سی و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران از فردا آغاز میشود.
وی با اشاره به هماهنگیهای لازم برای برگزاری این مسابقات با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات، وزارت امور خارجه گفت: برخی از شرکت کنندگان این مسابقات ساکن پایتخت آن کشور نبوده اند و برای برگزاری مسابقه شرکت کننده باید به پایتخت آن کشور اعزام میشد و با نظارت ناظر بین المللی در مسابقات شرکت میکرد.
آقای قره شیخلو افزود: در مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، ۵۷ شرکت کننده از ۲۶ کشور داریم که در مرحله نهایی با هم رقابت خواهند کرد.
وی ادامه داد: در رشته حفظ کل و قرائت در بخش اوقاف و خواهران و در بخش طلاب در رشته قرائت، حفظ، خطابه، تفسیر ۵۷ شرکت کننده حضور دارند که همه این آثار ضبط شده است و پس از پخش، به صورت زنده داوری خواهد شد.
آقای قره شیخلو گفت: این مسابقات از ساعت ۷ تا ۱۰ و نیم از شبکه قرآن سیما و رادیو قرآن و در فضای آپارات و اینستاگرام سازمان اوقاف بصورت زنده پخش میشود.
وی همچنین از برگزاری مسابقه برای بینندگان و شنوندگان این مسابقه در بخش مفاهیم قرآنی خبر داد و گفت: هر شب به ۳۰ نفر به قید قرعه جوایزی اهدا میشود و همچنین ۱۵ نفر از شنوندگان و بینندگان هم در رشته قرائت، حفظ کل و ترتیل بخش اوقاف مشارکت مردمی داشته باشند نیز جوایزی اهدا خواهد شد.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی جوایز نسبت به پارسال گفت: در رشته قرائت و حفظ کل ۹۰ میلیون تومان برای نفر اول، ۷۵ میلیون تومان نفر دوم و ۶۰ میلیون تومان نفر سوم اهدا میشود همچنین در رشته ترتیل ۳۵ میلیون تومان نفر اول، ۳۰ میلیون تومان نفر دوم و ۲۵ میلیون تومان نفر سوم اهدا میشود.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و صرفه جویی ۶۵ درصدی هزینههای این مسابقه نسبت به پارسال گفت: بخشی از این صرفه جوییها به جوایز و بخش دیگر برای تشکیل صندوق حمایتی از نخبگان قرآنی اختصاص داده و به نماینده، ولی فقیه پیشنهاد شده است.
آقای قره شیخلو با اشاره به ضرورت ایجاد این صندوق گفت: امیدواریم این صندوق تا پایان سال راه اندازی شود.
وی با اشاره به کسب ۲۳۵ رتبه بین المللی و داخلی در ۴۲ سال گذشته گفت: این صندوق برای حمایت نخبگان قرآنی ضروری است.
آقای قره شیخلو برگزاری مسابقات در شرایط کنونی، صرفه جویی در هزینه ها، برگزاری مسابقات با مدل و تجربه جدید را از مزایای این مسابقات برشمرد و گفت: برگزاری مسابقات به این شکل تجربه متفاوتی بود که میشود در دوران پس از کرونا نیز از آن استفاده کرد.
وی با اشاره به هزینه سنگین هر شرکت کننده برای حضور در مسابقات گفت: میتوان فینال مسابقات را بصورت حضوری برگزار کرد.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه حضور نداشتن مخاطب از معایب این مسابقات است گفت: این مسابقات به دلیل خطرات بیماری کرونا، تنها بصورت رسانهای خواهد بود.
آقای قره شیخلو افزود: در این مسابقات ۵ داور بین المللی حضور دارند که بصورت مستقیم داوری خواهند کرد.
وی گفت: همه پشتیبانیها و تدارکات لازم برای پخش زنده و برخط پیش بینی شده است.
آقای قره شیخلو ادامه داد: از مرحله مقدماتی تاکنون حدود ۳۷ داور داخلی و خارجی و در مرحله نیمه نهایی داورانی از کشورهای عراق، لبنان، سوریه، اندونزی، سودان، تونس و اردن داشته ایم.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات در ۲۶ کشور ابراز امیدواری کرد با همکاری وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات، هماهنگی خوبی با این کشورها برای سال آینده در قالب اتحادیه شرکت کنندگان در این مسابقات تشکیل شود.