آغاز برداشت دانه روغنی کلزا در شهرستان جوین
برداشت دانه روغنی کلزا از ۷۳۰هکتار سطح زیرکشت این محصول در شهرستان جوین آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مسئول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: برداشت
دانه روغنی کلزا در سطح ۷۳۰هکتار از مزارع شهرستان جوین شروع شده است که متاسفانه از این مقدار سطح زیرکشت به دلایل سرمازدگی
۱۵۰ قابلیت برداشت ندارد.
مریم حمیدی راد افزود: برداشت این محصول تا اواخر خردادماه ادامه دارد و کاشت این گیاه به دلیل سودآوری محصول آن نسبت به سایر محصولات در سالهای اخیر موجب رغبت کشاورزان به کشت آن شده است.
وی ادامه داد: دانههای روغنی در بحث تامین روغن خوراکی، کنجاله دام و طیور و پایداری تولید غلات بسیار مفید است و کلزا در تناوب با گندم و جو کشت شده و سبب پایداری کشت این محصولات میشود؛ کشت کلزا باعث افزایش تولید، حفظ منابع آب و خاک و افزایش بهره وری میشود و در مقایسه با کشت گندم، نیاز آبی کلزا کمتر است که این امر باعث شد در منطقه کشت این گیاه را به عنوان بهترین کشت در تناوب با گندم انجام دهند.
حمیدی راد با اشاره به برداشت میانگین۲ونیم تن در هر هکتار عنوان کرد: پیش بینی میشود امسال ۱۴۵۰تُن دانه روغنی برداشت شود.
مریم حمیدی راد با یادآوری اینکه روغن کلزا از جمله بهترین روغنهای خوراکی است و کنجاله آن نیز برای تغذیه دام مصرف میشود توضیح داد: کلزا محصول استراتژیک و ماده اولیه تولید روغن خوراکی است که به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و نداشتن کلسترول، کیفیت بالایی دارد.
دانه روغن کلزا در شهرستان جوین به صورت پاییزه و در ۱۵شهریور الی ۱۵مهرماه کشت و اواسط خرداد ماه الی اواسط تیر ماه برداشت میشود.