کدام قسمت میوه و سبزیها را نباید دور ریخت؟
قسمتهایی از میوه و سبزیها وجود دارند که نباید آنها را به سطل زباله انداخت.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، میوهها و سبزیجات در طول رشد، مقابل عناصر مختلفی قرار میگیرند و باعث میشوند که مواد غذایی سودمند و منحصر بهفردی در آنها جمع شوند.
اگر شما نیز به هنگام برش، خرد کردن و پوست کندن میوهها زباله زیادی جمع میکنید، باید بدانید برخی از متراکمترین و متنوعترین مواد غذایی در همین بخش از میوهها و سبزیجات یافت میشوند.
پوست مرکبات
شاید هنوز ندانید که پوست مرکبات سرشار از مواد مغذی مخفی هستند. ویتامین سی موجود در پوست لیمو، ۵ برابر بیشتر از پوست آن است، ضمن اینکه پوست این میوه سرشار از ویتامینها و مواد مغذی ضروری مانند ریبوفلاوین، تیمینف نیاسین، فولات، ویتامین ب ۵، ب۶، ویتامین آ، کلسیم، آهن، پتاسیم، روی و منیزیم است.
شما میتوانید رنده شده پوست مرکبات را همراه با ماست، پنیر یا غلات، قهوه و چای میل کنید.
پوست موز
پوست موز، سرشار از تریپتوفان است و به تنظیم خلق و خو و بهتر شدن علائم افسردگی کمک میکند. شما میتوانید به خمیر کیک، کوکیها و حتی سوپها، پوست موز را اضافه کنید. حتی میتوانید از پوست موز، سرکه موز تهیه کنید و از آن به عنوان چاشنی سالاد و سبزیجات استفاده کنید.
پوست هندوانه
پوست این میوه حاوی سیترولینین، اسید آمینهای است که در بدن به آرژنین تبدیل میشود و به بهبود گردش خون، افزایش جریان خون، بهبود سلامت قلب، افزایش ایمنی بدن و کاهش خستگی عضلانی، کمک میکند.
ساقههای بروکلی
ساقههای این سبزی تیره رنگ، حاوی سولفوران است. یک آنتی اکسیدان فیتوشیمیایی که دارای خواص ضد التهابی است و از سلولها در برابر آسیبهای دی ان آ محافظت، سلولهای سرطانی را غیر فعال و از تشکیل تومور جلوگیری میکند.
هسته آناناس
ویتامینها و مواد معدنی ضروری برای بدن، در این قسمت از آناناس پنهان شدهاند. هسته آناناس، حاوی بروملین است؛ آنزیم هضمکننده پروتئین که دارای خواص ضد التهابی است و میتواند التهاب بینی و سینوسها را کاهش دهد.
همچنین این ماده، کاهشدهنده دردهای ناشی از آرتروز و دردهای عضلانی است. بروملین، دارای خواص ضد انعقادی است و به جلوگیری از لخته شدن خون کمک میکند.
برگهای هویج
بیشتر از خود هویج، برگهای آن پر از کلروفیل هستند. این ماده به گیاه، رنگدانه سبز میدهد. کلروفیل، منبع غنی از منیزیم است، فشار خون را تنظیم و به قوی شدن استخوانها و عضلات کمک میکند. پتاسیم بسیاری در آن وجود دارد که فشار خون را کم میکند و سوخت و ساز بدن را بهبود میبخشد. همچنین، از پوکی استخوان پیشگیری میکند.
یک تحقیق ثابت کرده است افرادی که در خطر بیماری قلبی هستند، پتاسیم بسیار کمی دریافت میکنند. برگ هویج، منبع غنی از ویتامین کا نیز هست که در خود هویج وجود ندارد و برای سلامت استخوان بسیار مهم است.
پوست پیاز
پوستهای قهوهای و کاغذ مانند پیاز و لایههای بیرونی سفت آن، منبعی سرشار از ترکیبات فنولی فیبر نامحلول از جمله کوئرسیتین و فلاوونوئیدهای دیگر هستند.
فیبر موجود در پوست پیاز، ریسک بیماریهای قلبی ـ عروقی، مشکلات گوارشی رودهای، سرطان روده بزرگ، دیابت نوع دوم و اضافهوزن را کاهش میدهد. ترکیبات فنولی به پیشگیری از بیماریهای شریانی کمک میکنند و دارای خواص ضد سرطان هستند.
برگ کرفس
این برگها پنج برابر بیشتر از ساقهها منیزیم و کلسیم دارند. منیزیم برای بیش از ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی در بدن از جمله متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین لازم است.
کلسیم موجب سلامتی استخوان میشود، به انقباض و انبساط عضلات و رگهای خونی کمک میکند، هورمونهای لازم جهت کارکردهای بیولوژیکی نخستین را ترشح میکند و سرعت انتقال پیام به مغز را سرعت میبخشد. از همه اینها گذشته، برگهای کرفس سرشار از آنتی اکسیدان و ترکیبات ضد التهابی از جمله ویتامین ث و فنولها هستند.