۹ میوه و سبزی را به هیچوجه نباید دور ریخت.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، اگر بلافاصله قطعاتی از محصولات تازه کشاورزی را جدا کرده و در سطح زباله بیاندازید، بسیاری از مواد مغذی قدرتمند این محصولات را از دست دادهاید.
اینطور ثابت شده است که پوست ۹ نوع میوه و غذای گیاهی را به هیچ وجه نباید دور بیاندازید:
پوست مرکبات: برخی از مزایای تغذیهای مرکبات در پوست آنها نهفته است. هر دو قاشق چایخوری از پوست مرکبات، ۳ گرم فیبر دارد. همچنین، ثابت شده که میزان ویتامین ث پوست مرکبات، ۵ برابر بیشتر از گوشت آنها است.
پوست مرکبات، همچنین حاوی ویتامینها و املاح معدنی از جمله ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، فولات، ویتامین ب ۶، ویتامین ب ۵، ویتامین آ، کلسیم، آهن، پتاسیم، روی و منیزیم است.
پوست موز: پوست موز حاوی تریپتوفان است که منجر به تقویت خلق و خوی و تقویت سیستم عصبی میشود.
پوست هندوانه: حاوی اسید سیترولین است که در بدن به آرژنین تبدیل میشود و به بهبود گردش خون، افزایش جریان خون، بهبود سلامت قلب، افزایش ایمنی بدن و کاهش خستگی عضلانی کمک میکند. علاوه بر این، پوست هندوانه حاوی ویتامینهای ث و ب ۶ است.
ساقههای بروکلی: ساقه این سبزی حاوی سولفورفان است؛ یک آنتی اکسیدان فیتوشیمیایی که خواص ضد التهابی دارد و از سلولها در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد محافظت میکند و منجر به غیر فعال کردن سلولهای سرطانزا میشود.
هسته آناناس: غنی از بروملین است و خواص ضد التهابی دارد. مصرف هسته آناناس، منجر به کاهش ورم مفاصل میشود و درد عضلانی را کم میکند. هسته آناناس، حاوی خواص ضد التهابی است و اثرات بالقوه، جهت مبارزه با سرطان دارد.
پوسته پیاز: در پوسته کاغذی پیاز، کروستین فراوانی وجود دارد؛ فلاونوئیدی که منجر به مبارزه با التهاب، کاهش فشار خون، جلوگیری از تشکیل پلاک در شریانها و حفظ سلامت قلب میشود. پیاز سرخ، حاوی کورستین بیشتری نسبت به پیاز زرد و سفید است.
برگ کرفس: برگهای این گیاه غنی از منیزیم، کلسیم، و ویتامین ث هستند. شما میتوانید برگهای کرفس را به سالاد بهعنوان یک نوع سبزی اضافه کنید.
دانههای کدو تنبل: دانههای کدو یا همان تخم کدو را که همه میشناسیم، اما شاید از خواص جالب و مفید آن چیزی ندانید. این تخمه جادویی سرشار از منیزیم بوده و برای پوکی استخوان، پروستات، انگلزدایی، کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان، مفید است.
پوست کیوی: شبیه به پوست مرکبات، سرشار از ویتامین ث بوده و فیبر آن بیشتر از پوست سایر میوهها است. بخشی از ویتامین ای موجود این میوه، در پوست آن نهفته است.