آغاز مبارزه غیرشیمیایی در شالیزارهای جویبار
طرح مبارزه بیولوژیک برای از بین بردن آفت کرم ساقه برنج در هزار هکتار از شالیزارهای شهرستان جوبیار آغاز شد.
به گرزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار گفت : محصول سالم و ارگانیک، کاهش مصرف سموم شیمیایی و امنیت غذایی ، حفظ محیط زیست ، توسعه پایدار، مبارزه بیولوژیک با آفت کرم ساقهخوار برنج در شالیزارها را از جمله دستاوردهای اجرای این شیوه مبارزه با آفات است.
سعیدی با اشاره به آغاز رهاسازی زنبور تریکوگراما (نسل اول) در بیش از ۵۰ هکتار خزانه و شالیزارهای نشا شده شهرستان جویبار افزود: تاکنون ۵ هزار از این زنبور با نظارت ناظران گیاهپزشکی تحویل کشاورزان و در خزانهها و زمین اصلی برنج توزیع و نصب شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار با بیان اینکه طرح مبارزه بیولوژیک برای نسل دوم در دو مرحله اجرا میشود، از پیش بینی آغاز رها سازی زنبور تریکوگراما، دهه نخست تیر خبر داد و گفت: زنبور تریکو گراما با ایجاد حفره و تخم ریزی در لارو پروانههای کرم ساقه خوار و کرم برگ خوار برنج، زندگی فعال انگلی را سپری و پس از گذراندن مراحل لارو و شفیره به صورت حشره بالغ خارج شده و از خسارت آفات جلوگیری میکند.
سعیدی افزود: یکی از روشهای مبارزه با آفات گیاهان زراعی، استفاده از حشرات مفید موجود در طبیعت بوده به این ترتیب که، حشرات میتوانند حشرات زیانآور را به نفع انسان از بین برده و با جمعآوری این حشرات از طبیعت و پرورش و ازدیاد انبوه آن در انسکتاریوم و رهاسازی در مزارع و باغها برای مبارزه با آفات استفاده شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار تصریح کرد: زنبورهای تریکوگراما یکی از این حشرات مفید در طبیعت غنی مازندران بوده و انگل تخم پروانه تعدادی از حشرات مانند کرم ساقهخوار برنج، کرم ساقهخوار ذرت، کرم سبز برگ خوار برنج، کرم غوزه پنیه، کرم سیب و کرم گلوگاه انار را قبل از بروز خسارت آفت بر روی گیاه، تخمها را مورد حمله قرار داده و فاسد میکند.