پخش زنده
امروز: -
بالغ بر ۹ هزار هکتار از اراضی زراعی شهرستان جوین به کشت گندم اختصاص یافته است و پیش بینی میشود در پایان فصل زراعی، بالغ بر ۲۷ هزار تن گندم برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: این شهرستان پارسال ۳۷ درصد گندم غرب خراسان رضوی را تولید کرد و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گندم به شمار میآید.
علی اکبر قارزی با اشاره به حضور هر روزه کارشناسان در مزارع و آموزشهای چهره به چهره کشاورزان، افزود: یکی از مهمترین عوامل افزایش کیفیت آرد و نان، رصد و پایش مزارع و ترویج مبارزه به موقع علیه آفات است.
وی مبارزه به موقع با آفات گندم را مهمترین عامل ارتقای کیفیت گندم، آرد و نان و افزایش برداشت در هکتار این محصول دانست و افزود: در خسارت کمّی سن گندم به عنوان یکی از مهمترین آفات غلات، تعداد بوته در واحد سطح کاهش مییابد و در خسارت کیفی، آرد حاصل از گندمهای سن زده به علت تخریب گلوتن، فاقد خواص نانوایی میشود.
قارزی افزود: از ابتدای مشاهده ریزش سن در مزارع، کارشناسان حفظ نباتات اقدامات لازم برای اطلاع رسانی و هشدار به کشاورزان را به روشهایی همچون مانور خودرویی، چاپ بنر، بروشور و اعلامیه و ماشین صوت در روستاها انجام دادند تا هشدارهای لازم برای آگاه سازی میزان خسارت این آفت بر محصول گندم و جو با مبارزه به موقع، کاهش یابد.