مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران بر لزوم كنترل به موقع بیماری فوزاريوم خوشه گندم برای جلوگيری از خسارت احتمالی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، عبدالرحمن زاغی با تاکید بر لزوم کنترل به موقع فوزاریوم خوشه گندم برای جلوگیری از خسارت احتمالی، گفت: با توجه به بارندگیهای اخیر و مساعد شدن شرایط اقلیمی برای ظهور و توسعه بیماری، مبازره شیمیایی با این بیماری ضروری است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: برای کنترل شیمیایی فوزاریوم خوشه گندم از سموم ثبت شده ساپیرکونازول + کاربندازیم %۴۲SC، اپوکسی کونازول + تیوفانات متیل %۴۹.۷SC هر کدام نیم لیتر در هکتار، پروپیکونازول %۲۵EC یک لیتر در هکتار، اسپیروکسامین + تبوکونازول + تریادیمنول ۰۸-۰۷) %۴۶SC یک لیتر در هکتار و فناماکریل %۲۵SC سه لیتر در هر هکتار استفاده شود.
بیماری فوزاریوم خوشه گندم به نام کپک صورتی، بادزدگی، اسکاب خوشه معروف است که در روی کلیه غلات دانه ریز دیده میشود. در سواحل بحر خزر و برخی مناطق گندمکاری در ایران از اهمیت خاصی برخوردارست. بیشترین زمان آلودگی قارچ در خوشههای نارس است که موجب میشود یک سنبلچه یا تمام خوشه سفید گردد.