مازندران
برداشت ۸۰۰هزار تُن گندم از مزارع کشور
نیمه نخست فروردین امسال تا کنون ۸۰۰هزار تُن گندم از مزارع هفت استان کشور برداشت و تحویل سیلیوها و مراکز خرید شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مشاور وزیر و مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی صبح امروز در حاشیه بازدید از مزارع گندم گلوگاه، بهشهر و نکا با اعلام این خبر پیش بینی کرد: امسال ۱۴میلیون تُن گندم در کشور تولید و ۱۰میلیون و ۵۰۰هزار تُن از کشاورزان خریداری شود.
اسماعیل اسفندیاری پور، قیمت گندم را ۲هزار و ۵۱۴تومان با افت ۴درصد اعلام و با بیان اینکه از نیمه نخست خرداد برداشت گندم در استانهای شمالی آغاز خواهد شد افزود: هم اکنون بیش از ۵۵۰لاین و رقم جدید گندم با همکاری گروههای تحقیقات کشور در مرحله آزمایش و تحقیقات قراردارد.
مشاور وزیر و مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ۶ میلییون هکتار زمینهای کشاورزی کشور (۲میلیون تن آبی و ۴میلیون تن دیم) زیرکشت گندم رفته است با ابراز رضایت از کنترل آفات و بیماریهای محصول در استانهای مازندران و گلستان گفت: کشاورزان نسبت به حداقل انجام دو مرحله سمپاشی در مزارع اقدام کنند.
اسفندیاری پور، ۱۵بیماری ازجمله سفیدک سطحی، سپتوریوز، لکه خرمایی، زنگ قهوهای و زنگ زرد، فوزاریوم خوشه را عامل تهدید و کاهش تولید در مزارع گندم بعد از کشت برشمرد و افزود: مبارزه شیمیایی نکردن با بیماری فوزاریوم خوشه، محصول را آلوده و امنیت غذایی را به مخاطره خواهد انداخت.
مشاور وزیر و مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به استفاده از ارقام پاکوتاه و مقاوم به ورس (خوابیدگی) در مناطق شرق مازندران، ظرفیت تولید ارقام کنونی این منطقه را حدود ۵.۵تُن عنوان کرد و گفت: رسیدگی بیشتر کشاورزان بر مزارع، خوابیدگی گندم و کاهش عملکرد را به دنبال خواهد داشت.
اسفندیاریپور بر کشت روی پشته گندم به ویژه در سالهای پرباران تاکید کرد و افزود: این روش کشت میتواند به عنوان زهکش عمل کرده و در مبارزه با بیماری پاخوره نقش موثری داشته باشد. همچنین با رعایت اصول صحیح کشت مانند استفاده از ارقام پاکوتاه و استفاده حداقل دوبار از قارچکش در مزارع، کشاورزان این منطقه میتوانند ۶تا۶.۵ تُن گندم برداشت کنند.