ضرورت مبارزه با آفات در باغهای سیاه ریشه و کیوی
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران زمان مناسب مبارزه شیمیایی با آفت سپردار سفید توت را نیمه دوم اردیبهشت ماه امسال اعلام کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، عبدالرحمن زاغی با اشاره به ضرورت مبارزه به موقع با آفت سپردار سفید توت در باغات سیاه ریشه و کیوی، زمان مناسب مبارزه شیمیایی این آفت را از ۱۶ تا ۳۰ اردیبهشت ماه امسال اعلام کرد و گفت: براساس ردیابی و بازدیدهای میدانی از باغات هلو، شلیل و کیوی، پوره زایی نسل اول آفت سپردار سفید توت آغاز شده است.
وی مدیریت آفت سپردار سفید توت در قالب مبارزه تلفیقی شامل مبارزه مکانیکی از قبیل پاک کردن تنه و شاخههای ضخیم با اسکاچ نرم یا گونی و حذف و هرس سرشاخههای شدیداً آلوده را توصیه کرد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران سمپاشی پس از خروج ۷۰ درصد پورهها از تخم قبل از ترشح سپر با سموم توصیه شده مانند دورسبان، اتیون، آپلاود و آدمیرال، دیازینون ۶۰%EC براساس دوز توصیه شده در نسخه گیاهپزشکی را به باغداران توصیه و تصریح کرد: با توجه به اهمیت صادرات میوه کیوی، برای کنترل شیمیایی از سموم توصیه شده با سمپاش پشتی تلمبهای روی تنه و شاخههای اصلی درخت استفاده شود.
وی با اشاره به حساسیت شدید درختان سیاه ریشه به ترکیبات روغنی در فصل رشد، به باغداران و بهرهبرداران توصیه کرد: از اختلاط حشرهکشهای توصیه شده با روغن امولسیون شونده خودداری و از سمومی که در ظروف اصلی بسته بندی و پلمپ شده و دارای برچسبی که نشاندهنده مشخصات کامل سم اعم از نام شرکت سازنده، تاریخ تولید، شماره پارت و بچ باشند و از فروشگاههای مجاز در قبال اخذ فاکتور خریداری شده در سمپاشی استفاده شود.