دانستنی های سلامت
در وعده افـطـاری چه بخوریم ؟
افطاری مهمترین وعده غذایی در ماه مبارک رمضان است که برخی در آن غذاهای پر حجم و سنگین و برخی سبک مصرف می کنند.
* وعده افطار ، معادل همان وعده صبحانهای است که در روزهای عادی میخوردید؛ پس بهتر است به حضور تمام گروههای غذایی در این وعده غذاییتان توجه کنید.
* روزهتان را میتوانید با یک استکان شیر گرم یا چای کم رنگ و ۲ عدد خرما یا یک قاشق غذاخوری عسل (طبیعی) باز کنید.
* میتوانید چند برش نان سنگک را همراه با ۴۵ گرم پنیر و چند برش گوجهفرنگی و خیار و یک عدد گردو در این وعده میل کنید و البته میتوانید پنیرتان را از قبل با گردو یا سایر مغزها و سبزیجات معطر مخلوط کرده و طعمدار کنید.
* انواع سوپهای سبک مانند سوپ شیر نیز انتخاب مناسبی برای وعده افطاری هستند؛ البته در خوردن آنها زیادهروی نکنید تا حجم معدهتان پر نشود و اشتهایتان برای خوردن سایر غذاها از میان نرود.
* اگر احساس سنگینی یا دلدرد کردید، کمی صبر کنید و سپس کاسهای ماست که با کمی جوانهگندم و پودرمغزها (مانند مغزپسته، بادام و کنجد) مخلوط کردهاید، میل کنید. حتی مخلوط ماست و انواع میوههای فصل هم انتخاب مناسبی برای این وعده هستند.
* برای شام بهتر است از منابع پروتئینی استفاده کنید؛ البته از انواع کمچرب. به طور مثال، تکهای ماهی یا سینهمرغ کبابی همراه با انواع سبزیجات بخارپزشده مانند هویج، لوبیاسبز، نخودفرنگی و ذرت.
* حتما بین افطار تا شام ۲ تا ۳ واحد میوه میل کنید تا در پایان این ماه دچار کمبود انواع ویتامینها نشوید.
* در وعده افطار ، زیاد چای نخورید؛ زیرا این نوشیدنی مدر است و ممکن است شما را به کمآبی مبتلا کند.