یک متخصص تغذیه گفت: در ماه مبارک رمضان سعی شود فرد روزه دار از تغذیه سالم استفاده کند که سیستم ایمنی بدن ضعیف نشود.
وی تصریح کرد: برنامه غذایی متنوع و متعادل بدین معنا است که انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر ترکیب شود و فرد روزهدار در ماه مبارک رمضان به مقدار کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن استفاده کند.
خانم دکتر علایی با اشاره به اینکه فرد روزه دارد باید با مصرف صحیح غذا مراقب سلامتی خود نیز باشد عنوان کرد: رعایت میانه روی با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی، اصل بسیار مهمی است که باید به صورت ویژه مورد عنایت روزهداران قرار گیرد.
وی با بیان اینکه فرد روزه دار باید گروههای غذایی براساس محتوی تشکیل دهنده آنها شامل پروتئین، ویتامین و مواد معدنی در برنامه غذایی خود بگنجاند گفت: افراد باید به تناسب از ۶ گروه اصلی تغذیه استفاده کند.
خانم دکتر علایی ادامه داد: فرد روزهدار باید برای برطرف نمودن نیازهای بدن خود از آب، املاح، ویتامینها، مواد معدنی، پروتئینها و... استفاده کند.
کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تأکید کرد: انرژی مورد نیاز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذایی سحر، افطار و شام تأمین میشود بنابراین توجه به این سه وعده غذایی بسیار مهم است.
وی با تأکید بر اینکه سبوس در غذا بسیار مهم است گفت: سعی شود نیمی از مصرف روزانه خود را از غذاهای سبوس دار استفاده کنید.
خانم دکتر علایی همچنین مصرف سبزیجات را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: انواع سبزی جات از جمله هویج، بادمجان، کدو، گوجه فرنگی، خیار، کاهو و ... را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
وی گروه سوم از تغذیه را استفاده از انواع میوهها دانست و گفت: مصرف کافی میوه در ایام روزه داری ویتامینها به خصوص ویتامین C و ویتامین A سیستم ایمنی فرد را بالا میبرد.
خانم دکتر علایی مصرف مواد لبنی را نیز مهم دانست و عنوان کرد: شیر، ماست و کشک باعث جذب ویتامینهای گروه B میشود.
وی افزود: مصرف پروتئینها نیز در ایام ماه مبارک رمضان برای روزه دارن مفید است و باید پروتئینهای گیاهی و حیوانی را در برنامه غذایی خود بگنجاند که سیستم ایمنی بدن ضعیف نشود.