لزوم خودمراقبتی خوزستانی ها در پی اعلام هشدار آلودگی هوا
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اعلام هشدار آلودگی هوا و شرایط پایداری نسبی جو در شهرهای صنعتی استان خوزستان، اطلاعیهای صادر کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، با توجه به اعلام هشدار آلودگی هوا و شرایط پایداری نسبی جو در شهرهای صنعتی و پر جمعیت خوزستان از جمعه ۲۱ آذرماه تا سهشنبه ۲۵ آذرماه به منظور حفظ سلامت و بهداشت عمومی، لازم است توصیههای بهداشتی و خودمراقبتی در مواجهه با شرایط اضطرار آلودگی هوا و شرایط پایدار جوی به کار گرفته شود .
کاهش تردد خودروهای شخصی و کاهش استفاده از خودروهای تک سرنشین و استفاده از وسایل نقلیه عمومی ، توقف نکردن بیمورد یا طولانیمدت در ارتفاعات به دلیل محبوس شدن هوا در شرایط پایداری جوی، به کارگیری تمهیدات لازم توسط اداره راهنمایی و رانندگی در جلوگیری از ازدحام و ایجاد ترافیک در خیابانهای پرتردد از جمله این الزامات است .
شهروندان به خصوص بیماران دچار بیماریهای قلبی و ریوی و مبتلایان به آسم و آلرژی و افرادی که از لنز چشمی استفاده میکنند از خروج غیرضروری از منزل و محل کار خودداری کنند و در صورت لزوم خروج از منزل یا محل کار، حتما از ماسک مناسب جهت جلوگیری از تنفس هوای آلوده و همچنین از عینک مناسب استفاده شود.
تاکید میشود همه درها و پنجرهها و منافذ ساختمان محل زندگی (خانه و محل کار) کاملا بسته نگه داشته شود و از باز و بسته شدن بیش از حد در ورود و خروج خودداری شود.
شهروندان در شرایط هشدار آلودگی باید از فعالیتهای شدید بدنی در تمام اوقات بروز پدیده مانند ورزشهای سبک و سنگین پرهیز کنند همچنین کارکنانی که به واسطه شغلی بیشتر در معرض گرد و غبار قرار دارند، حتما از وسایل حفاظت فردی استفاده نمایند .
مصرف نکردن سیگار و قلیان در شرایط بروز پدیده باعث کاهش اثرات نامطلوب آلایندهها میشود و برعکس باعث تشدید اثرات آلایندهها میشود همچنین برای یک تغذیه مناسب در شرایط بروز پدیده مصرف شیر و ماست کمچرب و میوه و سبزیجات تازه برای دفع سموم از بدن توصیه میشود.
استحمام و شستشوی کامل بدن و لباسها پس از هر بار خروج از منزل به دلیل جذب ذرات ریز ناشی از آلودگی هوا روی بدن لازم و ضروری است.
جلوگیری از آتش زدن هرگونه پلاستیک یا سوزاندن چوب و فضولات حیوانی در همه شرایط ، خودداری مصرف مواد پاککننده شیمیایی و گندزدا حتیالامکان ، از دیگر راههای خود مراقبتی هنگام آلودگی هواست .
کارکنان شهرداری در فضای سبز و خدمات شهری حتما از کلاه و دستکش و ماسک استاندارد استفاده کنند و لازم است که این وسایل حفاظت فردی در اختیار آنان قرار گیرد. عملیات جمعآوری، حمل و نقل و دفن مواد پسماند شهری نیز باید به صورت اصولی انجام پذیرد و از تلنبار و پخش زباله در سطح معابر عمومی و از آتش زدن زباله در محل دفن جلوگیری شود.
خودداری از انجام ایزوگام در روزهای وجود وارونگی دما ، توجه بهمصرف به موقع داروهای مربوط توسط مادران باردار و افراد حساس و افرادی که دارای بیماریهای زمینهای یکی از ضرورتها هنگام آلودگی هوا است .
همچنین در صورت مواجهه با تنگی نفس و هرگونه ناراحتی قلبی عروقی، سریعاً به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی یا بیمارستان مراجعه کنند.