کشت نشایی پیاز به صورت نشایی در سطح حدود ۱۰۰هکتار از اراضی شهرستان جوین آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: کشت پیاز در شهرستان جوین آغاز
علی اکبر قارزی افزود: کاشت پیاز بصورت نشایی علاوه بر کاهش مصرف آب و نهاده های مورد نیاز، باعث افزایش بهره وری منابع آب و خاک خواهد شد.
وی ادامه داد: سطح ابلاغی کشت پیاز برای شهرستان 180هکتار اعلام شده که پیش بینی می شود کشت این محصول با توجه به بالا بودن میانگین برداشت در هر هکتار به حدود ۲۰۰هکتار برسد.
قارزی با اشاره به اینکه کشت پیاز به دو روش مستقیم و نشایی در این شهرستان انجام میشود افزود: در کشت مستقیم بذر پیاز در فصل پاییز و زمستان در زمین کشت می شود ولی در کشت به روش نشایی نیز بذر در اسفند ماه در خزانه کشت می شود و بعد از جوانه زدن و رسیدن به مرحله سه برگی در اردیبهشت ماه ، پیاز را وارد زمین اصلی می کنند.
قارزی عنوان کرد: در روش کشت مرسوم که بصورت کشت مستقیم بذر است، کشاورزان با محدودیتهای زیادی روبرو هستند ولی کشت نشایی مزیت افزایش کیفیت محصول، کاهش مصرف آب، افزایش سطح زیر کشت، کاهش مصرف سموم و استفاده همزمان از روشهای نوین آبیاری را دارد.