فناوری های نوین در خدمت جنگلهای هیرکانی
طرح آزمایشی پایش جنگلهای شمال کشور با کمک هواپیماهای سَبُک در شهرستان نوشهر آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در مراسم آغاز این طرح گفت: با توجه به اهمیت حفاظت از منابع طبیعی و جنگلها به ویژه جنگلهای هیرکانی، پارسال تفاهمنامهای بین این وزارت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبنی بر بکارگیری فناوریهای نوین در این رابطه منعقد شد.
دکتر مسعود منصور افزود : نخستین طرح مشترک ، بررسی تغییرات جنگلها در بازده زمانی هفته ای ، دو هفته ای ، ماهانه و ۴۵ روزه با کمک هواپیماهای سبک و تصویر برداری مستقیم هوایی برای پایش تغییرات و آشکار سازی تغییرات پویش درختی، تغییرات در سطح تک پایه، خواندن پلاک خودروها در حوزه جنگل، چهره نگاری، ارتقای حفاظتی در حوزههای جنگلی شمال کشور، و هرگونه تغییرات جزئی در جنگل در ایستگاههای زمینی وقع در ساختمان شماره ۲ شهرستان چالوس قابل مشاهده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بر این اساس میتوان مدلهای حفاظتی را طراحی و با متخلفان برخورد قانونی کرده و حتی درختانی که دچار آفات و بیماری هستند، در این تصاویر قابل مشاهده بوده که به مدیریت و حفاظت بهتر از جنگلها کمک شایانی میکند.
دکتر منصور با بیان اینکه طرح آزمایشی پایش جنگلهای هیرکانی امروز در شهرستان نوشهر به اجرا درآمده و به تدریج در دیگر مناطق جنگلی کشور انجام میشود گفت: توسعه و غنی سازی ۴۷ هزارهکتار از جنگلهای کشور اجرایی و بخشی از آن در مناطقی که پارسال دچار حریق شده بود، با هدف کنترل آسیبهای ناشی از آتش سوزی و نیز در جنگلهای تُنُک، عملیاتی شد.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: امسال علاوه بر حمایت و استمرار توقف بهره برداری از جنگلهای هیرکانی، در برنامه هفتم نیز برای حفاظت و مدیریت فنی حفاظتی بهینه این جنگلها دستور العملی تهیه و به ادارههای کل در معاونت امور جنگل ابلاغ شده است.
دکتر منصور با اشاره به اینکه تا اردیبهشت امسال برای حوزههای آبخیزداری و عرصههای جنگلی این طرح اجرایی خواهد شد تصریح کرد: در این طرح همه اقدامات اجتناب ناپذیر در حوزه جنگل شامل مبارزه با آفات، کارهای بهداشتی، مرمت راههای جنگلی، ترمیم، حفظ و نگهداری فنسها و سیم خاردارهای کشیده شده در جنگل ها، غنی سازی، حذف پایههای آلوده و نیز جلوگیری از قطع درختان پیش بینی گردید.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران هم در این مراسم گفت: جنگلهای هیرکانی به عنوان یکی از ظرفیتهای ذخایر ملی و فراملی محسوب و حفاظت و حراست از آنها مهم و حائز اهمیت است، بنابراین با استفاده از فناوری نوین امروز به صورت آزمایشی در شهرستان نوشهر برای حفاظت و حراست از جنگل، جلوگیری از قاچاق و ... در حال اجراست.
خیریان پور ، یکی از ظرفیتهای مهم مازندران را صنایع چوب و کاغذ و سلولزی نام برد و افزود: بیش از ۲۳۰ واحد سلولوزی و صنایع چوب با اشتغالزرایی بالا در استان فعال هستند. همچنین طرح زراعت چوب، پارسال در ۲ هزارهکتار از زمینهای مازندران به اجرا درآمد.