طرح پایش شیر خام در مراکز تولید و جمع آوری شیر و کارخانههای فرآوردههای لبنی در استان خوزستان اجرایی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، رئیس اداره بهداشت نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خوزستان گفت: طرح پایش شیر خام از امروز در واحدهای تولیدی، مراکز جمع آوری شیر و کارخانههای لبنی در سطح استان آغاز شده است.
عبدالله محمدحسنی با اشاره به اهمیت مصرف لبنیات از سوی افراد جامعه، افزود: همه شرایط و ضوابط بهداشتی در طول زنجیره غذایی از تولید تا مصرف باید رعایت شود تا بتوان فرآورده سالم و با کیفیت بهداشت به دست مصرف کننده برسد.
بیشتر بخوانید: توقیف شیرهای تاریخ مصرف گذشته در اهواز
وی هدف از اجرای این طرح را شناسایی نقاط بحرانی ناشی از مصرف شیر خام و فرآوردههای حاصل از آن و در نتیجه ارتقای سلامت شیر خام و آموزشهای لازم جهت ارتقای دانش و آگاهی واحدهای مورد پایش و همچنین ارائه راهکارهای اصولی و فنی جهت کاهش مخاطرات شیر عنوان کرد.
به گفته محمدحسنی، در این طرح پایش شیر خام شاخصهای بهداشتی از جمله؛ میزان بار میکروبی، تقلبها شامل؛ افزودنیهای غیرمجاز از جمله؛ اضافه کردن جوش شیرین، نشاسته، هیپوکلریت، فرمالئین و آب و همچنین آفلاتوکسین M ۱ و توتال مورد ارزیابی از دامداریهای صنعتی و سنتی تا مراکز جمع آوری شیر و کارخانهها لبنی استان مورد ارزیابی قرار میگیرند.