نحوه مبارزه با بیماریهای گندم و جو
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران، نحوه مبارزه با بیماریهای گندم و جو را اعلام کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه تمامی شرایط برای ظهور و توسعه بیماریهای شایع گندم و جو در استان مهیاست، مراحل مبارزه شیمیایی با بیماریها در این مزارع را اعلام کرد.
مجید بهادری با اشاره به شرایط اقلیمی و بارندگیهای اخیر و دمای مناسب و فنولوژی گیاه گندم و جو افزود: تمامی شرایط برای ظهور و توسعه بیماریهای شایع گندم و جو در استان مهیاست.
وی با تاکید بر بسیج امکانات و تقویت پشتیبانی برای اکیپ پایش مزارع شهرستان ها و دهستانهای تابعه، کشیک کارشناسان در ایام تعطیل پیش رو و حضور فعال برای رصد و پایش آفات و بیماریها و اطلاع رسانی و مبارزه بموقع با بیماریهای قارچی بر اساس دستورالعملها و اطلاعیه ها، اجرای مبارزه با بیماریها در مراحل مختلف رشدی را ضروری دانست و گفت: غالب مزارع آبی استان واقع در مناطق دشت به شدت مستعد بیماری در زمان کنونی بوده و اجرای مرحله اول سمپاشی با قارچکش در طی ده روز آینده با نظر کارشناسی بایستی در دستور کار تمامی کشاورزان مرتبط قرار گیرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران به کشاورزان گندم کار استان استان توصیه کرد با توجه به شرایط اقلیمی امسال و بارندگی و دمای مناسب که زمینه را برای شیوع و گسترش بیماریهای قارچی گندم نظیر سفیدک پودری، لکه خرمایی و زنگ زرد فراهم کرد، برای پیشگیری و کاهش خسارت بیماریهای گندم نسبت به انجام ۳ مرحله مبارزه شیمیایی با بیماریها اقدام کنند.
بهادری تصریح کرد: زمان مناسب مبارزه با سفیدک پودری و لکه خرمایی در مرحله اول با مشاهده ۵درصد آلودگی در هر برگ به ویژه برگهای پایینی گیاه است که با سموم فولیکور به میزان یک لیتر در هکتار و تیلت به میزان یک لیتر در هکتار انجام میشود.
این مسوول با بیان اینکه زمان مناسب مبارزه با زنگ زرد و زنگ قهوهای در مرحله دوم با مشاهده اولین آلودگی بصورت جوشهای زرد رنگ خطی روی برگ گندم است افزود: این مرحله با استفاده از سموم آمیستار اکسترا به میزان ۰.۷۵ لیتر، فولیکور به میزان ۱ لیتر، رکس دو به میزان نیم لیتر، فالکن به میزان ۰.۶ لیتر، آلتوکمبی به میزان نی لیتر، آرتئا به میزان ۰.۳ لیتر و تیلت به میزان یک لیتر در هکتار صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: زمان مناسب مبارزه با بیماری فوزاریوم خوشه در مرحله سوم نیز هنگام ظهور سنبله و مراحل اولیه گلدهی گندم است که با سموم رکس دو به میزان ۰.۷ لیتر، آلتوکمبی به میزان نیم لیترو لیگاندی به میزان ۳لیتر در هکتار انجام میشود.