رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به احتمال مسمومیت و مرگ به علت مصرف قارچهای سمی هشدار داد.
وی افزود :احتمال مسمومیت و مرگ درپی مصرف برخی قارچ های موجود در طبیعت بسیار بالاست و سالانه افراد زیادی را روانه بیمارستان می کند.
این متخصص طب اورژانس با تاکید بر اینکه مردم مراقب قارچ های سمی روییده در طبیعت باشند افزود: با رسیدن روزهای بهاری، یکی از خوراکی هایی که در دل طبیعت رشد میکند قارچ است، اما باید از مصرف قارچ های خودرو که در دل طبیعت ظاهر می شوند اجتناب کرد.
وی با بیان اینکه همه قارچ های موجود در طبیعت خوراکی نیستند، گفت:خوردن چند لقمه از قارچ های سمی می تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.
وی افزود:نمی توان از روی ظاهر قارچ یا مزه آن، وحشی، خوراکی و یا سمی بودن آن را تشخیص داد و تنها آزمایشگاه می تواند خوراکی بودن آنها را تأیید کند ضمن آنکه هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که بتوان از خوراکی بودن قارچ اطمینان حاصل کرد.
او علایم زودرس مسمومیت با قارچ را شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق عنوان و اضافه کرد:گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری با این نشانه ها همراه می شود.
رحمانی با بیان اینکه ایـن علایم چهار تا 24 ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر می شود، گفت:نشانه های دیررس شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی است که ممکن است روزها یا هفته ها بعد ظاهر شود.
وی ادامه داد:پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، پرهیز از مصرف قـارچ هـای روییده در طبیعت است.
وی اضافه کرد: سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ های وحشی موجود در طبیعـت و غیر پرورشی اجتناب کرد .