
جلیلی گفت: نکته دومی که میخواهم عرض کنم این است که به عنوان کسی که ۳۳ سال کار سیاست خارجی کردم امروز به ضرس قاطع عرض میکنم امکان تعامل سازنده و گسترده با جهان وجود دارد به ویژه در مسائل اقتصادی میشود، ولی اینها نمیتوانند دلیلش چیست؟ عراق را مثال میزنند الان ۱۲ میلیارد دلار ما روابط اقتصادی با عراق داریم ۱۰ میلیاردش مربوط به بخش خصوصی در حال انجام است، اما دو میلیاردش که مربوط به دولت است نمیتواند انجام دهد.
وی افزود: این ضعف است، اگر دولت و رئیس جمهور اشراف داشته باشد و برنامه را بداند میفهمد که کجا مشکل وجود دارد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: روز پنجشنبه جلسهای داشتیم با اتحادیه تعاونیهای سراسر کشور، آنها بیان میکردند که هیچ مشکلی در روابط خارجی نداریم اگر داخلیها مزاحم ما نشوند میگفتند با ۱۱ کشور اکنون صادرات انجام میدهیم و پولمان را میگیریم.
جلیلی افزود: در خصوص FATF هم این نکته را عرض کنم که هنوز لازم نیست بدانیم که به سود منافع ما است یا خیر با قاطعیت عرض میکنم که امضای کنوانسیونها هیچ فایدهای برای کشورمان ندارد حاضرم با هر کسی در این زمینه دفاع کنم، مناظره و بحث کنم، چرا؟ خود بیانیه FATF میگوید تا اگر این را امضا کنی باید من گام بعدی را برای تو تعریف کنم و میگوید در این ۳۹ کاری که انجام دادی من هنوز ۱۶ عدد آن را قبول دارم.
وی گفت: رئیس جمهور باید بداند و قاطع تصمیم بگیرد، برجام سند طلبکاری ملت ایران است نه سند بدهکاری ما، هزینه برجام را دادیم امروز باید طلبکار باشیم وقتی که تو ۱۵ بار میگویی ایران همه آن را انجام داده است نتیجهاش چه شد؟ چه کسی میتواند این مسیرها را درست پیش ببرد وقتی که کسی هم به مسائل جهانی آگاه باشد و هم مسائل داخلی.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: به عنوان کسی که از پایینترین سطح به عنوان کارشناس وارد دستگاه دولتی شده و در این مسیر رشد کرده و شدهام معاون و رئیس، میدانم دراین مسیر چه جریان وجود دارد یک دستور رئیس جمهور وقتی که به پایین میرسد چه فرجامی پیدا میکند چگونه یک کارشناس میتواند آن کار را معطل کند چگونه در سطح بالا وقتی که آن هماهنگی نباشد کار پیش نمیرود.
جلیلی گفت: اگر مردم ایران میخواهند امروز رئیس جمهور انتخاب کنند رئیس جمهور باید هم به مسائل جهانی واقف باشد و بداند سیاست خارجی چهار سال آینده باید سیاست خارجی اقتصاد محور باشد و نقش داشته باشد در صادرات کشور و برای آنها باید راه حل داشته باشد وگرنه یک بهانه کافی است که شما کار نکنید.
وی افزود: هیچ بهانهای نمیتواند نه به لحاظ اینکه چه کسی در آمریکا انتخاب شد و نه اینکه فلان کنوانسیون چه بود مانع پیشرفت اقتصادی کشور شود و هیچ بهانهای نباید در داخل اجازه بدهد کسانی بخواهند اگر تصمیمی گرفته میشود اجازه ندهند آن تصمیم محقق شود این شناخت کافی میخواهد از ظرفیت داخل و یک رویکرد درست که فقط نگوید مشکل روستا را حل میکند.
سوال مجری از آقای رضایی درباره ازدواج جوانان و ایجاد شرایط ازدواج آسان
جواب آقای رضایی به سوال مجری
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: با یک دیپلماسی واقعی نه یک دیپلماسی کاغذی و التماسی، آمریکا را میکشانیم به سمتی که به تعهداتش عمل کند.
آقای محسن رضایی میرقائد در ادمه مناظره درباره سوالی مبنی بر اینکه برنامه دولت آینده شما درباره ازدواج جوانان و ایجاد شرایط ازدواج آسان چیست؟ افزود: من به جوانان میگویم فرشتگان نجات ایران که مهمترین سرمایه ملی ما هستند در انقلاب و در دفاع مقدس، هر جا ما به جوانان اهمیت دادیم، مشکلاتشان را حل کردیم، به آنها میدان دادیم، کارهای بسیار بزرگی انجام دادند.
وی گفت: امروز جوانان ما به شدت با مشکلات عظیمی روبرو هستند. اول شغل ندارند دوم نمیدانند آینده شان چطور میشود، میخواهند ازدواج کنند مسکن ندارند، شغل ندارند لذا در یک سردرگمی به سر میبرند بنابراین بزرگترین سرمایه ما که امکان نجات کشور است خودش امروز نیازمند به نجات است.
نامزد ریاست جمهوری افزود: اول ما از جوانان در دولت شروع میکنیم، دولت ما ترکیبی از جوانگرایی و تجربهگرایی است. یعنی دولت اقدام و تحول میآید تجارب نسل اول و دوم را با انرژی، بالندگی با استعدادهای جوانهای نسل سوم و چهارم ترکیب میکند.
آقای رضایی گفت: با این اقدامات با یک تیر و دو نشان میزنیم. اول اینکه با آزاد کردن یک انرژی عظیم هم مشکلات خود جوانان حل و هم مشکلات کشور را حل میکنیم. مهمتر از این، جوانهای نسل سوم و چهارمی که تجارب به آنها منتقل میشود از میان آنها دهها زمامدار تربیت میکنیم.
وی افزود: به همین دلیل در سراسر کشور در تمام استانها، در مرکز استان من مدرسه تربیت زمامداران آینده را درست میکنم و بنابراین توجه جدی من مسائل جوانان است، از اداره کشور تا حل مشکلات خود اینها، اما جوانها برای این که ازدواج بکنند اول شغل میخواهند.
این نامزد ریاست جمهوری ادامه داد: جوانها مسکن میخواهند. ما مسکن جوانها را درون نهضت خانه سازی ایرانیان حل میکنیم به این صورت است که خانه سازی دو بُعد دارد یکی تولید و تولیدکنندگان به پیمانکاران ساختمانی است و دیگری تقاضا است و خریداران مسکن است.
آقای رضایی گفت: ما تولیدکنندگان را به بازار سرمایه وصل میکنیم، خریداران مسکن جوانان که میخواهند ازدواج کنند آنها را به بانکها وصل میکنیم، همه بانکهای کشور را موظف میکنیم که هر زوج جوانی ۱۰ درصد آورده بیاورد ۹۰ درصد را بانک به مدت ۴۰ تا ۵۰ سال به اینها وام بدهند. از طرف دیگر زمین مجانی از طرف دولت به آنها میدهیم و با طولانی کردن قسط هم آنها میتوانند اقساط خود را پرداخت کنند.
وی افزود: ما الان ۱۶۵ هزار فوق لیسانس و دکترا داریم که بیکارند همه آنها را ما در یک سامانه جمع سپاری که در مجمع امتحانش کردیم و تست خوبی داد آنها را عضو آن سایت جمع سپاری میکنیم از همان فردایی که دولت مستقر بشود به اینها خواهم گفت گروه بندی بشوند مثلاً در اقتصاد، مهندسی و فناوری شروع کنند نیازهای وزارتخانهها را به اینها بدهند و آنها کارهای پژوهشی انجام بدهند.
این نامزد ریاست جمهوری گفت: پژوهش هایشان را به وزارتخانهها تحویل بدهند، ماهانه ما به آنها حقوق میدهیم تا کم کم بیشتر استعداد شناسی کنیم سپس در همان گروهبندی آنها را وارد کسب و کار خواهیم کرد و کسب و کارهای برای آنها درست میکنیم.
آقای رضایی افزود:، اما نکته مهم در رابطه با بحث قبلی بگویم و آن این است که دولت ما حتماً مسئله برجام را جدی خواهد گرفت و آمریکا را ما وادار میکنیم با یک دیپلماسی واقعی نه یک دیپلماسی کاغذی و التماسی آمریکا را میکشانیم به سمتی که به تعهداتش عمل کند.
این نامزد ریاست جمهوری گفت:، اما نکته مهم این است که من کشور را معطل مذاکرات نخواهم کرد کشور را میاندازیم روی تولید، درآمد، اشتغال. وقتی آمریکاییها احساس کنند که ما فرمول پیشرفت را در دوران تحریم یاد گرفته ایم همان طور که در گذشتهها در تحریمهای شدید توانستیم خودمان روی پای خودمان بایستیم و با کمک مردم سرزمین مان را آزاد کنیم.
آقای رضایی افزود: وقتی آمریکاییها متوجه بشوند آنها دنبال ما خواهند بود که بیایند التماس کنند که ما قبول داریم، بیایید، بنشینید ما مذاکرات را در حقیقت انجام بدهیم؛ بنابراین مذاکرات مسئلهای مهم است، ولی میدان را فعال کردن مهمتر است، برجام یک تعهد بین المللی است و مقام معظم رهبری آن را تصویب کرده است ما حتماً دنبال میکنیم که تعهدات دولتهای اروپایی و آمریکایی عمل بشود.
سوال مجری از آقای همتی درباره تعادل میان فعالیت اقتصادی زنان و ارزشهای خانواده
جواب آقای همتی به سوال مجری
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: زنان در اشتغال و فعالیتهای اجتماعی باید فرصت برابر داشته باشند.
آقای عبدالناصر همتی در بخش دوم سومین برنامه مناظره انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری بحث زنان و فعالیتهای آنها را بسیار مهم خواند و افزود: ۵۰ درصد جمعیت کشور را زنان تشکیل میدهند، اما به اندازه شان و جایگاه شان در جامعه به آنها توجه نمیشود.
وی گفت: خیلیهای از بانوان تحصیل کرده نیاز به کار دارند، من فکر میکنم که اول محیط و امنیت اجتماعی لازم را دولت باید فراهم کند و دوم این که فرصت مشارکت برابر داشته باشند برای کسب شغل و فعالیتهای ورزشی، اجتماعی به دست بیاورند.
همتی افزود: مشکل ما تعداد اشتغال و فرصت شغلی برای خانمها برابر نیست حتی من نمیگویم برابر حتی ۳۰ درصد هم نیست و من این فرصت را ایجاد خواهم کرد.
وی با اعلام این که زنان تحصیل کرده و سرپرست خانوار که میتوانند کار آفرینی کنند، مشکلات زیادی دارند، گفت: حتما وامهای خرد را برای آنها با هدف خوداشتغالی راه اندازی میکنم.
همتی با اعلام اینکه برخی از زنان جزو سه دهک پایین جامعه هستند افزود: براساس طرحی را که من دارم حتما به سه دهک پایین جامعه از طریق هدفمند کردن یارانهها به هر خانواده یک میلیون تومان پرداخت میشود و تاکید میکنم این کار را با هدفمند کردن یارانهها انجام میدهم نه با چاپ پول و مسیرهایی مانند آن که خود به بودجه دولت باز اضافه میکند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: برنامههای وسیعی را برای خانمها دارم و خانمها باید در خط مقدم فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی کشور باشند.
وی در خصوص سوال آقای رییسی که چرا لیست بدهکاران بانکی را در مناظرات ارائه داده افزود: قبلا هم این لیست به قوه قضاییه ارسال شده و پرونده آن موجود است، اما نمیدانم، همان طور که خودتان اطلاع دارید رسیدگی برخی پروندهها به دلایلی فعلا پیش نمیرود و، چون در مناظرات قبل شما فرمودید چرا لیست آنها را اعلام نمیکنم و در زمان من بوده خواستم بگویم در زمان من نبوده و الان هم اگر صلاح میدانید اسامی را اعلام کنید.
همتی خطاب به آقای جلیلی گفت: من فکر میکنم که شوخی میفرمایید؟ در واقع فقط شما و کره شمالی میگویید که افای تی اف به درد نمیخورد؟ مردم یعنی ۲۰۰ کشور عقل ندارند؟ نمیدانند؟ افای تی اف برای جلوگیری از پولشویی و فعالیتهای تروریستی است، ما که چنین اقداماتی انجام ندادیم چرا به گونهای اقدام میکنید که تاجرهای ما را در دنیا به عنوان تروریست و پولشو معرفی کنند؟
وی همچنین گفت: آقای رییسی من فکر میکنم شما حرف رمزی زدید و گفتید اینترنت امن، دفعه پیش هم گفتید! من از مردم عزیز میپرسم، شما میدانید اینترنت امن یعنی چه؟ به نظر من یعنی اینستاگرام بسته شود و شما به جای اینستاگرام نیاز داشته باشید برای هر گونه فعالیت کسب و کار دنبال مجوز از آقایون باشید. یعنی چند میلیون شغل از بین برود.
همتی افزود: تعارف را کنار گذاشته اند و میگویند اینترنت باید طبقه بندی کنیم، یعنی چه اینترنت را طبقه بندی کنیم؟ اینترنت را میخواهند جیره بندی کنند؟ به یک عده کمتر و به یک عده بیشتر بدهند؟ مردم را که نباید صغیر فرض کنیم این جا کره شمالی نیست آقای رییسی!
وی گفت: فکر میکنید چرا آقای آذر جهرمی وزیر ارتباطات را هر روز به دادگاه احضار میکنند؟ چرا نمایندگان شما در کمیته فیلترینگ رای به بسته شدن اینستاگرام دادند؟ وقتی شما میگویید با فیلترینگ مخالفید، مانند این است که طبری میگوید آن ویلاهای لواسان را دوستانش به او دادند.
همتی افزود: آقای رییسی دوستان آقای طبری الان کجا هستند؟ و چرا هنوز آزاد هستند؟ یک جور از زنان و حقوق آنها سخن میگویید که انگار مردم از سابقه فعالیتهای شما مطلع نیستند، سابقه شما چیست؟ در کمیسیون انتصابات و قضات به ترفیع قضات زن ترتیب اثر داده نشده است؟
وی گفت: نسبت شما با افکار جناب آقای علم الهدی امام جمعه مشهد چیست؟ دقیق بفرمایید؟ مخالف افکار آقای علم الهدی در حوزه زنان هستید یا خیر؟
نامزد ریاست جمهوری افزود: الان زنان در دادگاهها چقدر زیر فشار هستند؟ شما حتی در مناظره قبل نگفتید که مخالف گشت ارشاد هستید؟ لطفا صریح بفرمایید با گشت ارشاد موافق یا مخالف هستید؟
سوال مجری از آقای زاکانی درباره بی اثر کردن تحریمها
جواب آقای زاکانی به سوال مجری
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر به تولید داخل توجه شود میتوان کشور را به نحوی اداره کرد که عملا تحریمها بی اثر شود.
علیرضا زاکانی در دور دوم سومین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر راهکارها برای بی اثر کردن تحریمها افزود: اولین کاری که ما انجام میدهیم این است که رویکرد غلط دولت کنونی را به رویکرد درست تغییر میدهیم یعنی اینکه تکیه بر پتانسیل داخلی میکنیم و توانمندیهای داخلی را مد نظر قرار میدهیم.
وی ادامه داد:در داخل کشور توانمندیها در خصوص تولید بی نظیر است واگر در بحث مسکن، با ۱۳۰ هزار هکتار بافت فرسوده، در حوزه زیر ساختها به خصوص ریلی با توجه به کریدور جنوب به شمال که سالانه ۳۰ میلیارد دلار آورده دارد و در بحث نفت و گاز و پتروشیمی با آورده ۴۰ میلیارد دلار با فعال شدن صنایع بالادستی، توجه شود مشکل اشتغال هم حل خواهد شد.
آقای زاکانی افزود: بحث فناوریهای نوین و معدن که از رتبه ۷ در جهان به ۲۰ تنزل کردیم و علت آن ناکارآمدی افراد بوده مهم است، لذا اگر توجه به تولید داخل شود و مبتنی بر تولید داخل، کشور را اداره کنیم عملا تحریم بی اثر میشود.
وی گفت: از این جهت هر چیز که در راستای تولید است مورد توجه است مثل کشاورزی و روستا که محور اصلی است و صنایع دریایی نیز مورد توجه است لذا رویکرد تغییر میکند و به توانمندیهای داخلی توجه میشود و نسبت به منطقه و جهان نهایت استفاده صورت میگیرد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در منطقه ما ۱۵ کشور ۱۱۴۳ میلیارد دلار واردات داشتند که سهم ما ۲۳ میلیارد دلار است، در منطقه اوراسیا ۳۷۰ میلیارد دلار واردات داشتند که سهم ایران ۶۰۰ میلیون دلار بود که این فاجعه است.
وی ادامه داد: اگر دوست عزیرمان که دوست ندارد با من بحث کند، چون به او یاد دادند با من بحث نکند، اما یک حرف درست زد در زمانی که گفت آقای روحانی اقتصاد بلد نیست، بله درست است و، چون اقتصاد بلد نبود شما را به عنوان رییس بانک مرکزی منصوب کرد.
آقای زاکانی افزود: ما میتوانیم سهم جدی از این بازار بگیریم و با تبادل مالی دو طرفه افای تی اف میرود روی گلوگاه ما مینشیند اگر ما با دلار تبادل کنیم؛ اما اگر ما با پول دوطرفه کشورها تبادل کنیم این افای تی اف بی اثر میشود، دوستان نمیخواهند کار کنند. کشور را میشود به بهترین نحو اداره کرد، اما این آقایان نمیتوانند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:من مانده ام که چگونه با این دولت که به همه اطرافش توهین میکند چگونه رفتار کنیم و فهمیدم که این مسری است و اسم پلیس بد را روی من گذاشتند.
وی ادامه داد:اینها کسانی هستند که جز با توهین کارشان پیش نمیرود. بنده آمده ام که مردم در صف سبد کالا تحقیر نشوند، بنده آمده ام مورد اعتراض قرار بگیرم تا مردم در قرارگاه مرغ خراب نشوند، بنده آمده ام تا فریاد اعتراض مردمی باشم که گرانی را تحمل میکنند تا عدهای با ارز ۴۲۰۰ تومانی که ایشان به آنها میدهد واردات کنند.