بوی بد دهان غالبا مربوط به رعایت نکردن بهداشت لثه و دندان ها، بیماریهای عفونی، سینوزیت، رینیت مزمن، مشکلات معده، دیابت، نارسایی کبد و کلیه و یبوست است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان سمنان، بوی بد دهان مشکلی است که به خصوص در ماه مبارک رمضان به دلایل مختلف افزایش مییابد.
جلوگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان
در طول روز بهداشت دهان خود را فراموش نکنید. برخی از افراد به هنگام روزه گرفتن از مسواک زدن دندانهای خود اجتناب میکنند، در صورتی که تا زمانی که شما آنرا قورت ندهید، روزه باطل نخواهد شد. به طور منظم و مانند روزهای دیگر دندانها را در طول روز مسواک کنید. از دهانشوی کمتر استفاده کنید چرا که باعث خشک شدن دهان میشود و برای از بین بردن ذرات ریز لابه لای دندانها از نخ دندان استفاده کنید.
برای جلوگیری از ایجاد بوی بد دهان در ماه رمضان آب زیادی مصرف کنید
توصیه میشود که نوشیدن حداقل ۲ تا ۳ لیوان آب را در طول شب فراموش نکنید چرا که نوشیدن آب بیشتر باعث میشود که آب زیادی در بدن ذخیره شده و بدن در طول روز آب کافی داشته باشد در این صورت با مشکل بوی بد دهان مواجه نمیشوید.
برای جلوگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان بعضی از مواد خوراکی را کنار بگذارید
برای جلوگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان سیگار نکشید!
کشیدن سیگار در بد بو شدن دهان تاثیر بسزایی دارد. ماه رمضان بهترین زمان برای ترک سیگار میباشد.
برای از بین بردن بوی بد دهان در ماه رمضان از ادویههای معطر استفاده کنید
باید در این روزها ازادویه جات مانند رزماری، نعناع و هل در درست کردن غذاها استفاده کرد چرا که باعث از بین بردن بوی بد دهان خواهد شد.
برای از بین بردن بوی بد دهان در ماه رمضان میوه و سبزیجات تازه بخورید
ویتامین C در بدن از طریق خوردن مواد غذایی مانند پرتقال و خربزه باید تامین شود و همچنین برای جلوگیری از رشد باکتریها باید میوههای طبیعی و تازه بخوریم و از خوردن مکملها که باعث تولید بوی بد دهان میشود جلوگیری کرد.
برای از بین بردن بوی بد دهان در ماه رمضان از خشک شدن دهان تان جلوگیری کنید
پنیر حاوی فسفات زیادی میباشد که بهتر است در این روزها به مقدار زیادی مصرف شود و علاوه بر آن پنیر غنی از کلسیم است که برای جلوگیری از خشکی دهان بسیار موثر است. همانطور که میدانید خشکی دهان یکی از علل ایجاد بوی بد دهان است..
شاخههایی که مصرف آنها کمک زیادی به کشتن باکتریها و از بین بردن بیماریهای دهان و لثه خواهد کرد که این یکی از توصیههای حضرت محمد (ص) است.
صرف غذاهای خشک را محدود کنید
بیماریهای گوارشی نظیر زخمهای معده که علت عمدهی آن هلیکوباکترپیلوری است میتواند سبب خروج بوی نامطبوع از دهان شود. در این حالت، این بو با تجویز داروهای خاصی از سوی پزشک کنترل میشود.
در وعدهی سحری، طوری برنامه ریزی کنید که فرصت کافی برای مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را داشته باشید.
از مصرف غذاهای خیلی داغ، تند، ترش و اسیدی خودداری کرده و یا حتی المقدور کمتر مصرف کنید، زیرا با مصرف این نوع غذاها پُرزهای چشایی دهان دچار ساییدگی میشوند و این کار به خشک شدن آب دهان کمک میکند و سبب بوی بیشتر دهان می شود. پس خوردن چای داغ یا آب لیمو باید کم و یا به طور کلی حذف شود.
ماه رمضان، زمان خوبی برای تمرین کردن اصول غذایی با نظم خاص است. زیاده روی در مصرف غذا را کنار بگذارید؛ مثلا اگر فردی هستید که زیاد قهوه و چای مصرف میکنید، در این ماه از نوشیدن چای داغ اجتناب کنید. شاید خوردن چای داغ و مخصوصا پُررنگ در هنگام سحر برای دو ساعت کمک کننده باشد، اما در طول روز سبب خشکی دهان میشود.
سعی کنید غذاهای نرمتر و لطیفتر نظیر فرنیها و حریرهها را بیشتر مصرف کنیم که پُرزهای دهان را نوازش داده و سبب تحریک غدد بزاقی تان شود.
از مصرف میوهها و سبزیهای ترش پرهیز کنید، زیرا این مواد غذایی سبب کاهش ترشح بزاق و خشکی دهان میشوند.
به طور کلی، خوردن غذاهای خشک به همراه نزدن مسواک و افزایش جرمهای دندانی، غدد ترشحی بزاق را مسدود کرده و ترشح بزاق را به شدت کم میکنند؛ لذا بوی بد دهان تشدید میشود.